Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Glycine horloges: voor de echte horlogeliefhebber

Geplaatst op 10 september 2021 om 12:06 uur

Vrijwel elke horlogeliefhebber heeft zijn of haar eigen favoriete merk. Een merk dat veel liefhebbers aanspreekt is Glycine. Dit van oorsprong Zwitserse horlogemerk heeft een prachtige geschiedenis en produceert fantastische horloges. Dit merk spreekt je vooral aan wanneer je van historie en topkwaliteit houdt. In dit blog schrijven we over dit leuke Zwitserse merk en gaan we dieper in op de geschiedenis van Glycine en bespreken we een paar Glycine horloges.

Op het gebied van horloges vind je in Zwitserland echte kwaliteit. Het land herbergt verscheidene merken die horloges produceren met een Zwitsers hart, oftewel een Swiss made uurwerk. Denk aan merken zoals Omega, Oris, Breitling en Rolex. Met een uurwerk van Zwitserse makelij wordt een degelijke en zeer betrouwbare basis gelegd voor ieder horloge.

Een bijzonder Zwitsers merk op dit gebied is het merk Glycine. Glycine produceert al meer dan een eeuw kwaliteitshorloges en heeft hiermee dan ook zijn naam weten te vestigen binnen de horlogerie. Glycine is een merk met historie en dat is iets dat menig horlogeliefhebber zal weten te waarderen. Het merk werd in 1914 opgericht door Eugene Meylan. Meylan was zeer ambitieus en ging voor niets anders dan pure perfectie, zowel op het gebied van design als techniek. Naast het feit dat Glycine door de jaren heen altijd een uitstekende kwaliteit heeft weten te realiseren, weet het merk ook nog eens betaalbaar te blijven. Met de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding waar het merk voor gaat, weet Glycine een breed publiek aan te spreken.

Glycine begon met de productie van hun eerste automatische uurwerken en chronometers na de tweede wereldoorlog. Hierop volgde het meest bekende en bijzondere model van Glycine, de ‘Airman’. Dit model speelt tot op de dag van vandaag een bepalende rol in de collectie van Glycine en weet nog altijd de aandacht van iedere liefhebber te trekken. Met een Glycine horloge kies je voor een traditioneel en stijlvol design, in combinatie met de moderne techniek van tegenwoordig. Daarnaast staat het merk voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en een perfecte afwerking. Het merk biedt horloges met een meer klassieke uitstraling, maar biedt daarnaast ook traditionele sportieve designs.

De collectie van Glycine is onderverdeeld in verschillende series. Graag zetten we in dit artikel 2 specifieke modellen van Glycine voor je in de spotlight. We beginnen met het Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge. Dit horloge heeft een robuuste en stoere uitstraling. De band is gemaakt van nato, waarbij is gekozen voor de kleur zwart. Ook de wijzerplaat is uitgevoerd in de kleur zwart, met lichtergekleurde accenten. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 42mm. Verder is het horloge voorzien van het sterke saffierglas. Bij dit glas zul je niet snel krasjes of beschadigingen zien. Uiteraard is dit horloge van Glycine ook voorzien van een Zwitsers automatisch uurwerk. Deze Zwitserse techniek is ongeëvenaard en maakt dat je altijd op dit horloge zult kunnen bouwen. Daarnaast biedt dit horloge nog tal van mooie extra functionaliteiten. Het horloge is niet alleen voorzien van een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, maar biedt ook een draaibare bezel en een verschroefde kroon. Het horloge is tot maar liefst 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Kortom, echt een horloge voor de liefhebber van kwaliteit en mooie techniek.

Een tweede model uit de collectie van Glycine is eveneens een ‘Airman’ model, namelijk het Glycine Airman 42 GL0065 horloge. Dit horloge van Glycine is voorzien van een horlogeband van edelstaal, wat het horloge een robuuste uitstraling geeft. Ook de horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van dit horloge heeft de kleur grijs, waarbij de accentkleur wit is. Dit horloge is eveneens voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en is tot 100 meter waterdicht. Uiteraard is ook voor dit ‘Airman’ horloge gekozen voor het gebruik van saffierglas. Dit horloge biedt verschillende mooie extra’s. Het horloge is namelijk uitgerust met een datumaanduiding en een secondewijzer. Daarnaast biedt het horloge ook lichtgevende indicatoren. Maar dan zijn we er nog niet. Het Glycine Airman 42 GL0065 horloge beschikt namelijk ook over een draaibare bezel, verschroefde kroon en een mooie GMT functie. Dit horloge sluit tot slot met een vouwsluiting. Dit is kort gezegd dus ook weer een heel compleet horloge, waar opnieuw is gekozen voor de beste materialen en de nieuwste technieken.

Bij ons in de webshop vind je verschillende bijzondere modellen van Glycine met een mooie korting, waar ook verschillende van de populaire ‘Airman’ modellen bij zijn. De horloges van Glycine zijn normaal gezien al heel betaalbaar als je kijkt naar de uitmuntende kwaliteit, maar nu kun je een bijzonder mooi Glycine horloge aanschaffen tegen een extra scherpe prijs. We bieden daarbij niet alleen herenmodellen, maar ook enkele horloges speciaal voor de dames. Het loont dus echt de moeite even een kijkje te nemen in de webshop als je een echte liefhebber bent.

Wanneer je bij ons een horloge van Glycine bestelt sturen wij jouw nieuwe aanwinst in een luxe officiële box met handleiding en 2 jaar garantie naar je toe. Kies nu ook voor betaalbare kwaliteit, kies voor Glycine! Je kunt bij ons je bestelling met een gerust hart plaatsen, wij verzenden wereldwijd veilig en vertrouwd met DPD, Fedex en Post NL. Betalen doe je gemakkelijk en veilig met creditcard, Paypal of Ideal.