Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Ingersoll horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 18 april 2019 om 15:42 uur

Het Amerikaanse horlogemerk Ingersoll bracht onder deze naam in 1892 hun eerste horloge op de markt, het zogenaamde ‘one dollar watch’. Dit horloge werd immens populair en betekende het begin van een horlogemerk met veel potentie en een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Onder andere de betaalbare kwaliteit van het merk, maar ook de veelzijdigheid in uitstraling van de ontwerpen van de horloges zijn kenmerkend. De Ingersoll horloges werden hierna enorm populair en zijn inmiddels een begrip geworden.

Ingersoll IN3900 horloge

Het merk Ingersoll werd opgericht door de gebroeders Robert en Charles Ingersoll. Zij werden gezien als pioniers op hun vakgebied. Het merk Ingersoll is dan ook één van de oudste Amerikaanse horlogemerken. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor diverse innovaties op het gebied van horloges. Voorbeelden hiervan zijn ontwikkelingen zoals het kleinste zakhorloge, radiolite (glow in the dark) en het eerste militaire horloge. Ingersoll wist onder andere hun naamsbekendheid te vergroten door samen te werken met grote namen als Henry Ford en Walt Disney. Ook de 24e president Theodore Roosevelt heeft hierbij een duit in het zakje gedaan doordat hij bekend stond als ‘de man die uit het land komt waar Ingersoll horloges worden geproduceerd’.

De veelzijdige collectie horloges van Ingersoll bevat elegante horloges van klassiek tot modern met een luxe uitstraling. De horloges zijn allen voorzien van automatische uurwerken van goede kwaliteit. In de talrijke dames- en herencollectie wisselen creatieve vormgeving en verrassend kleurgebruik elkaar af. Met een Ingersoll horloge kiest u dan ook voor een echte eyecatcher!

Wij leveren elk Ingersoll horloge in een chique horlogebox met 2 jaar garantie en handleiding.