Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

De beste watchwinder voor 1 automatisch horloge

Geplaatst op 22 juli 2022 om 18:43 uur

Net zo goed als een visser niet zonder hengel kan, is een watchwinder voor de liefhebber van automatische horloges eveneens onmisbaar. Een automatisch horloge dankt zijn charme en aantrekkingskracht onder meer door de uiting van het pure vakmanschap van de ambachtelijke horlogemaker. Bij een automatisch horloge komt namelijk de fascinerende werking van het uurwerk heel duidelijk naar voren. Een horloge met een automatisch uurwerk functioneert dan ook niet met behulp van een batterij zoals een quartz horloge, maar door middel van beweging. Met deze beweging wordt de benodigde energie opgewekt om ervoor te zorgen dat het horloge kan blijven lopen. Normaliter wordt een automatisch horloge voorzien in deze behoefte door middel van de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer je een automatisch horloge echter niet draagt kan een watchwinder deze voorziening overnemen. Zo kan je je horloge in de watchwinder plaatsen wanneer je deze niet draagt, zonder bang te hoeven zijn dat deze stil komt te staan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je je horloge een keertje niet draagt en dat is erg prettig. Behalve namelijk dat het erg vervelend is wanneer je je horloge niet direct kunt gebruiken wanneer je dit wenst, kan stilstand voor nog meer nadelen zorgen. Zo kan dit een onnauwkeurigheid veroorzaken in tijd- en datumweergave en zorgen voor onnodige slijtage.

Bernard Favre Planet Silver watchwinder

Naast de bewegingsfunctie biedt een goede watchwinder nog verschillende andere voordelen. Zo heb je met een kwalitatieve watchwinder ook direct een veilige opbergplaats voor jouw horloges en zorgt de watchwinder er ook voor dat de olieverspreiding goed is. Kortom, of je nu 1 of meerdere automatische horloges in het bezit hebt, een watchwinder van kwaliteit is absoluut een slimme investering. Wanneer je op zoek gaat naar een passende watchwinder is het slim je hier eerst goed in te verdiepen. Er zijn namelijk modellen verkrijgbaar van verscheidene merken in verschillende prijsklassen. Wat voor de ene liefhebber zeer passend is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Daarnaast zijn er ook op het gebied van design, uitstraling en gebruikscomfort veel keuzemogelijkheden waar je over na moet denken. Een beetje hulp bij je zoektocht is dan ook geen overbodige luxe. In dit artikel zullen we daarom 3 verschillende watchwinders bespreken uit verschillende prijsklassen, stuk voor stuk van zeer goede kwaliteit. De modellen die we uitlichten zijn speciaal geschikt voor de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges in het bezit, met een opwindcapaciteit voor een enkel horloge.

Een eerste watchwinder die we willen benoemen, is de Benson Compact 1.17. Black Leather. Benson is een bijzonder mooi merk van Nederlandse bodem. Het merk staat erom bekend watchwinders aan te bieden welke opvallen door de goede prijs-/kwaliteit verhouding. Met een watchwinder van Benson kies je voor hoge kwaliteit en een prettig gebruikerscomfort, tegen een aantrekkelijke prijs. De Benson Compact 1.17. Black Leather is zoals de naam al doet vermoeden compact van vorm. Dit heeft als groot voordeel dat deze makkelijk te plaatsen en verplaatsen is. Dit model biedt dus ruimte voor het opwinden van 1 horloge en is uitgevoerd in de kleur zwart. Het exterieur van deze watchwinder is gemaakt van leder, wat de watchwinder een moderne en luxe uitstraling geeft. Ook voor het interieur is gekozen voor de kleur zwart, waarmee ieder horloge direct in het oog zal springen.

De Benson Compact 1.17. Black Leather is voorzien van een Japanse motor van hoge kwaliteit. Deze motoren bieden diverse voordelen. Zo zijn ze energiezuinig en daarmee duurzaam. Bovendien zijn ze in staat hun werk in stilte uit te voeren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden. Deze watchwinder van Benson is werkzaam met adapter en met batterijen. Je beschikt verder met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting. Kortom, met deze watchwinder kies je voor betaalbare kwaliteit en een stijlvol design. Een hele mooie keuze!

Een tweede model dat we nader belichten is de Swiss Kubik Startbox Black, afkomstig uit de collectie van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Ook deze watchwinder is compact vormgegeven en uitgevoerd in de kleur zwart, waarmee het in ieder interieur passend is. De watchwinder biedt eveneens de capaciteit voor het opwinden van 1 horloge. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide en is voorzien van een Zwitserse motor. Deze Swiss made motoren staan op dit gebied bekend als het neusje van de zalm, ze zijn dan ook niet alleen zeer krachtig, maar daarnaast bovendien stil in gebruik. Met deze watchwinder van Swiss Kubik wind je moeiteloos ieder type en merk automatisch horloge op. Je kiest met dit model voor Swiss made kwaliteit, voor een schappelijke prijs. Dit model van Swiss Kubik wordt dan ook gezien als een instapmodel. Hiermee heb je alles dat je nodig hebt om jouw automatische horloges van de benodigde energie te voorzien, zonder allerlei toeters en bellen.

