Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Junkers horloges - SALE

Geplaatst op 21 januari 2021 om 11:25 uur

Voor wie een liefhebber is van mooie en kwalitatieve horloges is Junkers een interessant horlogemerk. Junkers is één van de grootste Duitse horlogemerken, waarvan de oorsprong te vinden is in de vliegtuigindustrie. De oprichter van Junkers is Hugo Junkers, welke een geniaal ingenieur en luchtvaartpionier was. Kenmerkend voor de vliegtuigen van Junkers destijds waren de golfplaten die voor de ontwerpen werden gebruikt. De horloges van Junkers van tegenwoordig vinden eveneens hun inspiratie in de legendarische luchtvaartindustrie en de historische vliegtuigen van Junkers. Het is dan ook niet vreemd dat Junkers mede bekend staat om de bijzondere pilotenhorloges die zij produceren. Junkers werkte destijds ook samen met kunstenaars uit de Bauhaus stroming voor de ontwerpen van de vliegtuigen. Ook binnen de horlogecollectie van Junkers zien we deze stroming duidelijk terugkomen. Aan de Junkers horloges die hun inspiratie vinden in deze kunststroming, is zelfs een gehele serie van Junkers gewijd. De Junkers Bauhaus horloges. Hier komen we later in dit artikel op terug.

Junkers biedt perfecte kwaliteit en weet daarnaast betaalbaar te blijven. Dit is natuurlijk een uitstekende combinatie. Het merk heeft dan ook verschillende prijzen in de wacht weten te slepen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en design. Met een Junkers horloge koop je een bijzonder horloge waar je op kunt vertrouwen en waar je gedurende langere tijd plezier van zult hebben. Dit piloten horlogemerk vervaardigd naast bijzondere pilotenhorloges nog vele andere horloges die het bekijken waard zijn. Wat opvalt binnen de collectie is de diversiteit. Dit geldt voor de diversiteit in uitstraling, maar ook in de verschillende soorten uurwerken. Junkers biedt namelijk horloges met zowel automatische- als mechanische- en quartz uurwerken van Zwitserse en Japanse uurwerk producenten. Men kiest bij Junkers echter hoe dan ook voor kwaliteit en dit is ook terug te zien in de materiaalkeuze voor de verschillende horloges. Doordat Junkers deze diversiteit en kwaliteit weet aan te bieden en tegelijkertijd voorziet in een goede prijs-/kwaliteitverhouding, is Junkers een horlogemerk dat met recht een breed publiek weet aan te spreken.

De collectie van Junkers herbergt diverse series horloges, waaronder de zeer populaire en bekende Bauhaus serie. Deze serie horloges zijn ook weer verwant aan de vliegtuigen die destijds werden ontworpen met behulp van kunstenaars die deze stroming aanhingen. De Bauhaus beweging staat voor minimalisme en eenvoud. Bij de horloges uit deze serie is dit vertaald naar horloges met een ingetogen karakter, kenmerkend voor deze horloges zijn bovendien de dunne horlogekasten. Deze serie voorziet in zowel dames- als herenhorloges. Elk Junkers Bauhaus horloge is verkrijgbaar met een prachtige lederen horlogeband of Milanese edelstalen horlogeband, waardoor je jouw favoriete horloge helemaal naar je eigen smaak kunt bestellen.

Een andere  bijzondere serie horloges van Junkers is de Cockpit JU52 serie. De horloges binnen deze serie zijn een verwijzing naar de cockpit van het JU52 vliegtuig. Kenmerkend aan de Junkers Cockpit JU52 horloges is dat ze een sportief design hebben. Wat verder opvalt is het veelvuldig gebruik van de kleuren zwart en wit, de overzichtelijke wijzerplaten en mooie lederen horlogebanden. Ook zien we modellen met mooie extra functionaliteiten, zoals lichtgevende indicatoren, datumaanduiding en een chronograaf functie. Voor de liefhebber met een passie voor vliegtuigen zijn de horloges in deze serie een echte aanrader.

De derde serie horloges uit de Junkers collectie die we graag willen uitlichten zijn de Hugo Junkers horloges. Wat betreft kleurgebruik zien we ook hier veel zwart en wit, maar ook rode accenten. Een ander mooi detail zijn de lichte stiksels die de prachtige lederen horlogeband accentueren. Op het gebied van de wijzerplaat, zien we zwarte maar ook genuanceerde gestreepte wijzerplaten. Dit laatste maakt deze horloges net een beetje anders en daarmee extra interessant.

Dan zijn er ook nog de horloges binnen de Junkers Spitzbergen F13 collectie. In deze serie zien we onder andere prachtige bruin lederen horlogebanden in combinatie met lichte wijzerplaten. Verder komen we wat betreft materiaalgebruik gehard mineraalglas en edelstaal tegen. Verschillende modellen uit deze serie beschikken over enkele mooie extra functionaliteiten, zoals lichtgevende reflectoren, secondewijzer, datumaanduiding en een chronograaf functie.

Natuurlijk zijn de bovengenoemde Junkers horloges slechts een greep uit de collectie. Junkers heeft naast deze bijzondere series nog diverse andere bijzondere horloges te bieden. Als echte liefhebber van een mooi horloge en /of iemand met een passie voor de legendarische vliegtuigindustrie, kan een horloge van Junkers om de pols niet ontbreken. Een horloge met een mooi verhaal van een merk dat een bijzondere historie achter de rug heeft is tenslotte met recht een collectors item.

Het mooie is bovendien dat er nu in onze webshop speciale aanbiedingen lopen van dit traditionele merk. Dat betekent dat je verschillende van deze Junkers horloges, die toch al zeer goed geprijsd zijn, nu voor een nog scherpere prijs kunt bemachtigen. Grijp dus nu je kans en neem een kijkje in de zeer diverse en uitgebreide collectie Junkers horloges!