Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Swiss Series Single watchwinders

Geplaatst op 3 juli 2022 om 11:37 uur

Op het gebied van watchwinders is er veel keuze. Er zijn veel verschillende merken die watchwinders aanbieden en bovendien varieert het aanbod wat betreft prijs, kwaliteit, capaciteit van de watchwinders, soort motoren, materiaalgebruik etc. Het is dan ook goed je eerst zorgvuldig te oriënteren wanneer je op zoek wilt gaan naar een passende watchwinder voor jouw automatische horloge of horloges. Je wilt tenslotte een watchwinder die op de juiste wijzer de energievoorziening van jouw horloges verzorgt en die bovendien duurzaam en betrouwbaar is. Ook de uitstraling speelt een rol. De één zal het belangrijk vinden een luxe watchwinder aan te schaffen, die ook gebruikt kan worden als display voor zijn horloges. De ander vindt dit minder belangrijk en is tevreden met een ingetogen design waarbij puur het opwinden van het horloge bovenaan staat.

Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather

In dit artikel besteden we aandacht aan watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van één horloge. Dit is een goede keuze wanneer je de trotse eigenaar bent van 1 of 2 automatische horloges. Watchwinders met de capaciteit voor het opwinden van één horloge zijn natuurlijk verkrijgbaar van diverse merken.

Wij kiezen vandaag voor het uitlichten van een merk dat van Nederlandse origine is, namelijk het relatief jonge merk Benson. Benson biedt watchwinders met een diverse capaciteit, waaronder ook voor een enkel horloge. Daarnaast biedt het merk watchwinders geschikt voor een minder breed budget, maar ook luxere watchwinders. Waar het merk sowieso bekend om staat, is de goede prijs-/kwaliteit verhouding van de watchwinders. Benson biedt watchwinders die niet alleen wat betreft kwaliteit en uitstraling niet onder doen voor watchwinders van grote merken, maar die daarnaast ook veel extra functionaliteiten bieden. Zo bieden zij verschillende watchwinders met bijvoorbeeld extra opbergruimte aan. Wat betreft de motoren biedt Benson zowel watchwinders met Swiss made motoren aan als watchwinders met Japanse motoren.

Als we ons richten op watchwinders voor 1 horloge, dan is de Benson Swiss Series Single collectie een mooie Benson serie om eruit te lichten. Als voorbeeld nemen we de Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather. Dit is een luxe watchwinder voor de echte horlogeliefhebber. Deze watchwinder is bekleed met bruin kwaliteitsleder voorzien van een “padded” patroon. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met een zwarte stof ter bescherming van je horloge. Het is mogelijk deze watchwinder af te sluiten met het glazen deurtje. Dit zorgt ervoor dat jij je horloge beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof. Deze watchwinder is voorzien van een Zwitserse motor. Deze behoren tot het beste van het beste op dit gebied en zijn dan ook uiterst betrouwbaar. Bovendien zijn deze motoren energiezuinig en geluidsarm. Door het speciaal ontwikkelde veiligheidssysteem ontkoppelt de motor wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist wordt verwijderd.

De Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather is voorzien van een flexibele horlogehouder zodat vrijwel elk formaat horloge perfect in de houder past. De watchwinder is in zijn geheel geassembleerd in Nederland en is geschikt voor het opwinden van ieder type of merk automatisch horloge. Met dit model beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Het aantal toeren is instelbaar met behulp van het innovatieve LCD scherm. Tot slot beschikt deze watchwinder over een ingebouwde LED verlichting. Hiermee heb je altijd een perfect zicht op jouw horloge, zelfs tijdens het opwindproces. Deze watchwinder functioneert zowel middels een adapter via netstroom als op een batterij.

Het tweede model dat we nader belichten uit de Benson Swiss Series is de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather. Dit design valt op door het gebruik van een levendige kleur rood voor het exterieur van de watchwinder. De watchwinder is gemaakt van leder met “padded” patroon dat het geheel een unieke uitstraling geeft. De binnenkant van deze watchwinder is zwart van kleur, wat een contrasterend effect geeft. Ook dit model is afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Uiteraard is de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather eveneens voorzien van een Swiss made motor van uitstekende kwaliteit. Dit model is daarnaast ook voorzien van het speciale veiligheidssysteem dat automatisch ontkoppelt wanneer nodig.

Met de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather beschik je verder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De rotoren zijn instelbaar, dit gaat eenvoudig en snel met behulp van het moderne LCD display. Dit zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Ook hier heeft Benson daarnaast weer gekozen voor het gebruik van flexibele horlogehouders. Deze watchwinder is een uitstekende keuze wanneer je graag een echte eyecatcher van kwaliteit in huis wilt, tegen een scherpe prijs.

Wij hebben een grote collectie watchwinders van Benson bij ons in de webshop verkrijgbaar. De Benson Swiss Series Single watchwinders worden door ons geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Dit kunnen wij doen doordat wij een zeer groot vertrouwen hebben in de kwaliteit en duurzaamheid van de Benson Swiss Series watchwinders. Wanneer jij kiest voor een watchwinder van Benson, zorgen wij ervoor dat deze zorgvuldig verpakt op weg gaat en in perfecte staat bij jou aankomt!

Elke Benson Swiss Series watchwinder wordt geleverd in originele verpakking, inclusief handleiding en certificaat.