Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste Italiaanse horloges

Geplaatst op 20 december 2022 om 15:09 uur

Italië staat bekend om verschillende fraaie producten. Voorbeelden hiervan zijn de Italiaanse keuken, kleding en sportwagens. Maar natuurlijk ook de prachtige kusten en Italiaanse klasse zijn alom geroemd. Daarnaast biedt Italië ook hoogwaardige horloges in stijlvolle en elegante designs. In dit artikel vertellen we je graag meer over enkele geselecteerde horloges van twee verschillende Italiaanse horlogemerken.

Het Italiaanse horlogemerk Locman biedt hoogwaardige horloges met een sportief design. De kwaliteit van de horloges van Locman is zelfs zo bekend, dat het merk de speciale rechten heeft weten te verwerven voor de productie van horloges voor het Italiaanse leger. Het tweede merk waarvan we een tweetal horloges uitlichten, is het bijzondere Italiaanse merk Meccaniche Veneziane. Meccaniche Veneziane is een merk dat is ontstaan uit de liefde voor de werking van de klok. Kenmerkend voor dit merk is bovendien de hoeveelheid vakmensen die aan ieder horloge te pas komen. Zo worden niet alleen de horloges en uurwerken door de handen van een vakman gemaakt, maar ook de prachtige lederen horlogebanden en zelfs de bijzondere houten horlogeboxen. Dit maakt Meccaniche Veneziane op alle fronten uniek.

Meccaniche Veneziane Nereide horloge

Het eerste horloge dat we bespreken is afkomstig van het merk Locman. Het gaat om een horloge met authentieke Italiaanse allure, namelijk de Locman Montecristo 41mm 0542A01S-00BKORSO. Één van de kenmerkende aspecten van het merk Locman, komt duidelijk in dit model naar voren. We hebben het dan over het levendige kleurgebruik, waarmee ook dit model een echte eyecatcher te noemen is. De horlogeband is gemaakt van rubber en uitgevoerd in de opvallende kleur oranje. Diezelfde kleur komt ook terug in de accenten op de zwarte wijzerplaat. Dit geeft het horloge een sportief en trendy uiterlijk. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium. Verder is deze 14mm dik en heeft het horloge een doorsnede van 41mm. Het horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van zeer sterk saffierglas. Op het gebied van techniek biedt dit horloge een quartz uurwerk, lichtgevende indicatoren, secondewijzer en datumaanduiding. Daarnaast beschik je met dit model over een mooie chronograaf functie.

Het tweede horloge dat we graag nader toelichten is er één van het merk Meccaniche Veneziane. Het gaat om de Meccaniche Veneziane Nereide 42mm Ref. 1202004, uit de populaire Nereide serie. Dit horloge is voorzien van een prachtige handgemaakte horlogeband in de kleur zwart. Het kwaliteitsleder dat voor de horlogebanden wordt gebruikt is afkomstig uit Toscane en Veneto en op ambachtelijke wijze verwerkt. Het lichtergekleurde stiksel op de horlogeband is een kenmerkend accent voor de horloges van Meccaniche Veneziane. De horlogekast van dit horloge is vervaardigd uit edelstaal en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 42mm. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, waardoor er niet snel beschadigingen op te zien zullen zijn. Het horloge is bovendien uitgerust met een draaibare bezel, uitgevoerd in een sprekende kleur blauw. Deze steekt mooi af tegen de zwarte en rustig ogende wijzerplaat. Dit model sluit met een doornsluiting.

Voor de Meccaniche Veneziane Nereide 42mm Ref. 1202004 is gebruik gemaakt van een Swiss made automatisch uurwerk, ook wel bekend als CAL.MV285. Deze zorgt voor een betrouwbare basis. Daarnaast is het horloge tot maar liefst 200 meter waterdicht en biedt het verschillende mooie extra’s. Met dit horloge beschik je namelijk over een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Tot slot is het horloge voorzien van een verschroefde kroon en C1 Swiss Superluminova dat licht geeft in het donker. Kortom, een zeer compleet horloge met alles erop en eraan.

Het laatste horloge dat we graag even in de spotlight zetten, is eveneens afkomstig uit de collectie van Meccaniche Veneziane. We hebben het dan over de Meccaniche Veneziane Nereide GMT Topazio Crema. Ook dit horloge is voorzien van een exclusieve lederen horlogeband, in dit geval in de kleur bruin. De draaibare bezel is eveneens lichtbruin van kleur. Samen met de witte wijzerplaat, geeft dit het horloge een zeer luxe uitstraling. Ook dit model is voorzien van een doornsluiting en van saffierglas. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 42mm. Hier zien we opnieuw een Swiss made automatisch uurwerk (CAL.MV297) dat mooi is afgewerkt met Côtes de Genève. De Meccaniche Veneziane Nereide GMT Topazio Crema biedt tenslotte een zeer indrukwekkende lijst extra functionaliteiten. Dit model beschikt over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is deze voorzien van C1 Swiss Superluminova en een verschroefde kroon. Als kers op de taart beschik je met dit horloge over een GMT functie, zodat er 2 tijdseenheden kunnen worden ingesteld.

Bovengenoemde bijzonder Italiaanse horloges kun je eenvoudig en veilig bestellen bij ons in de webshop. Daarnaast bieden wij van zowel Locman als van Meccaniche Veneziane nog verscheidene andere interessante modellen. De horloges van Locman worden geleverd met 2 jaar garantie en de horloges van Meccaniche Veneziane met 1 jaar garantie. Neem dus nu een kijkje in onze webshop en kies jouw favoriet!