Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series watchwinders eind januari leverbaar

Geplaatst op 4 januari 2016 om 16:37 uur

In september vorig jaar maakten wij de introductie van de nieuwe Black Series watchwinders van het Nederlandse Benson Watchwinders bekend. De Black Series zal de high end lijn van het merk vormen en biedt enorm veel luxe en functionaliteit voor het opwinden van automatische horloges.

Er is ook al meer bekend over de eigenschappen van de Benson Watchwinders Black Series. Het design is modern en strak. De modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en carbon. De aandrijving van de rotoren vindt plaats door Japanse motoren. Elke rotor is individueel instelbaar op gebied van draairichting en TPD (turns per dag; aantal omwentelingen per dag). Daarnaast heeft elke Black Series watchwinder een powerwinding modus waarmee in korte tijd snel energie aan een automatisch horloge verstrekt wordt. Een leuke bonus is de USB poort aan de achterzijde waar men andere apparaten, zoals een telefoon, laptop of camera kan opladen. 

De gewenste instellingen worden via het touchscreen ingesteld dat zich onder de deksel met soft-close systeem bevindt. De binnenkant van de watchwinder kan verlicht worden door het LED licht aan te doen. Ook interessant is dat elke Benson Black Series watchwinder ook extra opbergruimte biedt voor andere horloges en/of sieraden. 

De prijzen zijn tevens bekend; 399,00 euro voor het model voor twee horloges, oplopend tot 999,00 euro voor het model dat geschikt is voor acht horloges. Er zijn ook al een paar foto's in omloop (zie artikel). Wij verwachten de nieuwe Benson Black Series watchwinders binnen 3-4 weken leverbaar vanuit voorraad.