Het laatste model dat we bespreken is er één van het luxe merk Bernard Favre, namelijk Bernard Favre Planet Silver watchwinder. De horlogeaccessoires van Bernard Favre zijn een kunstwerk op zich en daarmee een klasse apart. Met een watchwinder van Bernard Favre kun je er zeker van zijn dat alle ogen op jouw horloge en watchwinder gericht zullen zijn. Voor iedereen is het een fascinerend gezicht hoe het automatische horloge wordt opgewonden in de modellen van Bernard Favre. Het horloge draait hierbij om zijn eigen as, als ware het een planeet, vandaar ook de bijzondere naam van deze watchwinders. De Bernard Favre Planet Silver straalt pure luxe uit. De watchwinder is gemaakt van onder andere edelstaal. De zilverkleurige ringen in combinatie met de zwarte voet, geven deze chique horlogeaccessoire een zeer stijlvolle uitstraling. Door de glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden, wordt dit nog eens benadrukt. Bovendien zorgt deze er ook voor dat vocht, stof en vuil niet bij jouw horloge kunnen komen.

Deze Bernard Favre watchwinder is uitgerust met een motor van Zwitserse makelij, waarmee een zeer solide en duurzame basis is gelegd. Doordat de watchwinder bovendien beschikt over een ingebouwde accu, is het ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen voor een extra veilig gevoel. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De led indicator geeft de status van de batterij weer en opladen is mogelijk met behulp van de USB aansluiting.  Met deze watchwinder van Bernard Favre kies je voor een high end product. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook wat betreft materiaalgebruik en design is dit een absoluut uniek model te noemen.

Het is duidelijk, wanneer je het beste wilt voor jouw horloges, kies je voor het gebruik van een goede watchwinder. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende prijssegmenten in uiteenlopende designs. Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij zijn zeer ervaren op dit gebied en bovendien officieel dealer van verscheidene gerenommeerde merken. Wij kunnen dan ook een ieder voorzien van een goed advies op dit gebied wanneer nodig. Welke vraag je ook hebt, wij hebben een passend antwoord. In onze webshop vind je naast de 3 bovengenoemde watchwinders nog vele andere merken en modellen. Wij bieden voor iedere liefhebber van automatische horloges de passende watchwinder!

Laco horloge

Geplaatst op 17 juli 2022 om 08:20 uur

Een mooi en nostalgisch pilotenhorloge heeft voor vele liefhebbers van horloges altijd een speciale aantrekkingskracht. Zeker als je geïnteresseerd bent in geschiedenis in het algemeen of specifiek de legendarische luchtvaartgeschiedenis, is een stijlvol pilotenhorloge zeer passend. Er zijn verschillende mooie horlogemerken van kwaliteit die binnen hun collectie bijzondere pilotenhorloges aanbieden. Natuurlijk vinden we deze merken onder andere in Zwitserland dat bekend staat als het horlogeland ten top. Maar ook in Duitsland vinden we aantrekkelijke horlogemerken die bekend staan om de productie van authentieke pilotenhorloges.

Het Duitse horlogemerk Laco is er daar één van. Laco is opgericht in 1925 en zodoende al bijna een eeuw actief binnen de horlogerie. De pilotenhorloges van het merk worden als sinds 1940 geproduceerd. Laco staat bekend als een traditioneel merk dat door het inzetten van de hand van de echte vakman zeer hoog staat aangeschreven. Daarnaast staan het gebruik van hoogwaardige materialen en een sublieme afwerking bij Laco hoog in het vaandel.

Wanneer je de collectie van Laco bekijkt zul je zien dat ze naast de populaire pilotenhorloges ook moderne horloges te bieden hebben. Bovendien staat het merk bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding die het weet te bieden. De Laco horloges zijn niet enkel van uitmuntende kwaliteit maar bovendien ook betaalbaar. Door deze combinatie is het merk toegankelijk en aantrekkelijk voor een breder publiek. De collectie van Laco bestaat uit verschillende series horloges met ieder hun eigen kenmerkende eigenschappen. Een van de series van Laco is de Laco Classics serie. Binnen deze serie horloges vinden we modellen die heel rustig ogen en daarmee ook een zeer minimalistisch karakter hebben. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te combineren met verschillende soorten outfits. De designs zijn verder tijdloos, stijlvol en elegant en bieden een heel overzichtelijke wijzerplaat.

