Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horloge

Geplaatst op 23 maart 2022 om 13:47 uur

Herenhorloges zijn er van vele verschillende horlogemerken. Steeds meer mannen zien een mooi horloge als de perfecte finishing touch voor hun outfit. Dit maakt dat er ook veel variatie verkrijgbaar is op dit gebied, zodat er voor elke persoonlijke smaak wel een passend horloge te vinden is. Ook op het gebied van prijs, materiaalgebruik en techniek is er veel mogelijk. Vooral dit laatste onderdeel is vaak een doorslaggevend element. Immers, er zijn grote verschillen tussen quartz, automatische- en mechanische uurwerken. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Wil je een quartz horloge kopen? Een quartz horloge is zeer punctueel wat betreft tijdsweergave en goed bestand tegen schokken en stoten. Of ligt jouw voorkeur bij een horloge met een automatisch uurwerk? Hierin komt het oude ambacht van de horlogemaker en de authentieke werking van de tehcniek het beste naar voren. Dit maakt een automatisch uurwerk zeer interessant voor de echte liefhebber. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een horloge met een mechanisch uurwerk. Dit uurwerk moet je opwinden met de hand.

Het Duitse horlogemerk Iron Annie is een merk met historie en biedt veel diversiteit op het gebied van uitstraling, type uurwerken en is bovendien betaalbaar. Met deze combinatie van eigenschappen weet dit merk veel mensen te interesseren voor hun hoogwaardige horloges. Iron Annie biedt voor iedere liefhebber een passend horloge. Van een pilotenhorloge tot een klassiek model geïnspireerd op de kunststroming Bauhaus, Iron Annie heeft het in huis.

Naast een goede prijs-/kwaliteitverhouding staat dit merk bekend om onder meer de retro pilotenhorloges en Duitse degelijkheid. De naam Iron Annie verwijst niet voor niets naar de JU-52 vliegtuigen met registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden in de tijd dat deze werden ingezet ‘Iron Annie’ gedoopt omdat zij zo betrouwbaar, degelijk en robuust waren. Hetzelfde mag je vandaag de dag verwachten van de Iron Annie horloges van dit Duitse horlogemerk.

Naast de nostalgische pilotenhorloges zijn de Bauhaus modellen van Iron Annie ook zeer populair. De designs van deze horloges vinden hun inspiratie in de Bauhaus kunststroming, waar minimalisme en eenvoud de boventoon voeren. De horloges uit de Iron Annie Bauhaus serie laten zich dan ook het best omschrijven als klassieke horloges met een rustige uitstraling en elegantie in eenvoud. Ieder Iron Annie Bauhaus horloge is bovendien verkrijgbaar met een prachtige lederen horlogeband, of een milanese edelstalen horlogeband. Hiermee benadrukt Iron Annie de diversiteit die zij bieden des te meer. Ieder horloge van Iron Annie wordt met de hand gemaakt door vakbekwame horlogemakers in Duitsland. Doordat het een wat kleiner merk betreft heeft men bij de vervaardiging van de horloges extra aandacht voor afwerking en detail. Dit is dan ook zeker te zien aan het eindresultaat, aan ieder afzonderlijk horloge wordt de grootst mogelijke zorg besteed.

Graag benoemen we een tweetal horloges van Iron Annie afkomstig uit de Bauhaus serie. We beginnen met het Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge. Het is mogelijk dit horloge aan te schaffen met een prachtige lichtbruine lederen band, of natuurlijk met de edelstalen band. De wijzerplaat van dit horloge oogt rustig, geheel passend bij het minimalistische karakter. De wijzerplaat is zilver van kleur met enkele subtiele lichtbruine accenten. Dit model van Iron Annie is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA. Deze staan wereldwijd zeer goed bekend en zijn dan ook erg betrouwbaar. De horlogekast van dit horloge heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42mm. Verder is er gebruik gemaakt van saffierglas, dat extreem sterk is. Dit horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Last but not least biedt dit horloge vele mooie extra’s, te noemen een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicators en een chronograaf functie. De doorzichtige bodem zorgt ervoor dat jij jouw horloge altijd aan het werk kunt zien.

Het tweede model dat zeker het bekijken waard is, is het Iron Annie Bauhaus 5066-1 horloge. Dit horloge is voorzien van een zwarte lederen band (of milanese edelstalen band) en heeft een witte wijzerplaat. De horlogekast is 12 mm dik met een doorsnede van 41mm. Voor dit horloge is gekozen voor het gebruik van K1 mineraalglas. Wat betreft het uurwerk is ook dit horloge voorzien van een automatisch uurwerk, echter in dit geval van het Japanse merk Miyota. Ook dit horloge beschikt over een doorzichtige bodem, voor de echte liefhebber. Verder beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een gangreserve aanduiding. Dit horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

De twee bovengenoemde modellen van Iron Annie zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit het uitgebreide assortiment van dit merk. Het is zeker de moeite waard de collectie van Iron Annie eens nader onder de loep te nemen. Dit kun je gemakkelijk en overzichtelijk doen bij ons in de webshop.

BensonTrade is officieel dealer van Iron Annie. Als premium dealer hebben wij de meest populaire modellen op voorraad en direct leverbaar. Wanneer je ervoor kiest een Iron Annie horloge bij ons te bestellen, dan ontvang je deze met 2 jaar internationale garantie, handleiding en een luxe officiële box.

Ben jij op zoek naar een fraai horloge met retro uitstraling en betaalbare prijs? Bekijk dan de Iron Annie horloges. Zoek je een meer klassiek horloge van hetzelfde kwaliteitsniveau? Neem dan eens een kijkje bij het merk Zeppelin. Dit merk komt uit dezelfde fabriek als Iron Annie maar heeft een meer klassiek vormgegeven design.