Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Horlogemerk van de week: Iron Annie

Geplaatst op 8 november 2021 om 15:27 uur

Met het Duitse merk Iron Annie hebben we één van onze favoriete horlogemerken te pakken. Dit horlogemerk is namelijk zeer onderscheidend op gebied van design en produceert hoogwaardige horloges tegen hele scherpe prijzen. Hierdoor komt een goed horloge ook in het bereik van liefhebbers die niet duizenden euro’s te besteden hebben. Een Iron Annie horloge onderscheidt zich voornamelijk door Duitse kwaliteit, aantrekkelijke ontwerpen en een ruime keuze op gebied van uurwerken.

Iron Annie Bauhaus 5096-4 horloge

Als officieel dealer verkopen wij dit merk nu ruim 3 jaar en naar volle tevredenheid. In deze 3 jaar hebben wij nog geen enkel Iron Annie horloge retour ontvangen met een defect. Dit betekent dat het qua kwaliteit wel goed zit. De horlogecollectie van dit Duitse merk begint al vanaf 199,00 euro en dat is een hele scherpe prijs voor een horloge dat in Duitsland is gemaakt.

Iron Annie valt onder het moederbedrijf Pointtec, net als het horlogemerk Zeppelin dat ook deel uitmaakt van onze horlogecollectie. Iron Annie is een nog relatief jong merk maar weet ons toch terug te voeren naar de tijden van weleer. Het merk biedt onder meer pilotenhorloges die geïnspireerd zijn door verschillende vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. Dit is voor de echte liefhebber van horloges en een stukje geschiedenis dan ook een zeer interessant merk te noemen.

Kenmerkend voor de horloges van Iron Annie is bovendien de goede prijs-/kwaliteitsratio. De horloges zijn namelijk van zeer goede kwaliteit maar tegelijkertijd betaalbaar. Doordat de collectie van Iron Annie bovendien zeer divers is in zowel uitstraling als het soort uurwerk weet het merk een breed publiek aan te spreken. De horloges van Iron Annie worden met de uiterste zorg met de hand vervaardigd en perfect afgewerkt in Duitsland.

De naam ‘Iron Annie’ is terug te voeren naar de JU52 vliegtuigen met de registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden destijds door de Amerikanen ‘Iron Annie’ gedoopt, vanwege hun waardering voor deze vliegtuigen. De horloges in de collectie van Iron Annie voldoen aan alle voorwaarden om deze naam  te mogen dragen. Net als de vliegtuigen uit de historie, bieden zij betrouwbaarheid, robuustheid, een hoogstaande techniek en een origineel design. De collectie van Iron Annie biedt zowel horloges met een automatisch uurwerk, als horloges met een mechanisch- of quartz uurwerk. Hiermee weet Iron Annie vrijwel alle liefhebbers te bedienen.

De collectie van Iron Annie bestaat uit verscheidene series horloges waarvan de pilotenhorloges waarschijnlijk de meest bekende zijn. Maar laten we eens kijken naar de Bauhaus modellen van Iron Annie, want deze zullen je als horlogeliefhebber zeker aanspreken. We willen een aantal horloges uit de collectie nader toelichten, te beginnen met het Iron Annie Bauhaus 5096-4 horloge. Dit model is afkomstig uit de Iron Annie Bauhaus serie en heeft een karakteristieke en traditionele uitstraling. Kenmerkend voor de horloges uit de Bauhaus serie is met name het minimalistische design, oftewel het ingetogen karakter van de horloges. Deze horloges zijn geïnspireerd op de kunststroming Bauhaus, die dezelfde karakteristieken aanhangt. Specifiek de Iron Annie Bauhaus 5096-4 is voorzien van een prachtige lederen band in een lichtbruine tint. De wijzerplaat is uitgevoerd in de kleur wit met eveneens lichtbruine accenten. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal en verder is er gekozen voor het gebruik van K1 mineraalglas. Dit horloge is verder voorzien van een quartz uurwerk (ETA) en is tot 50 meter waterdicht. Het horloge biedt bovendien verschillende mooie extra functionaliteiten, zoals een chronograaf functie, lichtgevende indicatoren, een datumaanduiding en een secondewijzer.

Een ander mooi model uit de collectie van Iron Annie vinden we in de Iron Annie Amazonas serie. De Amazonas horloges zijn geïnspireerd door de historische luchtvaart van vracht en passagiers in Zuid Amerika. Het model dat we graag even in de spotlight zetten is het Iron Annie Amazonas 5977-4 horloge. Dit model is voorzien van een mooie en comfortabele lederen horlogeband in de kleur bruin. Dit in combinatie met het klassiek blauwe uurwerk geeft het horloge een klassieke en stijlvolle uitstraling. Het horloge is uitgerust met een quartz uurwerk van het merk Miyota en is tot 50 meter waterdicht. Dit horloge biedt niet alleen een datumaanduiding en secondewijzer, maar bovendien ook lichtgevende indicatoren en een maanfase indicatie. Deze laatste functie geeft ook direct extra karakter aan de wijzerplaat, dit zal voor de echte liefhebber zeker een plus betekenen. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 10 mm. Het horloge sluit tot slot met een doornsluiting.

Van de Amazonas serie gaan we door naar de Iron Annie Flight Control Serie. Elk horloge uit de Iron Annie Flight Control Serie is verkrijgbaar met een lederen band of een Milanese edelstalen band. Het horloge dat we hier specifiek benoemen is het Iron Annie Flight Control 5122-2 horloge. Dit pilotenhorloge is naar keuze voorzien van een donkerbruine lederen band, met daarop crème stiksels. De wijzerplaat is zwart met eveneens crèmekleurige accenten. Dit is een horloge met een nostalgische en retro insteek, waarmee de liefhebber van een stukje geschiedenis op zijn wenken bediend wordt. Het horloge is voorzien van een automatisch uurwerk en is tot 50 meter waterdicht. Verder biedt dit model een secondewijzer en datumaanduiding. Daarnaast heeft het horloge een mooie chronograaf functie en lichtgevende indicatoren.

Natuurlijk hebben wij met deze 3 modellen slechts een kleine greep uit de collectie van Iron Annie ter sprake gebracht. De collectie bestaat uit zeer veel verschillende horloges en biedt dan ook voor ieder wat wils. Ook voor de liefhebbers met een minder breed budget biedt Iron Annie kwaliteit en klasse.

BensonTrade is officieel dealer van Iron Annie en wij kunnen vrijwel elk horloge uit de collectie uit voorraad leveren zodat je snel van je aankoop kunt genieten. De horloges van Iron Annie worden geleverd met een duidelijke handleiding en 2 jaar internationale garantie. Bekijk dus nu snel de Iron Annie horloges in ons assortiment!