Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 4 april 2022 om 15:32 uur

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een quartz, automatisch- en mechanisch uurwerk? Dat is een vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een horloge wilt kopen. Want wanneer je een horloge wilt kopen is het niet alleen van belang wat je budget en je persoonlijke smaak zijn, het is ook goed om te bedenken welk soort uurwerk jouw voorkeur heeft.

Er zijn verschillende type uurwerken. We onderscheiden hierbij quartz-, mechanische- en automatische uurwerken. Het quartz horloge is werkzaam met behulp van een batterij en is over het algemeen goed bestand tegen schokken en stoten. Een mechanisch horloge werkt door middel van opwinding. Het automatische horloge geniet de voorkeur van menig liefhebber. Een horloge met een automatisch uurwerk heeft de beweging van de pols nodig om te kunnen functioneren. Wanneer het horloge deze beweging niet krijgt, komt het stil te staan. Dit is heel vervelend. Je kunt het horloge dan niet direct gebruiken wanneer je dit wilt en zult hem bovendien opnieuw moeten instellen. Daarnaast kan stilstand van een automatisch horloge onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaken.

Natuurlijk zul je als trotse eigenaar van 1 of meerdere mooie automatische horloges niet altijd in staat zijn deze tegelijkertijd te dragen. Zeker niet wanneer je meer automatische horloges in je bezit hebt. Gelukkig is er een oplossing, de watchwinder. Deze kan absoluut worden beschouwd als een onmisbare accessoire wanneer je van automatische horloges houdt.

Je kunt jouw horloges in de watchwinder plaatsen en deze verzorgt dan de benodigde beweging. Zo is jouw horloge altijd opgewonden wanneer je dit wilt en daarmee standaard klaar voor gebruik. Dit is echter niet het enige voordeel van een goede watchwinder. Deze horlogeaccessoire biedt namelijk naast een juiste wijze van opwinding, eveneens een veilige en vaak stijlvolle opbergplaats voor jouw horloges. Bovendien is met het gebruik van een watchwinder ook de olieverdeling binnenin het uurwerk van het horloge goed geregeld. Dit komt de duurzaamheid van het horloge ten goede.

Wanneer je als liefhebber 2 of 3 horloges met een automatisch uurwerk in je bezit hebt, is een watchwinder met een capaciteit voor 2 of 3 horloges een goede keuze. Op dit gebied is een ruime keuzemogelijkheid beschikbaar. Zowel wat betreft design, als wat betreft kwaliteit, prijsklasse en technische mogelijkheden zijn er veel verschillende opties.

We zullen in dit artikel een drietal watchwinders bespreken die geschikt zijn voor het opwinden van 2 of 3 horloges. We beginnen met een model van het Nederlandse merk Benson. Benson staat bekend om de luxe uitstraling van haar horlogeaccessoires en de hoge kwaliteit in combinatie met aantrekkelijke prijzen. Met een Benson watchwinder kies je dan ook voor een horlogeaccessoire met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Het model dat we willen bespreken uit de collectie van Benson, is de Benson Compact 2.18 Black Leather. Deze watchwinder is compact vormgegeven en heeft zowel een zwart exterieur als interieur. Doordat de buitenkant van dit model is bekleed met leder, heeft deze watchwinder een luxe en elegante uitstraling. De Benson Compact 2.18 Black Leather is voorzien van Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze motoren zorgen voor een duurzame en kwalitatieve basis. Bovendien is deze watchwinder door deze motoren vrijwel stil in gebruik, zodat je deze horlogeaccessoire ook zonder problemen op bijvoorbeeld je slaapkamer of werkplek kunt plaatsen.

Met de Benson Compact 2.18 Black Leather beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Bovendien kun je per rotor individueel de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen. Dit kun je gemakkelijk doen met het gebruiksvriendelijke moderne touchscreen. Doordat deze watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting kan je je horloges desgewenst in de spotlight zetten. Als kers op de taart biedt dit model ook een powerwinding functie waarmee je je horloges in korte tijd kunt opwinden. Kort samengevat biedt deze watchwinder alles wat je nodig hebt om jouw horloges efficiënt te kunnen opwinden. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en kwalitatieve onderdelen weet je zeker dat je lang plezier hebt van deze horlogeaccessoire

Een volgende watchwinder met de capaciteit voor het opwinden van 2 horloges is de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003. Dit model komt uit de collectie van het Zwitserse kwaliteitsmerk Swiss Kubik. Swiss Kubik maakt gebruik van Swiss made motoren waarmee een solide en betrouwbare basis is gelegd. Kenmerkend voor de modellen van Swiss Kubik zijn verder onder meer de kubusvormige en compacte designs.

Specifiek de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 is uitgevoerd in de kleur zwart. De buitenkant is bekleed met een hoge kwaliteit leder en subliem afgewerkt. Doordat de watchwinder gedurende lange tijd functioneert op een set AA batterijen, is het mogelijk dit model in een kluis te plaatsen voor een optimaal gevoel van veiligheid. Omdat de watchwinder compact van vorm is, neem je hem bovendien gemakkelijk mee op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. De Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 watchwinder is instelbaar door middel van de USB aansluiting en is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Het is optioneel mogelijk beschermglaasjes bij te bestellen tegen een meerprijs zodat je je horloges ook kunt beschermen tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof.

Een laatste model dat we nader belichten is de Orbita Avanti Three Rotorwind W70000. Orbita is een merk uit de VS waar de watchwinders van dit bijzondere merk met de uiterste zorg met de hand worden vervaardigd. De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 watchwinder kan worden gebruikt voor het opwinden van 3 automatische horloges en biedt daarnaast ook nog eens opbergruimte voor 5 extra horloges. Natuurlijk is het ook mogelijk deze ruimte te benutten voor het opbergen van andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Met de luxe uitstraling van dit model, kies je niet alleen voor een functionele watchwinder, maar ook voor een echte eyecatcher voor in je interieur.

De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 is gemaakt van prachtig hout en is voorzien van een deur van mineraalglas. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van ingelegd carbon, ter bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. Orbita maakt ook voor dit model gebruik van Zwitserse motoren. Met een watchwinder voorzien van Swiss made motoren kan je ervan op aan dat je een watchwinder aanschaft die energiezuinig en bovendien stil in gebruik is. De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De rotoren zijn bovendien afzonderlijk instelbaar, zodat je ieder horloge van de juiste opwinding kunt voorzien.

In dit artikel is duidelijk geworden dat er in ieder prijssegment wel een passende watchwinder te vinden is. Bovendien is de noodzaak van het aanschaffen van een watchwinder als eigenaar van automatische horloges besproken. Deze horlogeaccessoire voorziet tenslotte in een juiste opwinding wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt en zorgt daarnaast voor een goede olievoorziening. Bovendien berg je er jouw horloges met een goed gevoel in op en heb je hiermee direct een plaats om jouw trots tentoon te kunnen stellen.

Maar waar koop je nu een goede watchwinder met een gerust gevoel? Kies voor een officieel dealer! Wij zijn officieel dealer van verschillende mooie merken en kunnen je met onze ervaring en kennis op dit gebied bijstaan met raad en daad. Natuurlijk bieden wij de 3 bovengenoemde modellen in onze collectie, maar we hebben daarnaast uiteraard nog vele andere mooie opties. Het is dan ook zeker de moeite waard een kijkje te nemen in onze webshop. Je bestelt veilig en snel jouw nieuwe watchwinder bij in onze shop. Wij zorgen er dan voor dat jouw nieuwe horlogeaccessoire zorgvuldig wordt verpakt en zo snel mogelijk jouw kant op komt!


09-04-2022 Kienzle horloges