Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge

Geplaatst op 14 juni 2022 om 12:50 uur

Horloges met een retro design zijn momenteel erg populair. Niet alleen liefhebbers van mooie horloges maar ook mensen met interesse in een stukje geschiedenis voelen zich aangetrokken tot een design dat nostalgie uitstraalt. Het authentieke pilotenhorloge is een goed voorbeeld van een type horloge dat veel horlogeliefhebbers aanspreekt.

Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge

Verschillende gerenommeerde merken die luxe horloges produceren hebben pilotenhorloges ontwikkeld van hoge kwaliteit met een traditionele uitstraling. Een mooi voorbeeld van een merk dat zowel pilotenhorloges als andere prachtige designs met een klassieke uitstraling biedt, is het Duitse merk Iron Annie. Iron Annie is opgericht in 2017 en nog een relatief jong merk. De horlogeproducent waar Iron Annie onder valt heeft echter veel ervaring op het gebied van kwalitatieve horloges.

Deze horlogeproducent, Pointtec dat ook onder andere de merken Zeppelin en Junkers biedt, heeft ruime ervaring op gebied van de productie van hoogwaardige maar betaalbare horloges. De inspiratie voor het merk Iron Annie werd gevonden in de JU-52 vliegtuigen met registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden in de tijd dat deze werden ingezet, bewonderd door de Amerikanen vanwege hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en degelijkheid. Daarom doopten zij dit vliegtuig tot ‘Iron Annie’. De horloges van het merk Iron Annie van vandaag hebben hetzelfde robuuste karakter en de hoogwaardige kwaliteit van de vliegtuigen van toen. Vandaar dat de naam van dit merk zo goed passend is bij de eigenschappen van de horloges uit de collectie.

Iron Annie biedt een collectie met verschillende series horloges. Zo zijn er de retro pilotenhorloges, bijvoorbeeld uit de Flight Control serie van Iron Annie. Maar ook de immens populaire Bauhaus horloges van Iron Annie zijn zeer aansprekend. Voor de designs van deze horloges heeft Iron Annie zijn inspiratie gevonden binnen de Bauhaus kunststroming. Termen die bij deze kunstvorm duidelijk tot uiting komen zijn onder meer minimalisme en een ingetogen uitstraling. Een derde mooie serie afkomstig uit de Iron Annie collectie is de Iron Annie Amazonas serie. De horloges binnen deze serie kenmerken zich door een klassieke uitstraling en mooie details zoals een maanfase functie. Ook komen er steeds verschillende kleuren terug bij de verschillende designs, zoals klassiek bruin en blauw en bijvoorbeeld zwart. We vertellen je graag meer over een specifiek model afkomstig uit deze serie, namelijk het Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge.

We beginnen met het mooie design van het horloge. De Iron Annie Amazonas 5994-5 heeft een zwarte wijzerplaat met daarop als bijzonder detail de maanfase aanduiding. Dit geeft het horloge een unieke uitstraling. Je hebt bij dit horloge de keuze tussen een prachtige lederen horlogeband of een stoere Milanese edelstalen horlogeband. Het horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van k1 mineraalglas. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 41 mm. Wat betreft uitstraling kies je met dit model voor een klassiek horloge dat passend is bij vrijwel iedere outfit. Bovendien zorgt de maanfase aanduiding ervoor dat je een echte eyecatcher om de pols hebt.

Op technisch gebied heeft men bij Iron Annie gekozen voor topkwaliteit. Dit horloge is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk van het merk ETA. Het voordeel van een quartz uurwerk ten opzichte van een automatisch uurwerk, is dat deze beter bestand is tegen schokken en stoten. Bovendien is een quartz uurwerk zeer punctueel wat betreft tijdsweergave. De Iron Annie Amazonas 5994-5 biedt naast de maanfase functie, ook nog een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Als kers op de taart heb je met dit model de beschikking over een mooie chronograaf functie. Tot slot is het horloge tot 50 meter waterdicht. Dit horloge is al met al zeer compleet te noemen. Het mooie van de Iron Annie horloges is bovendien dat deze een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben. Je krijgt hiermee een horloge dat het toonbeeld is van de welbekende Duitse degelijkheid, maar dat aan de andere kant zeer betaalbaar is.

Ieder horloge van Iron Annie wordt in Duitsland door de echte vakman gemaakt. Doordat Iron Annie een kleiner merk is, heeft het extra aandacht voor kwaliteit en afwerking. Dit komt dan ook duidelijk tot uiting in ieder afzonderlijk Iron Annie horloge. Bovendien is Iron Annie een merk met historie, wat het horlogemerk voor menig liefhebber extra aantrekkelijk maakt. Bij Iron Annie kun je terecht voor horloges met een quartz-, mechanisch- of automatisch horloge. Zo kies je exact datgene dat het beste bij jou past.

In onze webshop vind je een zeer uitgebreide selectie Iron Annie horloges. Ieder horloge van Iron Annie wordt door ons als officieel dealer geleverd met 2 jaar garantie. Natuurlijk ontvang je jouw nieuwe aanwinst in een mooie, luxe officiële box. Neem ook eens een kijkje in de collectie van de merken Zeppelin en Junkers. Ook zij bieden mooie horloges met een traditioneel karakter van hoge kwaliteit. Binnen hun collecties vind je net als bij Iron Annie een brede diversiteit aan horloges. Deze merken vind je eveneens bij ons in de webshop.