Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Duikhorloges bij BensonTrade

Geplaatst op 6 februari 2024 om 14:48 uur

Het duikhorloge is een stijlicoon binnen de wereld van horloges. Veel horlogemerken hebben minimaal één model dat geschikt is om mee te duiken. Maar tegenwoordig zijn duikhorloges eigenlijk niet echt meer bedoeld om mee te duiken, ze zijn meer populair vanwege hun design. Het sportieve karakter van de duikhorloges van merken zoals Rolex, Breitling, Omega en Oris spreekt veel horlogeliefhebbers aan. Een duikhorloge is veelal robuust, stoer vormgegeven en heeft natuurlijk eigenschappen waarmee het tegen een stootje kan.

Maar als geen budget hebt voor een horloge van Rolex, Breitling, Omega of Oris dan is er nog altijd heel veel keuze uit leuke horloges. Verschillende horlogemerken produceren zeer goede duikhorloges met een sportief design. Merken zoals Davosa, Van Speyk, Mare Unlimited en Meccaniche Veneziane zijn goede voorbeelden van horlogemerken die duikhorloges produceren met aantrekkelijke prijzen. In dit artikel schrijven we over een paar van deze horlogemerken en lichten we een paar modellen uit om je een beter beeld te geven van betaalbare duikhorloges.

Luxe horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van waar je je horloge graag bij wilt kunnen dragen of waarvoor je ze wilt kunnen gebruiken, maak je de keuze voor een passend horloge. Zo is er onder meer de keuze uit horloges met een klassiek karakter, pilotenhorloges en sporthorloges. Binnen de categorie sporthorloges valt ook specifiek het duikhorloge. Een duikhorloge moet aan specifieke eisen en voorwaarden voldoen om dit doel op juiste wijze te kunnen dienen. Een duikhorloge is niet alleen ideaal wanneer je daadwerkelijk met je horloge wilt kunnen duiken, maar ook bijvoorbeeld wanneer je graag een watersport beoefent, zoals zwemmen en snorkelen. Wanneer je denkt aan de eisen waaraan een duikhorloge moet voldoen, denk je over het algemeen in eerste instantie aan de waterdichtheid. Dit is uiteraard een zeer belangrijk aspect van een goed duikhorloge. De meeste duikhorloges zijn tot minimaal 200 meter waterdicht. Daarnaast kenmerken de meeste duikhorloges zich doordat zij zijn voorzien van dikker glas, een verschroefde kroon, een draaibare bezel en goede rubberen dichtingen zodat er geen water in de horlogekast kan komen. Daarnaast kunnen lichtgevende indicatoren zeer handig zijn, zodat het horloge ook afleesbaar is in het donker.

Van Speyk Dutch Diver duikhorloge

Naast een stukje functionaliteit, is ook de uitstraling van een duikhorloge belangrijk. Menigeen wenst het horloge namelijk niet alleen te dragen tijdens het beoefenen van (water)sport, maar ook gewoon bij een casual of meer zakelijke outfit. Luxe duikhorloges hebben over het algemeen dan ook niet alleen een sportieve uitstraling, maar zijn daarnaast ook uiterst stijlvol te noemen en hebben bovendien een karakteristiek design. Voor een goed duikhorloge kun je bij verschillende bekende en minder bekende merken terecht. In dit artikel richten we onze pijlen op twee hoogwaardige duikhorloges uit de collectie van twee bijzondere horlogemerken. Het eerste duikhorloge waar we graag de aandacht even op willen vestigen, is een duikhorloge van een aansprekend Nederlands horlogemerk, namelijk het merk Van Speyk. We lichten graag het specifieke duikhorloge Van Speyk Dutch Diver LG.15.SR in dit kader voor je uit. Dit duikhorloge is volledig in Nederland gebouwd. Daarbij zet dit merk een hoge kwaliteit en een perfecte afwerking hoog in het vaandel. De Van Speyk Dutch Diver LG.15.SR is voorzien van een horlogeband van edelstaal. Deze horlogeband sluit met een vouwsluiting. Niet alleen zorgt deze sluiting voor een extra luxe uitstraling, daarnaast zorgt het ervoor dat je dit horloge niet snel zult verliezen. De horlogekast van dit horloge is eveneens gemaakt van edelstaal. Deze heeft een doorsnede van 42mm en een dikte van 12 mm. Dit model is tot maar liefst 200 meter waterdicht en hiermee perfect geschikt voor allerlei vormen van watersport. De kern van het horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk van het merk Miyota (Miyota 8215). Dit uurwerk zorgt voor een solide en betrouwbare basis. De zilverkleurige wijzerplaat benadrukt het luxe karakter van dit horloge. Verder is dit horloge voorzien van saffierglas, dat wereldwijd bekend staat als zijnde zeer sterk. Met deze glassoort ben je verzekerd van topkwaliteit en hoef je niet snel bang te zijn voor beschadiging van je horloge. Naast een datumaanduiding biedt dit horloge een secondewijzer, lichtgevende indicatoren, een draaibare bezel en een verschroefde kroon. Kortom, de Van Speyk Dutch Diver LG.15.SR combineert alle positieve eigenschappen die van dit model een perfect duikhorloge weten te maken. Van Speyk biedt bovendien een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding, waardoor je met een horloge van Van Speyk kiest voor topkwaliteit tegen een scherpe prijs.

Het tweede duikhorloge waarover we je graag meer vertellen, is er één van het merk Davosa. De Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.05 is voorzien van een horlogeband gemaakt van edelstaal. Deze horlogeband sluit met een vouwsluiting. De horlogekast van dit horloge is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm. Zowel de wijzerplaat als de draaibare bezel zijn bij dit design uitgevoerd in de kleur zwart en voorzien van witte details. Ook dit duikhorloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht. Verder is dit model voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk, dat behoort tot het beste van het beste ter wereld. De Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.05 biedt tot slot verschillende mooie extra’s die dit horloge tot een goed duikhorloge maken. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren en een verschroefde bodem.

Je bestelt beide genoemde duikhorloges en daarnaast nog vele andere mooie opties, veilig en snel bij ons in de webshop. Wij helpen je als officieel dealer van verscheidene gerenommeerde horlogemerken bovendien graag met het uitzoeken van een passend duikhorloge. Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten, dan helpen wij je graag verder met passend advies. Ben je op zoek naar een duikhorloge met specifieke kenmerken? Wij helpen je graag en bieden je diverse opties.

Met onze ruime kennis en ervaring op dit gebied zullen wij je zeker van dienst kunnen zijn. Betalen gaat bij ons altijd veilig waarbij je de keuze hebt uit onder meer iDeal, Paypal, creditcard betaling en een gewone bankoverschrijving.

Bekijk dus nu de mogelijkheden bij ons in de webshop en kies voor jouw perfecte duikhorloge!