Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Duitse kwaliteit - Elysee horloges

Geplaatst op 21 oktober 2023 om 07:14 uur

Als horlogeliefhebber is er ontzettend veel keuze. Er zijn heel veel leuke horlogemerken in allerlei prijsklassen. Hierdoor kan je ook het overzicht weleens kwijtraken. Waar moet je nu precies zoeken? Wat heeft jouw voorkeur qua ontwerp, prijsklasse en type uurwerk? Wij helpen je in dit artikel een beetje vooruit door één van onze favoriete Duitse horlogemerken te bespreken. Het horlogemerk Elysee is namelijk een interessant merk dat hele fraaie horloges produceert tegen heel aantrekkelijke prijzen.

Niet alleen Zwitserland biedt als zijnde hét horlogeland pur sang een ruim aanbod aan gerenommeerde horlogemerken. Duitsland is op dit gebied met het ‘made in Germany’ label namelijk een zeer goede tweede te noemen. Ook in Duitsland vinden we een breed aanbod aan horlogemerken die hoge kwaliteit en aansprekende designs weten te bieden. Daarbij zijn bovendien verschillende Duitse horlogemerken te noemen, die bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges binnen de collectie. Je kunt dan ook bij deze Duitse merken een stijlvol en kwalitatief horloge aanschaffen, tegen een aantrekkelijke prijs.

Een goed voorbeeld van een Duits horlogemerk dat onder deze noemer valt, is het merk Elysee. De geschiedenis van Elysee is terug te voeren tot 1920, waar de Zwitserse horlogemaker Jacques Beaufort zijn eigen horlogefabriek oprichtte onder de naam Elysee.  In 1960 wordt de merknaam Elysee opnieuw geregistreerd door het bedrijf Harer, in de goudstad Pforzheim. Hierna volgen nog verschillende ontwikkelingen, die het merk Elysee maken tot wat het vandaag de dag is. De bijzondere geschiedenis van het merk is voor vele liefhebbers zeer interessant en maken de horloges uit de collectie dan ook extra aantrekkelijk. De Elysee horloges worden vanaf het begin met de grootst mogelijke zorg en oog voor detail vervaardigd.  Elysee ambieert door de jaren heen zichzelf steeds opnieuw te verbeteren en nooit stil te blijven staan in hun ontwikkeling. De bedrijfsfilosofie van Elysee luidt dan ook: "De focus van ons werk ligt op de optelsom van design, kwaliteit en hoge waarde, gecombineerd met de wensen van horlogeliefhebbers." Elysee is als horlogemerk door de jaren heen sterk betrokken geweest bij de autosport. In 2005 worden de eerste private label horloges op dit gebied ontwikkeld. Ook voor de liefhebbers van de autosport is een horloge van Elysee hiermee extra bijzonder.

De collectie van Elysee is divers en herbergt zowel klassieke modellen horloges als horloges met een meer sportief of stoer karakter. Zo zijn er horloges te vinden waarbij klassieke kleuren zijn toegepast in het design, met fraaie lederen horlogebanden. Maar wanneer je op zoek bent naar een stoer horloge, kun je bij Elysee ook terecht voor robuuste designs met een horlogeband van edelstaal. Wij vertellen je graag meer over een tweetal horloges uit de collectie van Elysee, met ieder zijn eigen persoonlijkheid. Allereerst nemen we graag de Elysee Ocean Pro Ceramic 80585 nader voor je onder de loep. Dit is een robuust horloge met een sportieve en stoere uitstraling. De horlogeband is gemaakt van edelstaal en uitgevoerd in de kleurencombinatie van zilverkleur met goudkleur. De band sluit met een vouwsluiting. Dit is niet alleen een luxe sluiting, maar deze zorgt er ook voor dat je je horloge niet zomaar verliest. De horlogekast van het horloge is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat van dit model is zwart van kleur en voorzien van goud-/witte accenten. Verder is dit horloge voorzien van saffierglas, dat bekend staat als extreem sterk. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een hoogwaardig automatisch uurwerk van het merk Seiko. Daarnaast is dit horloge tot maar liefst 200 meter waterdicht. Tot slot beschik je met de Elysee Ocean Pro Ceramic 80585 over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een fraaie draaibare bezel.

Het tweede horloge dat we graag even nader toelichten, is een meer klassiek model. De Elysee Heritage II 18017 is een stijlvol horloge dat is voorzien van een lederen horlogeband in de kleur bruin. De horlogeband van dit horloge sluit met een doornsluiting. De horlogekast van het horloge is uitgevoerd in de kleur rosé, wat het luxe karakter van dit model benadrukt. De wijzerplaat van het horloge is bruin, met eveneens rosékleurige accenten. De horlogekast van dit horloge heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 43 mm. Ook dit horloge van Elysee is verder voorzien van het sterke saffierglas. Daarnaast is dit model waterdicht tot 30 meter. De basis van de Elysee Heritage II 18017 wordt gevormd door een quartz uurwerk van het merk Miyota. Het horloge biedt tot slot een datumaanduiding, secondewijzer en een mooie chronograaf functie.

Met de bovengenoemde twee modellen van Elysee hebben we je een indruk gegeven van de variatie, kwaliteit en het design dat dit merk biedt, tegen een scherpe prijs. Met een horloge van Elysee kies je altijd voor een compleet horloge en voor de gouden combinatie van de welbekende Duitse degelijkheid met een gevoel voor stijl.

BensonTrade is officieel dealer van Elysee horloges. Wanneer je graag een horloge van Elysee wilt bestellen, kun je dit bij ons in de webshop gemakkelijk en veilig doen. Wij leveren de horloges van dit bijzondere merk wereldwijd, met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Uiteraard worden de horloges geleverd in de originele luxe horlogedoos. Wacht dus niet langer en kies voor een fraai en stijlvol horloge voor om de pols, waar je jaren plezier van jouw Elysee horloge van zult hebben!