Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Compact Triple 3.BG watchwinder

Geplaatst op 1 april 2024 om 08:15 uur

Een goede watchwinder is zeker geen overbodige luxe wanneer je één of meerdere automatische horloges in het bezit hebt. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is een automatisch horloge afhankelijk van de juiste wijze van beweging voor zijn functioneren. Dit betekent dat het horloge zonder de benodigde beweging uiteindelijk stil zal komen te staan. Normaliter wordt deze beweging verzorgd door de natuurlijke bewegingen van de pols, zodat je hier eigenlijk geen omkijken naar hebt. Wanneer je je horloge niet draagt is er echter slechts één manier om stilstand van je automatische horloge te voorkomen. Dat doe je namelijk door deze te plaatsen in een passende watchwinder. Zeker wanneer je meerdere automatische horloges in het bezit hebt, is dit echt een uitkomst. Een watchwinder zorgt er namelijk voor dat jouw automatische horloge of horloges (over het algemeen door middel van rotatie), alsnog worden voorzien van de benodigde beweging. Een watchwinder is dus een hele belangrijke factor wanneer we kijken naar de juiste verzorging van jouw automatische horloges en het plezier dat jij beleeft aan je horloges. Het is tenslotte zeer onwenselijk wanneer je je automatische horloge steeds opnieuw moet instellen bij stilstand. Bovendien voorkom je met een watchwinder eventuele onnauwkeurigheden in de tijdsweergave, omdat dit een gevolg kan zijn van stilstand. Al met al is een goede watchwinder dan ook een belangrijk onderdeel van de hobby van een echte liefhebber van automatische horloges te noemen.

Omdat de kwaliteit en het gebruikerscomfort van een watchwinder van groot belang zijn, is het zeker aan te raden de nodige tijd en aandacht te besteden bij het selecteren van een watchwinder. Er zijn namelijk veel verschillende soorten watchwinders op de markt, van verscheidene merken. Hierbij zijn high-end merken te vinden met de meest exclusieve designs op dit gebied, je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het Zwitserse watchwindermerk Bernard Favre. Daarnaast zijn er echter ook watchwindermerken die zeer hoogwaardige watchwinders bieden met een stijlvolle uitstraling, tegen een meer aantrekkelijke prijs. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een merk dat onder deze noemer valt. We hebben het dan over het merk Benson. Benson is een watchwindermerk dat afkomstig is uit Nederland. Benson biedt een collectie watchwinders waarbij niet alleen de hoge kwaliteit en scherpe prijzen opvallen, maar ook het elegante design en het hoge gebruikerscomfort. Met een watchwinder van Benson kies je daarom niet alleen voor kwaliteit en stijl, maar ook voor het beste voor jouw portemonnee. Benson biedt bovendien niet alleen watchwinders voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook voor meerdere automatische horloges tegelijk. Hiermee kan niet alleen de liefhebber met een aantal automatische horloges bij het merk terecht, maar ook de fervent verzamelaar.

We hebben een watchwinder uit de collectie van Benson geselecteerd, waarover we je graag meer vertellen. Het gaat om de Benson Compact Triple 3.BG watchwinder. Deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van 3 automatische horloges en is daarmee uitermate geschikt voor de liefhebber met 3 of 4 automatische horloges in het bezit. Dit specifieke model is gemaakt van hout en in zijn geheel zwart van kleur, met goudkleurige accenten. Deze combinatie geeft deze watchwinder een stijlvolle en luxe uitstraling. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere elegante uitvoeringen, waarmee Benson zijn pijlen richt op een breder publiek. De watchwinder is uitgerust met speciale flexibele horlogehouders, waardoor vrijwel ieder formaat automatisch horloge gemakkelijk in de houders kan worden geplaatst. De Benson Compact Triple 3.BG watchwinder is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die probleemloos de opwinding van ieder merk of type automatisch horloge verzorgen. Zij doen bovendien hun werk in stilte en op energiezuinige wijze, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder zeker ten goede komt. De watchwinder beschikt ook over een modern touchscreen, waarmee je in een handomdraai de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge afzonderlijk kunt wijzigen. Daarnaast biedt dit model een ingebouwde LED verlichting, waarmee je gedurende de gehele dag een goed zicht op jouw horloges hebt. De Benson Compact Triple 3.BG watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De overwind protectie zorgt voor bescherming van jouw automatische horloges tegen overspanning. Daarnaast beschik je met dit model ook nog over een handige powerwinding functie, waarmee je jouw automatische horloges in een kortere tijd kunt opwinden. De energievoorziening van deze watchwinder van Benson verloopt middels netstroom met behulp van een adapter, welke meegeleverd wordt.

Wil je de Benson Compact Triple 3.BG watchwinder na het lezen van dit artikel graag bestellen? Dan kun je dit doen bij ons in de webshop. Wij leveren dit model en vele andere fraaie designs van het merk Benson wereldwijd met een garantie van 2 jaar een duidelijke handleiding. Er is dan ook altijd wel een Benson watchwinder in onze webshop te vinden die bij jou en je automatische horloges past.