Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Epos horlogecollectie 2022

Geplaatst op 13 januari 2022 om 16:25 uur

Ben je op zoek naar een Zwitsers horloge? Wij laten je graag kennis maken met Epos horloges! Het Zwitserse merk Epos biedt bijzonder mooie en hoogwaardige horloges en door de lange weg die het merk heeft afgelegd, is het een merk met veel kennis en ervaring in huis. De uitgebreide historie maakt het merk extra interessant voor de liefhebber. Het verhaal van Epos begint in 1925 in de Vallée du Joux, welke bekend staat als zijnde het centrum van het mechanische horloge. Epos is zichzelf door de jaren heen steeds blijven ontwikkelen en hecht dan ook hoge waarde aan innovatie op dit gebied. Het merk ziet het oude ambacht van de horlogemaker dan ook als een vorm van kunst en dat is geheel terecht te noemen.

Een Zwitsers automatisch uurwerk zal voor vele liefhebbers de absolute voorkeur genieten. Zwitsers omdat horloges uit Zwitserland bekend staan als het neusje van de zalm, een automatisch uurwerk omdat hier het ambacht van de horlogemaker het meest in naar voren komt. Epos biedt met zijn collectie een brede keuze aan Swiss made horloges, welke tot de absolute top behoren. Epos kiest voor zijn horloges voor Zwitserse uurwerken van de merken ETA en Sellita. Kenmerkend voor de horloges van Epos is daarnaast de fraaie afwerking met blauwe schroeven en Côtes de Genève. Hierin komt dan ook het oog voor detail waar Epos onder meer bekend om staat duidelijk naar voren. Binnen de collectie van Epos zien we bovendien diversiteit op het gebied van uitstraling. Zo zien we wat meer stoere en robuuste modellen met een edelstalen horlogeband, maar ook meer klassieke en ingetogen modellen.

We zullen in dit artikel een aantal horloges nader belichten. Het eerste horloge is afkomstig uit de Epos Emotion serie. Het gaat dan om de Epos Emotion 3390.152.20.16.25. Dit horloge laat zich wat betreft uitstraling het beste omschrijven als stijlvol, ingetogen en klassiek. De zwart lederen horlogeband in combinatie met de klassiek blauwe wijzerplaat maken dit een sprekend model. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 9 mm en een doorsnede van 41 mm. Verder is er gebruik gemaakt van sterk saffierglas, waarop niet snel krasjes te zien zullen zijn. Voor wat betreft het uurwerk is er gebruik gemaakt van een Zwitsers automatisch uurwerk van ETA. Bijzonder mooi is de doorzichtige bodem, waardoor je jouw horloge goed aan het werk kunt zien. Het horloge is verder voorzien van datumaanduiding en secondewijzer en sluit met een doornsluiting.

Een tweede model van Epos dat we nader omschrijven is de Epos Sportive 3401.132.20.35.24. Dit horloge is afkomstig uit de Epos Sportive serie en heeft dan ook een sportief karakter. De horlogeband is gemaakt van zwart leder, waarop de witte stiksels mooie accenten vormen. De wijzerplaat van dit horloge is eveneens zwart met witte accenten. Ook bij dit horloge is er gekozen voor het gebruik van saffierglas en is de horlogekast vervaardigd uit edelstaal. De horlogekast van dit horloge is 11mm dik en heeft een doorsnede van 43mm. Ook hier is weer gekozen voor een hoogwaardig uurwerk van het merk ETA.  Dit horloge is tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Verder biedt dit horloge een secondewijzer en datumaanduiding en is het voorzien van een doorzichtige bodem.

Het derde horloge dat we willen benoemen is specifiek geschikt voor de echte sportieveling. We hebben het dan over de Epos Sportive 3441.131.96.56.56 Diver. Dit horloge is tot maar liefst 500 meter waterdicht en daarmee een echt duikhorloge. De horlogeband is gemaakt van rubber in een helderblauwe kleur. De wijzerplaat is uitgevoerd in dezelfde kleur blauw en valt op door de felgele accenten. Het uurwerk van dit horloge is afkomstig van het merk ETA. Dit horloge is opnieuw voorzien van bijzonder sterk saffierglas en een horlogekast van edelstaal. De horlogekast van dit horloge is 15 mm dik en heeft een doorsnede van 43 mm.  Het horloge sluit met een vouwsluiting. Verder heeft dit horloge veel mooie extra functionaliteiten te bieden. Zo voorziet dit horloge in een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Daarnaast biedt het horloge een verschroefde kroon. Kortom, een zeer compleet horloge voor wanneer je actief en sportief bent ingesteld.

Met een horloge van Epos ben je altijd bij de tijd en daarnaast altijd in stijl. Welke outfit je ook kiest en welke persoonlijke smaak je ook hebt, Epos heeft het  ideale horloge voor jou in de collectie. Door de diversiteit die het merk biedt op het gebied van uitstraling en kleuren, weet het dan ook een breed publiek aan te spreken. Wij hebben een breed assortiment Epos horloges in de collectie.

Wanneer je een Epos horloge bij ons bestelt, ontvang je deze standaard met 2 jaar internationale garantie. Als officieel Epos dealer bieden wij je zekerheid, een snelle levering en service wanneer jij dat wenst. Uiteraard beantwoorden wij ook altijd graag jouw vragen. Bekijk snel de actuele Epos horlogecollectie en wie weet draag jij binnenkort een prachtig Swiss made horloge om je pols.