Een specifiek model afkomstig uit de Laco Classics serie is de Laco Classics 862077 Mocca 40. Dit horloge is uitgevoerd in de kleur mokka. De kleur komt terug in zowel de prachtige lederen horlogeband, als de wijzerplaat. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doorsnede van 40 mm. Verder is er gebruik gemaakt van gehard mineraalglas en sluit dit horloge met een doornsluiting. De basis van het horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk. De energievoorziening van een automatisch horloge wordt verzorgd door de natuurlijke beweging van de pols bij het dragen van het horloge. Wanneer je een automatisch horloge niet draagt, is een goede watchwinder hiervoor een mooie en stijlvolle oplossing. De Laco Classics 862077 Mocca 40 is tot 50 meter waterdicht. Wat betreft extra functionaliteiten biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer. Dit horloge is verkrijgbaar bij ons in de webshop, nu tegen een sterk gereduceerde prijs. Je kunt dit horloge dus nu aanschaffen tegen een extra scherpe prijs. Wanneer je dit horloge bij ons bestelt, ontvang je deze in een mooie officiële box met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.

Laco Classics 862077 Mocca 40

Graag laten we je ook kennis maken met de Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm, afkomstig uit de Laco Fliegeruhren serie. Met dit horloge kies je voor een bijzonder en retro pilotenhorloge, dat je terugvoert naar de tijden van weleer. Met de verschillende details op zowel de horlogeband als op het uurwerk, heeft dit model een geheel andere uitstraling dan de Laco Classics 862077 Mocca 40. De lederen horlogeband is donkerbruin van kleur en voorzien van lichter gekleurde stiksels. De wijzerplaat is zwart en voorzien van accenten in de kleuren blauw en lichtgroen. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal en heeft een doorsnede van 42mm en een dikte van 12mm, waarmee dit oogt als een robuuster model dan het eerdergenoemde Classics model. Voor dit horloge is daarnaast gekozen voor saffierglas. Dit heeft als groot voordeel dat dit extreem sterk is en er daarom ook niet snel beschadigingen op te zien zullen zijn. Ook dit horloge is voorzien van een automatisch uurwerk van goede kwaliteit. Verder biedt dit horloge een secondewijzer, lichtgevende indicatoren en Blue markers. Dit model is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Ook dit horloge van Laco bieden wij op het moment met een leuke korting aan, waardoor de aanschaf van dit horloge nu extra aantrekkelijk is. Dit horloge wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe officiële box.

Naast de 2 genoemde modellen uit de ‘Classics’ en ‘Fliegeruhren’ collectie bieden wij natuurlijk nog vele andere modellen uit deze en andere series van Laco. Hierin biedt het merk veel diversiteit wat betreft uitstraling en bijvoorbeeld materiaalgebruik voor de horlogebanden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om ons uitgebreide assortiment Laco horloges eens beter te bekijken bij ons in de webshop! Of je nu meer van een retro pilotenhorloge houdt, of van een modern en sportief horloge, bij Laco ben je aan het juiste adres!

BensonTrade is officieel dealer van Laco horloges. Al meer dan 12 jaar. Wij bieden jou garanties op gebied van originaliteit, service en scherpe prijzen. Ben jij op zoek naar een fraai Laco horloge? Bekijk dan snel onze website.

Automatische horloges

Geplaatst op 12 juli 2022 om 14:32 uur

Ondanks de opkomst van de smartwatch blijft een authentiek horloge voor de echte liefhebber een grote aantrekkingskracht behouden. Natuurlijk biedt een smartwatch verschillende mooie functies, maar met een horloge dat gemaakt is door de hand van een kundig horlogemaker draag je een uniek sieraad om de pols.

Een horloge is daarmee een uiting van karakter en persoonlijke smaak. Natuurlijk zijn er vele liefhebbers en zelfs verzamelaars van horloges binnen deze categorie, die ieder zo hun eigen voorkeur hebben wat betreft uitstraling, techniek en het soort uurwerk. Er zijn namelijk horloges verkrijgbaar met een quartz-, mechanisch- of automatisch uurwerk.

Een quartz horloge is een horloge dat functioneert middels een batterij. Het voordeel is de punctualiteit van dit uurwerk en het feit dat deze goed bestand is tegen schokken en stoten. Een mechanisch uurwerk werkt door middel van opwinding en een automatisch uurwerk wordt door middel van beweging van de benodigde energie voorzien. Het horloge met een automatisch uurwerk heeft voor vele liefhebbers de voorkeur. Dit komt doordat hierin de werking van de klok en de hand van de vakman in zijn meest pure vorm tot uiting komt. Niet voor niets zijn er veel hoogwaardige automatische horloges op de markt met een doorzichtige bodem. Deze zorgt er namelijk voor dat de echte liefhebber zijn automatische horloge aan het werk kan zien. Dit is absoluut een fascinerend gezicht.

