Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horloges uit Duitsland

Geplaatst op 1 oktober 2024 om 15:12 uur

Ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar horloge? Heb je weleens gehoord van Iron Annie? Dit Duitse horlogemerk biedt een enorm leuke collectie waar je zeker een hoogwaardig horloge voor een aantrekkelijke prijs vindt.

Met sommige horlogemerken moet je als echte liefhebber van luxe en stijlvolle horloges wel kennis hebben gemaakt. Dit kan zijn vanwege de hoge prijs-/kwaliteitverhouding die het merk te bieden heeft of bijvoorbeeld vanwege de exclusieve ontwerpen. Daarnaast zijn er ook merken die zoveel diversiteit bieden binnen de collectie, dat vrijwel iedere liefhebber en verzamelaar terecht kan bij deze merken. In dit artikel zetten we graag een horlogemerk centraal, dat alle drie de genoemde eigenschappen bezit.

Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge

We hebben het dan over het Duitse horlogemerk Iron Annie. Iron Annie is een horlogemerk dat behoort bij de horlogeproducent Pointtec. Pointtec biedt naast het merk Iron Annie ook de aansprekende merken Zeppelin en Junkers. Duitse degelijkheid, goede prijs-/kwaliteitverhouding, diversiteit en stijlvolle designs zijn allemaal waarden die het merk Iron Annie weten te vangen in een notendop. Iron Annie biedt dan ook zeer betrouwbare horloges, die bovendien opvallen door het fraaie design. Daarnaast kun je bij het merk terecht voor horloges met diverse soorten uurwerken (quartz-, mechanische- en automatische uurwerken). De collectie van het merk herbergt daarnaast modellen met een meer klassieke uitstraling en horloges met een stoer of sportief karakter. Bovendien ben je bij Iron Annie ook aan het goede adres wanneer je op zoek bent naar een retro pilotenhorloge. Al met al zijn de horloges van Iron Annie dan ook zeker de moeite van het bekijken waard voor iedere liefhebber en verzamelaar. Wij vertellen je dan ook graag meer over de horloges van dit interessante merk.

Zoals gezegd biedt Iron Annie verscheidene series horloges, met ieder hun eigen kenmerkende eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld de Iron Annie Bauhaus serie. Binnen deze serie vinden we horloges die zijn geïnspireerd door de interessante Bauhaus kunststroming. Binnen deze stroming voeren eenvoud en minimalisme de boventoon. De horloges binnen de Bauhaus serie zijn dan ook rustig vormgegeven. Hierdoor zijn zij passend bij vrijwel iedere outfit. Andere kenmerkende eigenschappen van deze horloges zijn de dunne horlogekasten en het bijzondere retro design. Ieder Iron Annie Bauhaus horloge is bovendien verkrijgbaar met een fraaie lederen horlogeband, of een robuuste Milanese edelstalen horlogeband. Hiermee is er voor iedere liefhebber wel een passend Bauhaus model te vinden. Wanneer je als echte liefhebber kiest voor een Bauhaus horloge met automatisch uurwerk, zijn er ook modellen met een doorzichtige bodem verkrijgbaar. Hierdoor kun je jouw automatische Iron Annie horloge echt aan het werk zien. Dit is zeker een eigenschap die menig liefhebber en verzamelaar zal weten te waarderen.

Een goed voorbeeld van een fraai Iron Annie horloge met doorzichtige bodem, is de Iron Annie Bauhaus 5018-4. Dit horloge is voorzien van een aansprekende lichtbruine lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 40mm. Het horloge is verder voorzien van K1 mineraalglas. De wijzerplaat is zilver van kleur en voorzien van subtiele lichtbruine accenten. De basis van het horloge wordt gevormd door een hoogwaardig uurwerk van het bekende merk ETA (Valjoux 7750). Je beschikt daarnaast met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een mooie chronograaf functie. Het horloge is tot 30 meter waterdicht. De doorzichtige bodem  is bij dit horloge de absolute kers op de taart. Kort samengevat biedt Iron Annie met dit horloge een model van topkwaliteit in een retro jasje en dat tegen een aantrekkelijke prijs!

Een fraai horlogemodel uit een andere serie van Iron Annie, is de Iron Annie Flight Control 5186-3. Dit betreft een fraai en retro pilotenhorloge voorzien van een vintage lederen horlogeband in de kleur lichtbruin, met fraaie stiksels en het Iron Annie logo als sprekende details.  Deze horlogeband sluit met een doornsluiting. Dit model heeft een horlogekast gemaakt van edelstaal met een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van het horloge is beige van kleur en brengt een vleugje nostalgie met zich mee. Dit model is uitgerust met een quartz uurwerk (Ronda 5020.B) en is dus werkzaam met behulp van een batterij. Het uurwerk is afkomstig van het gerenommeerde merk Ronda. Dit horloge is tot 30 meter waterdicht. Daarnaast biedt dit model een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een chronograaf. Dit design is tenslotte ook verkrijgbaar voorzien van een fraaie Milanese edelstalen horlogeband. Al met al kies je met de Iron Annie Flight Control 5186-3 voor een authentiek pilotenhorloge, dat je met zijn nostalgische karakter weet terug te voeren naar de tijden van weleer.

Voor een uitgebreide collectie Iron Annie horloges, waaronder de twee hierboven beschreven modellen, kun je bij ons als officieel dealer van Iron Annie terecht. Wij kunnen vrijwel ieder horloge van het merk uit voorraad leveren, waardoor we je snel van dienst kunnen zijn. We bieden je daarnaast de nieuwste collecties en beste service.

De horloges van Iron Annie worden door ons geleverd met een garantietermijn van twee jaar, duidelijke handleiding en luxe officiële box.