Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 2.16.B watchwinder

Geplaatst op 14 februari 2023 om 13:12 uur

Als je aan een automatisch horloge denkt dan stel je jezelf vast ook de vraag hoe je deze opgewonden houdt zodat deze niet tot stilstand komt. Immers, als het automatische uurwerk stopt dan geeft het horloge niet meer de juiste tijd aan. Dan moet je het uurwerk opnieuw instellen via de kroon. Stilstand van een automatisch horloge is onhandig want het kost je tijd en moeite. Als je een liefhebber bent dan gebruik je een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat waarin je jouw automatische horloge plaatst waarna het gaat ronddraaien om polsbeweging te simuleren. Hierdoor blijft het uurwerk voorzien van energie en blijft je horloge lopen.

Een watchwinder is verkrijgbaar van verschillende merken en in verschillende soorten en maten waardoor het lastig kan zijn de voor jouw passende watchwinder te vinden. Wij helpen je daar dan ook graag een handje bij. Ben jij op zoek naar een watchwinder die net dat beetje extra biedt en bovendien toch betaalbaar is?

We laten je graag kennis maken met een watchwinder die afkomstig is uit de collectie van het Nederlandse merk Benson. Benson staat bekend om de uitgebreide en bovendien diverse collectie watchwinders, die voor iedere liefhebber een passende watchwinder biedt. Zo zijn er binnen de collectie van het merk watchwinders te vinden voor het opwinden van één horloge, maar ook voor een gehele verzameling automatische horloges. Natuurlijk vind je daarnaast nog van alles daartussenin. Ook wat betreft prijsklasse, materiaalgebruik en mate van luxe biedt Benson variatie. Zo biedt het merk watchwinders van hout maar ook van leder of aluminium. Voorbeelden van mooie extra’s die het merk biedt zijn extra opbergruimte, ingebouwde LED verlichting en bijvoorbeeld de keuze uit watchwinders met Swiss made- of Japanse motoren. Hiermee weet Benson dan ook een brede doelgroep aan te spreken.

De specifieke Benson watchwinder waar we je graag meer over willen vertellen, is de Benson Black Series 2.16.B. Dit model is afkomstig uit de meest luxe lijn van het merk en biedt dan ook verschillende mooie extra’s. De prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinder is daarnaast uitstekend, waarmee je met deze watchwinder kiest voor veel waar voor je geld. Om te beginnen is deze watchwinder gemaakt van hoogwaardig hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Daarnaast is deze voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, waarmee niets aan het toeval overgelaten wordt. De watchwinder blijft hierdoor lang mooi en beschermd. Aan de binnenkant is deze voorzien van een speciale soft velvet inleg. Dit zorgt ervoor dat jouw horloges op optimale wijze voorzien zijn van bescherming tegen beschadigingen. Dit model biedt niet alleen ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges, maar is daarnaast ook uitgerust met een extra opbergruimte. Hierin kun je nog eens 3 horloges of eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen veilig opbergen. Deze opbergruimte is keurig af te sluiten met de speciale soft-close deksel. Aan de voorkant van de watchwinders is een glazen deurtje voorzien, om de horloges die opgewonden worden eveneens te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof.

De Benson Black Series 2.16.B watchwinder is uitgerust met twee Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze motoren bieden verschillende voordelen. Zo zijn ze natuurlijk betrouwbaar en degelijk, zodat je altijd op je watchwinder kunt bouwen. Daarnaast zijn ze echter ook nog energiezuinig en produceren ze nauwelijks geluid tijdens het opwindproces. Dit zorgt ervoor dat je de watchwinder zonder zorgen bijvoorbeeld op je slaapkamer of werkplek kunt plaatsen. De Benson Black Series 2.16.B is geschikt voor de opwinding van elk merk en type automatisch horloge. Het is mogelijk per horloge de instellingen aan te passen, zoals de draairichting en het aantal rotaties per dag. Hiermee zorg je ervoor dat jouw horloges de meest ideale wijze van opwinding krijgen. Doordat Benson gebruik maakt van flexibele horlogehouders, past bovendien vrijwel ieder formaat horloge feilloos in de houders. Met het handige en moderne touchscreen is het gemakkelijk de instellingen te wijzigen. Daarnaast kun je ook de ingebouwde LED verlichting inschakelen, die ervoor zorgt dat jouw horloges altijd goed in het zicht zijn en desgewenst in de spotlight kunnen worden geplaatst.

Met de Benson Black Series 2.16.B beschik je over de programma’s CW, CC en Alt. De overwind protectie biedt daarnaast bescherming tegen overspanning. Bovendien biedt dit model een speciale powerwinding functie. Hiermee is het mogelijk jouw horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien, waardoor je je horloges ook snel paraat hebt wanneer je niet veel tijd de besteden hebt. Tot slot is de watchwinder voorzien van een USB aansluiting en functioneert deze middels een adapter.

Benson Black Series 2.16.B watchwinder

Met de Benson Black Series 2.16.B kies je voor een watchwinder met een stijlvolle en moderne uitstraling, die gemaakt is van hoogwaardige materialen en onderdelen. Met deze watchwinder hoef je nooit meer bang te zijn voor stilstand van je horloges en zorg je bovendien voor een optimaal veilige opbergplaats. Jouw horloges krijgen hiermee de best mogelijke verzorging. Wanneer je deze watchwinder wenst te bestellen, kun je dit eenvoudig en veilig doen bij ons in de webshop. Daar vind je bovendien duidelijke foto’s en een filmpje van de watchwinder, voor een extra goed beeld. Wij bieden naast de Benson Black Series 2.16.B eveneens de gehele overige collectie watchwinders van Benson en verzenden deze wereldwijd met DPD, Fedex en PostNL. Als je de Benson Black Series 2.16.B watchwinder bij ons in de webshop bestelt, zorgen wij er uiteraard voor dat deze zorgvuldig verpakt op weg gaat. Je ontvangt de watchwinder bovendien inclusief adapter en certificaat en met 2 jaar garantie.