Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland
1

Watchwinder voor 1 horloge

Geplaatst op 31 juli 2021 om 08:25 uur

Een watchwinder voor 1 horloge is de ideale accessoire wanneer je één a twee automatische horloges hebt. Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat jouw horloge nooit meer stilstaat. Het opnieuw opwinden en de tijd en datum instellen is verleden tijd. Als je een watchwinder gebruikt bespaar je niet alleen tijd maar zorg je ook voor het behoud van je automatische horloges. Vooral wanneer je een automatisch horloge hebt van een aanspreken merk zoals Breitling, Omega, Tag Heuer, Oris, IWC of Patek is het gebruik van een watchwinder aan te bevelen.

Er zijn watchwinders verkrijgbaar met een verschillende capaciteit. Zo zijn er modellen beschikbaar voor één horloge maar ook exemplaren die geschikt zijn voor een hele verzameling horloges. In dit artikel willen we ons specifiek richten op watchwinders die geschikt zijn voor 1 horloge. Zoals eerder opgemerkt zijn deze modellen met name geschikt voor de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges. Maar het is ook een mooie optie wanneer je een beginnend horlogeliefhebber bent of je de beschikking hebt over een kleiner budget. Een watchwinders voor 1 horloge is namelijk over het algemeen zeer betaalbaar en hiermee dan ook een fantastische accessoire voor de echte horlogeliefhebber die het beste wilt voor zijn of haar horloges.

Een watchwinder voor 1 horloge biedt verschillende voordelen. De meeste modellen voor 1 horloge zijn vrij compact. Dit zorgt ervoor dat je met weinig ruimte in huis een watchwinder overal neer kunt zetten. Daarnaast neem je een watchwinder die wat compacter is vormgegeven natuurlijk makkelijker mee naar kantoor of bijvoorbeeld op reis. Dit maakt dat een exemplaar voor 1 horloge je op dit gebied zeer flexibel maakt. Allemaal voordelen die de meeste modellen voor 1 horloge te bieden hebben. Hoewel deze watchwinders in het algemeen zeer goed betaalbaar zijn, zijn er een aantal watchwinder merken die er op dit gebied uitspringen. Zij bieden namelijk een extra goede prijs-/kwaliteitverhouding. Een mooi voorbeeld van zo’n watchwinder merk is het Nederlandse merk Benson. We zullen van dit merk een functionele en bovendien hoogwaardige watchwinder onder de loep nemen.

We hebben het dan over de Benson Swiss Series Single 1.20 Black watchwinder. Deze watchwinder is vervaardigd uit bijzonder mooi hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Het compacte model is afsluitbaar met een glazen deurtje waarmee je je geliefde horloge beschermt tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vuil, stof en condens.  Deze watchwinder is uitgerust met een Swiss made motor die bekend staat als het beste van het beste. Niet alleen zijn deze motoren krachtig en tegelijkertijd energiezuinig, ze doen hun werk ook in stilte. Dit zorgt ervoor dat je de watchwinder zonder problemen en irritaties in je slaapkamer of op je werkplek kunt plaatsen. Door het speciaal ontwikkelde veiligheidssysteem ontkoppelt de motor wanneer er een horloge uit de watchwinder wordt gehaald of juist wordt geplaatst.

De Benson Swiss Series Single 1.20 Black watchwinder is werkzaam op netstroom, maar ook op batterijen. Dit maakt het mogelijk de watchwinder in een kluis te plaatsen. Met behulp van het moderne LCD scherm stel je de watchwinder eenvoudig in. Zo is het onder meer mogelijk het aantal rotaties per dag en de draairichting in te stellen. Verder beschikt deze watchwinder over een overwind protectie. Dit model is geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het type of merk horloge. Tot slot maakt Benson gebruik van flexibele horlogehouders en worden deze watchwinders volledig in Nederland geassembleerd. De Zwitserse techniek en Nederlandse assemblage zorgen voor een top product dat eigenlijk geen concurrentie kent in deze prijsklasse.

Een andere watchwinder voor 1 horloges die we graag onder de aandacht brengen is een model van het Zwitserse Bernard Favre. Het gaat om de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. Dit model is ook geschikt voor het opwinden van één horloge. Ondanks dat ook deze watchwinder een compacte vormgeving heeft weet men bij Bernard Favre met dit unieke design alle ogen naar zich toe te trekken. Elk model van Bernard Favre beschikt over de authentieke handtekening van Bernard Favre op het gebied van het design.  Deze specifieke watchwinder heeft een zwarte base, in combinatie met zilverkleurige ringen. Dit zorgt ervoor dat de Bernard Favre Planet Silver een zeer chique uitstraling heeft. Bernard Favre maakt daarnaast gebruik van het zogenaamde Planet winding systeem. Het horloge wordt geplaatst in de watchwinder en draait voor het vergaren van de benodigde energie om zijn eigen as. Als het ware als een planeet. Op deze manier is niet alleen het design op zich maar ook het opwindproces zeer fascinerend om te zien. Dit zal voor elke liefhebber een aantrekkingskracht hebben. Over de watchwinder kan een glazen stolp worden geplaatst. Dit geeft de watchwinder een nog luxere uitstraling en biedt bovendien bescherming tegen vocht, stof en vuil.

Bernard Favre Planet Silver watchwinder

Ook de Bernard Favre Planet Silver watchwinder is voorzien van een Swiss made motor waarmee je zeker bent van een solide en betrouwbare techniek. De watchwinder biedt verschillende opwindprogramma’s en een overwind protectie. Bovendien beschik je met deze watchwinder over een USB aansluiting. Op deze manier kun je dit model opwinden middels netstroom, PC of telefoon. Overigens beschikt de Bernard Favre Planet Silver watchwinder over een ingebouwde accu (100 dagen). De handige LED indicator geeft de status van de accu weer. Dus ook hier weer een zeer compleet model, waarmee je bovendien op het gebied van design een exclusieve keus maakt.

Naast de 2 bovengenoemde modellen hebben wij nog diverse andere watchwinders in het assortiment welke speciaal geschikt zijn voor 1 horloge. Ben jij op zoek naar een watchwinder voor een enkel horloge? Neem dan snel eens een kijkje in onze webshop!