Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Epos horlogecollectie 2022

Geplaatst op 27 januari 2022 om 12:44 uur

Een Zwitsers horloge staat voor veel horlogeliefhebbers symbool voor kwaliteit, duurzaamheid en luxe. Swiss made horloges staan er tenslotte om bekend zeer betrouwbaar en degelijk te zijn en een bijzonder fraaie afwerking te hebben. Daarnaast staat het Swiss made label voor vakmanschap en expertise. Dit zie je terug bij bekende merken zoals Rolex, IWC en Breitling.

Epos horloge

Met een Zwitsers horloge draag je een waar sieraad om de pols dat jouw outfit compleet maakt. Zwitserland kent verschillende mooie horlogemerken die het absoluut waard zijn om je als liefhebber in te verdiepen. Sommige merken bieden bovendien net iets extra’s door bijvoorbeeld een rijke historie of een mooi verhaal.

In dit artikel stellen we graag het Zwitserse merk Epos aan je voor. Epos is een merk dat werd opgericht in 1925 en zodoende al bijna een eeuw actief is binnen de horlogerie. Dit maakt Epos een interessant merk voor de liefhebber van een stukje geschiedenis als het gaat om mooie horloges. Het merk kenmerkt zich door de welbekende hoogstaande Zwitserse kwaliteit, technische verfijning en een stijlvol design. Bovendien is Epos in vergelijking met verschillende andere Zwitserse horlogemerken een relatief klein merk, wat er onder meer voor zorgt dat er extra aandacht is voor kwaliteit en afwerking. Daardoor zijn Epos horloges extra interessant.

Bij de oprichting van Epos  besloot men zich te richten op het ontwikkelen van horloges met een mechanisch of automatisch uurwerk. Ook vandaag de dag kiest men bij Epos voor het gebruik van dit soort uurwerken, waarbij de hand van de vakman absoluut het meest duidelijk in beeld komt. Uiteraard zijn de genoemde uurwerken van Epos afkomstig uit Zwitserland, van de merken ETA en Sellita. Het oog voor detail van het merk is onder meer te zien door de sublieme afwerking van de uurwerken met Côtes de Genève en blauwe schroeven.

Binnen de collectie van Epos is er een geruime keuze uit horloges welke voorzien zijn van prachtige details met een luxe en klassieke uitstraling. Naast de meer klassieke modellen, biedt Epos ook sportieve horloges aan. Kenmerkend voor dit type horloge van Epos zijn onder meer het feit dat deze goed afleesbaar zijn en over het algemeen een zeer goede waterdichtheid bieden.

Graag lichten wij een tweetal klassieke modellen van Epos voor je uit in dit artikel. We beginnen met de Epos Emotion 3390.152.20.34.30. Dit horloge is voorzien van een horlogeband van edelstaal. De horlogekast is eveneens vervaardigd uit edelstaal en heeft een dikte van 9 mm en een doorsnede van 41mm. De wijzerplaat is grijs van kleur met goudkleurige accenten. Voor wat betreft het glas is voor dit horloge gekozen voor het extreem sterke saffierglas. Dit heeft onder meer als groot voordeel dat krasjes niet snel zichtbaar zullen zijn en je je horloge lang als nieuw houdt. De Epos Emotion 3390.152.20.34.30 is uitgerust met een automatisch uurwerk van het Zwitserse merk ETA. Verder biedt dit design een datumaanduiding en een zogenaamde ‘see through back case’, waarmee je als echte liefhebber een goed zicht hebt op hoe jouw horloge voor jou aan het werk is. Tot slot is dit horloge tot 50 meter waterdicht en sluit het met een vouwsluiting.

Een tweede model uit de collectie van Epos dat zeker onze aandacht verdient is de Epos Emotion 3390.152.20.20.30. Dit ontwerp heeft tevens een horlogeband gemaakt van edelstaal. Ook de horlogekast is van edelstaal en heeft een dikte van 9 mm en een doorsnede van 41mm, net als het eerder genoemde model. De wijzerplaat van dit horloge is wit met blauwe accenten. Uiteraard is ook dit horloge weer uitgerust met een Swiss made uurwerk, eveneens van het merk ETA. Ook is er voor dit horloge gebruik gemaakt van het sterke saffierglas. Dit model biedt een datumaanduiding en een secondewijzer en als kers op de taart de doorzichtige bodem. Afsluitend is dit model tot 50 meter waterdicht en sluit met een vouwsluiting.

We hebben nu slechts twee modellen genoemd van het niche merk Epos, maar er is nog veel meer om uit te kiezen binnen de collectie. Zo biedt dit merk ook horloges met horlogebanden van leder of van rubber. Daarnaast zijn er modellen in de collectie die tot maar liefst 500 meter waterdicht zijn en daarmee bij uitstek geschikt zijn voor de echte sportieveling. Epos weet hiermee als geen ander een breed publiek aan te spreken.

Bij ons in de webshop vind je een uitgebreid assortiment Epos horloges. Ook de horloges van Epos die je niet bij ons in de webshop vindt, kunnen wij je als officieel dealer van dit authentieke merk natuurlijk leveren. Je kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen. Wanneer je een horloge van Epos bij ons besluit te bestellen, kun je ervan op aan dat je kiest voor een perfect werkend horloge. Ieder horloge van dit merk wordt namelijk na productie uitgebreid getest voordat deze wordt uitgeleverd. Daarnaast bieden wij je natuurlijk 2 jaar garantie op je aankoop van Epos.