Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie Bauhaus horloges uit Duitsland

Geplaatst op 9 oktober 2020 om 14:51 uur

Voor een ieder die Junkers horloges interessant vindt, is Iron Annie een aanrader. Dit Duitse horlogemerk wordt gezien als de opvolger van Junkers en is dan ook in meerdere opzichten met elkaar te vergelijken. Beide merken worden geproduceerd door dezelfde horlogeproducent, net als het horlogemerk Zeppelin. Iron Annie horloges worden in Duitsland met de hand gemaakt. Het merk biedt een goede kwaliteit en weet daarnaast betaalbaar te blijven, net als het merk Junkers. Beide merken zijn traditioneel en beiden merken bieden zowel automatische- als mechanische en quartz horloges. Het voordeel is dat deze merken beiden aantrekkelijk zijn voor een breed publiek, doordat het ook voor mensen met een minder ruim budget toegankelijk is en er een brede keuzemogelijkheid is wat betreft uitstraling en soort uurwerk.

Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge

De bijzondere naam van dit horlogemerk refereert aan de JU-52 vliegtuigen, met registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden door de Amerikanen vol bewondering ‘Iron Annie’ gedoopt, omdat de vliegtuigen zo betrouwbaar en robuust waren. Ook de Iron Annie horloges van heden dag bezitten deze eigenschappen, samen met een stuk technische innovatie en een kenmerkend design. Iron Annie is dus niet alleen een merk dat kwaliteit, diversiteit en bijzondere ontwerpen biedt, maar ook nog eens een merk met een verhaal. Dat zal de nieuwsgierigheid van de echte liefhebber zeker weten te wekken.

Binnen de collectie van Iron Annie zijn er verschillende series te onderscheiden. We zullen in dit artikel een aantal modellen een podium bieden. Te beginnen met het Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge. Dit model is afkomstig uit de Bauhaus serie. De horloges in deze serie zijn geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming, waar minimalisme en eenvoud de boventoon voeren. De horloges binnen deze serie zijn zeer divers wat betreft de uurwerken. Zo is er keuze uit mechanische-, quartz- en automatische uurwerken en zijn de horloges voorzien van Zwitserse of Japanse uurwerken. Natuurlijk allen van hoge kwaliteit. Elk Iron Annie horloge is verkrijgbaar met een lederen horlogeband of een edelstalen Milanese horlogeband, voor nog meer variatie.

De Iron Annie Bauhaus 5018-4 is een horloge met een automatisch uurwerk van ETA en is tot 50 meter waterdicht. De lederen band van dit horloge is lichtbruin van kleur. De kast is gemaakt van edelstaal en het glas is mineraalglas. Het horloge biedt daarnaast extra functionaliteiten zoals lichtgevende indicatoren, datumaanduiding en een mooie chronograaffunctie. Met andere woorden, een zeer mooi compleet horloge!

Ook het tweede horloge is er één uit de Bauhaus serie. Het gaat om het Iron Annie Bauhaus 5066-1 horloge. Dit horloge heeft een zwart lederen horlogeband en een witte wijzerplaat. Het automatische uurwerk is van het Japanse merk Miyota. Dit horloge is voorzien van een doorkijkbodem, zodat je je horloge aan het werk kunt zien. Verder is het horloge uitgerust met datumaanduiding, lichtgevende indicatoren, gangreserve en secondewijzers. Met andere woorden, een zeer compleet horloge.

Horloge nummer 3, opnieuw een Bauhaus model, is het Iron Annie Bauhaus 5096-4 horloge. Dit horloge heeft een lichtbruine lederen band. De wijzerplaat is wit en het horloge is voorzien van een kwalitatief Zwitsers ETA uurwerk. Dit is een quartz uurwerk en werkt dus op batterij. Dit heeft als voordeel dat het nog nauwkeuriger is wat betreft de tijdsweergave en wat bestendiger is tegen schokken en stoten. Dit design is opnieuw ingetogen, geheel passend bij de Bauhaus stroming. Het maakt dat het horloge een overzichtelijke en duidelijke tijdsweergave heeft en dat het qua stijl al snel passend is bij een outfit. Ook bij dit model zien we mooie extra functionaliteiten. Een chronograaf functie, datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren maken het plaatje compleet.

Naast de genoemde Bauhaus modellen vind je in de collectie van Iron Annie nog vele anderen. Zowel binnen de Bauhaus serie als diverse andere series horloges is de keuze reuze. We zien bijvoorbeeld de Iron Annie Amazonas serie, met diverse mooie horloges welke zijn geïnspireerd op de historische luchtvaart van zowel passagiers als vracht in Zuid Amerika. De horloges binnen de serie zijn klassiek van uitstraling en zorgen voor een vleugje nostalgie. Ook de Iron Annie Flight Control serie is zeker een voorbeeld van een Iron Annie horlogeserie die absoluut het bekijken waard is. Dit zijn traditionele pilotenhorloges, waar vele liefhebbers voor te vinden zijn. Deze horloges zijn iets robuuster van uitstraling. Ook is hier weer de keuze uit zowel mechanische-, automatische- en quartz horloge.

Wanneer je graag meer ziet van de Iron Annie horloges, kun je terecht in onze webshop. Hier vind je namelijk een uitgebreide Iron Annie collectie, die je zeer eenvoudig en snel kunt bestellen. Wij hebben door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van zowel horloges als watchwinders, waardoor ze je uiterst professioneel kunnen adviseren en van de juiste service kunnen voorzien. Als officieel dealer kunnen zij bovendien vrijwel alle modellen van Iron Annie uit voorraad leveren, waardoor je snel van je aankoop kunt genieten. Elk Iron Annie horloge wordt geleverd in een officiële box, met handleiding en 2 jaar garantie.


02-10-2020 Horlogebandjes