Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De kracht van Elysee horloges

Geplaatst op 22 februari 2022 om 08:47 uur

De kracht van een horlogemerk bestaat over het algemeen uit verschillende elementen. Uiteraard speelt daarin kwaliteit een belangrijke rol. Horloges met het zogenaamde ‘Swiss made’ label staan wat dat betreft zeer goed bekend. Daarnaast zijn ook de horlogemerken die het ‘made in Germany’ label mogen dragen van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Elyse Monumentum Automatic 77005

Natuurlijk mag je als horlogemerk niet zomaar deze labels voeren. Voor zowel het Swiss made label als het made in Germany label zijn verschillende strenge eisen gesteld om ervoor te zorgen dat men gegarandeerd uitmuntende kwaliteit koopt wanneer men kiest voor een merk met dit label. De richtlijnen voor het made in Germany label zijn opgesteld in 2013. Het Duitse horlogemerk Elysee is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze richtlijnen en is dan ook een bijzonder mooi voorbeeld van een Duits kwaliteitsmerk dat dit label mag voeren. Daarbij werkt het merk volgens een geheel eigen gedachtegoed, dat altijd is geweest: ‘De kern van ons werk is de optelsom van design en hoge kwaliteit, gecombineerd met de wensen van horlogeliefhebbers’. Deze kernwaarde is dan ook de rode draad door de uitgebreide collectie van Elysee horloges.

De collectie van Elysee ademt naast kwaliteit ook diversiteit. Met horloges met een diverse uitstraling en het gebruik van zowel quartz uurwerken als automatische uurwerken, weet Elysee een breed publiek te bedienen.  Het merk biedt horloges met een prachtige klassieke lederen horlogeband, maar ook modellen met een meer robuuste edelstalen horlogeband. Ook wat betreft de wijzerplaat wordt diversiteit geboden op het gebied van kleur en uitstraling. De Elyse horloges laten zich echter over het algemeen het best omschrijven als stijlvol, klassiek en enigszins ingetogen wat betreft uitstraling. Daarnaast weet het merk steeds weer een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding te garanderen, want hoewel de kwaliteit van elk Elysee horloge zeer goed te noemen is, zijn ze ook betaalbaar.

Het contrast wat betreft uitstraling wordt duidelijk wanneer we 2 horloges van Elysee eens tegenover elkaar zetten. Ten eerste het Elysee Monumentum Automatic 77005 horloge. Dit horloge heeft een stijlvolle, klassieke uitstraling en een minimalistisch karakter. Het horloge is voorzien van een retro lederen horlogeband en oogt zeer rustig. De wijzerplaat is wit van kleur, met rosékleurige accenten. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en eveneens uitgevoerd in de kleur rosé. Deze heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 41 mm. Er is voor dit horloge gebruik gemaakt van saffierglas, dat bekend staat als extreem sterk. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk van het bekende merk Miyota, waarmee een solide basis is gelegd. Dit horloge van Elysee is verder tot 50 meter waterdicht en sluit met een vouwsluiting. Daarnaast is het horloge uitgerust met een datumaanduiding en een secondewijzer. Met het Elysee Monumentum Automatic 77005 horloge kies je voor een traditioneel horloge en een waar sieraad om de pols.

Het model dat we hier tegenover zetten is het Elysee Monumentum Moon 77003L horloge. Dit horloge is eveneens een klassiek model, maar heeft toch een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model. Dit horloge is voorzien van een zwart lederen horlogeband. De horlogekast van dit horloge is eveneens vervaardigd uit edelstaal, maar dan in zilverkleur. De horlogekast is 11 mm dik en heeft een doorsnede van 41 mm. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur, wat het zeer sprekend maakt. De accenten op de wijzerplaat worden gevormd door de wijzers en tijdsweergave in de kleur wit. Daarnaast prijkt de maanfase indicatie op de wijzerplaat, die het horloge extra bijzonder maakt. In tegenstelling tot de de Elysee Monumentum Automatic 77005 is de Monumentum Moon 77003L voorzien van een quartz uurwerk, die overigens ook van het merk Miyota is. Tot slot is er ook voor dit horloge gekozen voor saffierglas en is dit model tot 50 meter waterdicht.

De bovengenoemde twee horloges bieden wij in onze webshop aan met een mooie korting. Pak dus nu je kans om een horloge van dit kaliber tegen een extra scherpe prijs aan te schaffen! Naast deze 2 horloges is er bij ons in de webshop de keuze uit verschillende andere series en modellen horloges van het merk Elysee, welke echt het bekijken waard zijn. Zo vallen de bijzondere Elysee Picus horloges bijvoorbeeld op door het open dial. Niet alleen geeft deze eigenschap een extra dimensie aan het uiterlijk van de horloges, daarnaast kun je jouw horloge daadwerkelijk voor je aan het werk zien. Voor de liefhebber zeker fascinerend te noemen.

Neem eens een kijkje bij ons in de webshop en laat je verleiden door de verschillende mooie horloges van Elysee! Wanneer je jouw Elysee horloge bij ons bestelt, ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Wij zorgen er natuurlijk voor dat jouw nieuwe aanwinst goed verpakt op reis gaat, zodat jij je bestelling met een gerust hart plaatst!