Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Betaalbare watchwinders uit de Benson Compact serie

Geplaatst op 5 november 2020 om 14:40 uur

Als je een horlogeliefhebber bent en op zoek bent naar een betaalbare watchwinder dan zijn de Benson Compact watchwinders zeker het bekijken waard. Deze generatie van compacte en betaalbare watchwinders van het Nederlandse merk Benson is al enige jaren een groot succes. Het merk heeft een goede collectie van Compact watchwinders voor 1 en 2 horloges beschikbaar. Wat maakt de Benson Compact watchwinders nu zo populair? Het antwoord is simpel. Deze watchwinders hebben eigenlijk geen concurrentie doordat ze een uitstekende kwaliteit bieden tegen een lage prijs.

De voordelen van de Benson Compact watchwinders

Een automatisch horloge moet gedragen of opgewonden worden om geen energie te verliezen en tot stilstand te komen. Als het horloge te lang geen energie krijgt dan staat het stil. Dit is onhandig omdat je dan de instellingen qua tijd en datum opnieuw moet instellen waarna je ook het uurwerk weer moet opwinden zodat het niet wederom tot stilstand komt. Een watchwinder is de oplossing tegen onnodige stilstand van automatische horloges.

Als je een budget t/m 300 euro hebt is er niet ontzettend veel keus aan goede watchwinders. Je komt met dit budget al gauw uit bij onbekende merken en lage kwaliteit watchwinders. Maar als je goed zoekt kan je zeker een uitstekende watchwinder kopen voor dit geld. Benson bewijst dit, want het merk heeft verschillende watchwinders met uitstekende eigenschappen voor minder dan 300 euro.

Benson Compact 2.18.B watchwinder

De Benson Compact watchwinders hebben een modern design en zijn gemaakt van degelijke materialen zoals hout en leder. De watchwinder is voorzien van een Japanse motor die door veel andere duurdere merken wordt gebruikt. De bediening verloopt via het LCD display aan de achterkant waarmee je de watchwinder snel en eenvoudig instelt qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor kan je de watchwinder exact instellen naar de opwind behoeften van jouw automatische horloge. De Benson Compact watchwinders zijn daardoor geschikt voor elk automatisch horloge, bijvoorbeeld van Rolex, Seiko, Oris, Tag Heuer, Omega of Breitling.

Compact design en een scherpe prijs

De Benson Compact watchwinders zijn in Nederland ontworpen, ontwikkeld en getest. Het compacte design zorgt ervoor dat je de watchwinder makkelijk overal kan neerzetten en zelfs in een kluis kan gebruiken doordat je deze kan aansluiten op netstroom maar ook op batterijen. Hierdoor ben je uitermate flexibel. Deze generatie watchwinders heeft geen allerlei luxe functies, het doet gewoon waarvoor het bedoeld is; automatische horloges opwinden. Hierdoor heeft Benson de prijs zeer laag kunnen houden. De Benson Compact watchwinders beginnen al vanaf 169 euro voor het model voor 1 horloge en lopen op tot 249 euro voor het model voor 2 horloges.

Begin 2021 zal Benson een nieuwe generatie Compact watchwinders introduceren. Deze nieuwe watchwinders zullen gemaakt zijn van hout en beschikbaar zijn voor het opwinden van 1, 2 en zelfs 3 automatische horloges. De prijzen zijn nog niet bekend maar zullen in dezelfde prijsrange liggen als de huidige Compact watchwinders van Benson.

Wat krijg je bij de Benson Compact watchwinder?

De Benson Compact watchwinders zijn allemaal goed verpakt in een stevige doos. In deze doos vind je de watchwinder zelf, de horlogehouder waarop je het automatische horloge bevestigd, de adapter en handleiding. Ondanks de lage en interessante prijs wordt elke watchwinder geleverd met minimaal 2 jaar garantie.

Ben je op zoek naar een betaalbare compacte watchwinder? Bekijk hier de actuele collectie Benson Compact watchwinders.