Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 3 horloges

Geplaatst op 25 mei 2021 om 08:51 uur

Wanneer je als liefhebber met 3 of 4 automatische horloges in bezit hebt, of bijvoorbeeld als je een beginnend verzamelaar bent, is een watchwinder voor 3 horloges een uitstekende keuze. Aangezien je niet al je horloges tegelijk zult dragen en deze afhankelijk zijn van beweging voor energievoorziening, is een watchwinder onmisbaar. Daarnaast kan een watchwinder voor 3 horloges dienen als een opbergplaats waar je je horloges overzichtelijk bij elkaar kunt bewaren en waar ze bovendien beschermd zijn tegen beschadiging en invloeden van buitenaf. Een watchwinder voor 3 horloges is over het algemeen nog steeds vrij compact van vorm, waardoor hij makkelijk overal te plaatsen is. Ook eventueel meenemen naar bijvoorbeeld kantoor blijft met deze eigenschap een goede mogelijkheid. Toch neemt een watchwinder voor 3 horloges een prominentere plaats in in huis, in vergelijking met een watchwinder met een kleinere capaciteit. Dit maakt dat een watchwinder voor 3 horloges toch al meer een interieurstuk is en afhankelijk van het design alle ogen op jouw horloges zal weten te richten.

Natuurlijk zijn er wat betreft watchwinders voor 3 horloges keuzes genoeg. Er zijn veel verschillende merken verkrijgbaar en daarnaast verschillende designs van stijlvol klassiek tot strak modern. Ook op het gebied van kwaliteit en prijs zijn er diverse mogelijkheden. In dit artikel willen we een tweetal watchwinders onder de aandacht brengen. We beginnen met een watchwinder uit de collectie van het Nederlandse merk Benson. Ieder merk heeft zo zijn eigen ‘unique selling points’ en voor Benson is dit een combinatie van zeer hoge kwaliteit watchwinders, die bovendien erg compleet zijn, maar tegelijkertijd betaalbaar blijven. Het merk staat dan ook bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding.

De watchwinder die we in het bijzonder met je willen delen is de Benson Compact Triple 3.WAS watchwinder. Deze watchwinder is dus geschikt voor het opwinden van 3 horloges en is gemaakt van bijzonder mooi hout. De uitstraling van deze watchwinder is hierdoor stijlvol en luxe. De rotoren kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld, wat betreft draairichting en aantal omwentelingen per dag. Dit is eenvoudig te doen met het moderne touchscreen, wat het gebruiksgemak enorm verhoogd.  Door deze eigenschap, maar ook door het gebruik van flexibele horlogehouders, is deze watchwinder geschikt voor alle soorten automatische horloges.

Het hart van deze watchwinder van Benson wordt gevormd door een Japanse motor. Deze motoren kenmerken zich doordat ze energiezuinig en stil in gebruik zijn. Dit zorgt voor een optimaal gebruikscomfort, je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken om storende geluiden tijdens het opwindproces. Hierdoor plaats je de watchwinder ook probleemloos in je slaapkamer of op je werkplek. Doordat de watchwinder is voorzien van ingebouwde LED verlichting, zul je altijd een goed zicht op je horloges houden. Verder beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwindprotectie. Als extra functionaliteit biedt deze watchwinder een powerwinding functie, handig als je je horloges in korte tijd van energie wilt kunnen voorzien. Deze watchwinder werkt door middel van een adapter. Met deze watchwinder van Benson kies je dus voor een compacte watchwinder met een stijlvolle uitstraling, onder andere door het houten exterieur. Daarnaast is de watchwinder ook op technisch gebied zeer kwalitatief en compleet en is hij bovendien ook voor mensen met een minder breed budget interessant.

Een andere watchwinder die geschikt is voor 3 horloges is de Avanti Three Rotorwind W70000 watchwinder van het merk Orbita. Orbita is afkomstig uit de VS en heeft haar naam daar zeker op de kaart weten te zetten. Het merk produceert high-end watchwinders welke voorzien zijn van de welbekende Zwitserse motoren. Bovendien heeft het merk verschillende patenten op haar naam weten te zetten, waaronder het door henzelf ontwikkelde Rotorwind System. Dit systeem voorziet automatische horloges van de benodigde energie door het zachtjes schudden van het horloge, waar de geijkte wijze van opwinden (bij Orbita verkrijgbaar als het Programmable System) deze energie opwekt door middel van rotatie. Ook de Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 watchwinder is voorzien van Swiss made motoren. Deze zijn niet alleen zeer krachtig, maar daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik.

Deze watchwinder van Orbita is met de hand gemaakt van prachtig macassar hout en voorzien van ingelegd carbon. Dit laatste zorgt ervoor dat jouw horloges beschermd zijn tegen krasjes en beschadigingen. Doordat de watchwinder afgesloten wordt met een glazen deurtje, zorg je er bovendien voor dat invloeden van buitenaf (zoals bijvoorbeeld condens en stof) geen kans krijgen. De rotoren van deze watchwinder zijn individueel instelbaar en de watchwinder is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. De watchwinder biedt 3 draairichtingen en een overwind protectie. Met deze watchwinder van Orbita kies je dus voor een vooruitstrevend en vernieuwend merk watchwinder met een Zwitsers hart. Hier zul je zeker gedurende lange tijd veel plezier van hebben. Je hoeft je daarmee nooit meer zorgen te maken om stilstand van je horloges!

Als je op zoek bent naar een watchwinder voor 3 horloges bekijk dan zeker de twee bovenstaande modellen eens. Beide zijn compleet anders qua design en prijs, maar toch winden ze elk automatisch horloge perfect en veilig op!