Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuwe Benson Compact Aluminium watchwinders

Geplaatst op 30 mei 2023 om 16:47 uur

Het Nederlandse merk Benson staat bekend vanwege haar watchwinders van hoge kwaliteit die elk automatisch horloge veilig en eenvoudig van energie voorzien. In 2020 presenteerde Benson haar Compact collectie waarin veel interessante en betaalbare modellen zitten voor het opwinden van 1, 2 en 3 horloges.

Benson Compact Aluminium 1 Black watchwinder

De Benson Compact watchwinder collectie kenmerkt zich door compact vormgegeven designs, hoogwaardige Japanse motoren en een LCD scherm waarmee je de watchwinder rechtsom, linksom of afwisselend laat draaien. Daarnaast stel je via het LCD scherm de draairichting in zodat het automatische horloge de juiste draairichting en TPD (turns per day) verkrijgt.

Het leuke van de Benson Compact modellen is dat ze zeer betaalbaar zijn maar toch ontzettend goede kwaliteit bieden. Daarnaast is er keuze uit veel verschillende modellen. De kleinste exemplaren voor 1 horloge werken ook op een set batterijen, zodat je flexibel bent waar je de watchwinder neerzet. Uiteraard is voor alle modellen een adapter bijgesloten.

Benson presenteert nu haar nieuwste serie modellen voor de Compact collectie. Deze nieuwe generatie Benson Compact Aluminium watchwinders is zeer modern en luxe vormgegeven en windt probleemloos elk automatisch horloge op. Zoals de naam al zegt is de kast van aluminium gemaakt waardoor de watchwinder een moderne uitstraling heeft maar vooral extreem sterk is. Door middel van het LCD scherm aan de achterkant stel je de watchwinder volledig naar de vereisten van het automatische horloge in. Je bepaalt zelf de draairichting en het aantal omwentelingen per dag (TPD). Aan de achterkant zit ook een knop waarmee je de LED verlichting aan- of uitzet. Deze LED verlichting zorgt voor een extra fraai effect in het donker. Deze functie werkt alleen wanneer de watchwinder is aangesloten op netstroom met de adapter. De LED verlichting kan niet gebruikt worden wanneer deze horlogeaccessoire op batterijen functioneert, simpelweg om een te hoog energieverbruik van de batterijen te besparen.

Een van de bijzondere voordelen van deze nieuwe generatie Benson Compact Aluminium watchwinders is dat ze tot wel 6-9 maanden kunnen functioneren op één set batterijen. Hierdoor kan je deze horlogeaccessoire neerzetten waar jij dat wilt en heb je er qua stroomvoorziening zeer lange tijd geen omkijken naar. Hierdoor zijn de Benson Compact Aluminium watchwinders uitstekend geschikt om in een kluis, kast of dressoir te plaatsen.

De nieuwe Benson Compact Aluminium watchwinders zijn verkrijgbaar in 5 kleuren; zwart, donkergrijs, lichtgrijs, blauw en wit. De officiële retailprijs bedraagt 349,00 euro en hiervoor krijg je de watchwinder zelf, handleiding, adapter en 3 jaar garantie. Benson heeft veel vertrouwen in deze nieuwe generatie horlogeaccessoires waardoor je haar standaard garantietermijn van 2 jaar heeft uitgebreid naar 3 jaar.

Alle Benson Compact Aluminium modellen zullen naar verwachting eind juni verkrijgbaar zijn bij elke Benson dealer, dus ook bij ons. Wij krijgen alle modellen op voorraad en kunnen direct leveren. Op onze website staan alle modellen al gepresenteerd, zoals de Benson Compact Aluminium 1 Black watch winder.

Heb je interesse in deze nieuwe generatie watchwinders? Binnenkort presenteren wij deze modellen op onze website en kan je online bestellen. Wil je liever op de hoogte gehouden worden als ze verkrijgbaar zijn, dan sturen we je op verzoek graag een e-mail.


23-05-2023 Davosa horloges