Zoals gezegd is een automatisch horloge afhankelijk van beweging. Waar het horloge wordt voorzien van de benodigde energie door de natuurlijke beweging van de pols wanneer het horloge gedragen wordt is er voor de momenten dat je hem niet draagt ook een mooie oplossing voorhanden. Je kunt op dit moment jouw automatische horloge in een watchwinder plaatsen, waar het alsnog van de benodigde beweging wordt voorzien. Dit gebeurt veelal door middel van rotatie. Met een watchwinder heb je bovendien direct een veilige opbergplaats voor jouw horloge voorhanden, twee vliegen in één klap dus! Wij bieden in onze webshop een breed assortiment aan automatische horloges van topkwaliteit en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinders. In dit artikel geven we je graag twee voorbeelden van automatische horloges. Deze zijn niet alleen van uiterst goede kwaliteit, maar hebben ook een geheel eigen tijdloze uitstraling. Hiermee zijn ze perfect geschikt voor de moderne man van vandaag.

Het eerste horloge waar we je graag meer over vertellen is de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 van het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer. Tag Heuer is al bijna 150 jaar actief binnen de horlogerie en heeft daarmee zeer veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van horloges van topkwaliteit. Het merk heeft door de jaren heen dan ook naar niets anders gestreefd dan perfectie. De Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 is hiervan een goed voorbeeld. Dit horloge is voorzien van een edelstalen horlogeband en -kast. De horlogekast van het horloge heeft een dikte van 15 mm en een doorsnede van 42mm. De horlogeband is mooi afgewerkt met een vouwsluiting. De wijzerplaat van dit model is wit van kleur en voorzien van zilverkleurige details. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, dat als extreem sterk bekend staat. Dit model van Tag Heuer is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en het horloge is tot maar liefst 300 meter waterdicht. Dit robuuste design is dan ook uitermate geschikt voor de echte sportieveling. Het horloge biedt bovendien verschillende mooie extra functionaliteiten. Je beschikt met dit model namelijk over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel, verschroefde kroon en een chronograaf functie. Met dit horloge koop je met recht een compleet plaatje.

Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833

Het tweede horloge waarmee we je graag kennis laten maken, is afkomstig van het Italiaanse merk Meccaniche Veneziane. Meccaniche Veneziane streeft ernaar met ieder horloge hoogwaardige kwaliteit te leveren in combinatie met een stukje Italiaanse klasse. Bovendien weet het merk de horloges betaalbaar te houden, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. De Meccaniche Veneziane Nereide GMT Ardesia PVD is een mooi voorbeeld van een aansprekend design uit de collectie van het merk. Het horloge is voorzien van een zwart lederen horlogeband, afgewerkt met lichter gekleurde stiksels. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal PVD en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van dit model is uitgevoerd in de kleur zwart en voorzien van rode, blauwe en witte accenten. Dit geeft dit horloge een sportieve uitstraling. Verder is dit design voorzien van saffierglas en sluit het horloge met een doornsluiting. Dit horloge van Meccaniche Veneziane is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en tot wel 200 meter waterdicht. Daarnaast is dit model voorzien van Côtes de Genève. Ook aan allerlei mooie extra’s is bovendien gedacht. Zo biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel, verschroefde kroon en een GMT functie. Tot slot is dit horloge voorzien van Superluminova, dat licht geeft in het donker.

Met de twee bovengenoemde horloges hebben we twee pareltjes uit ons uitgebreide assortiment voor je uitgelicht. Wanneer je een liefhebber bent van automatische horloges is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen in onze webshop. Scoor dus nu jouw favoriete automatische horloge en maak deze compleet met een passende watchwinder!

Benson Swiss Series Single watchwinders

Geplaatst op 3 juli 2022 om 11:37 uur

Op het gebied van watchwinders is er veel keuze. Er zijn veel verschillende merken die watchwinders aanbieden en bovendien varieert het aanbod wat betreft prijs, kwaliteit, capaciteit van de watchwinders, soort motoren, materiaalgebruik etc. Het is dan ook goed je eerst zorgvuldig te oriënteren wanneer je op zoek wilt gaan naar een passende watchwinder voor jouw automatische horloge of horloges. Je wilt tenslotte een watchwinder die op de juiste wijzer de energievoorziening van jouw horloges verzorgt en die bovendien duurzaam en betrouwbaar is. Ook de uitstraling speelt een rol. De één zal het belangrijk vinden een luxe watchwinder aan te schaffen, die ook gebruikt kan worden als display voor zijn horloges. De ander vindt dit minder belangrijk en is tevreden met een ingetogen design waarbij puur het opwinden van het horloge bovenaan staat.

Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather

In dit artikel besteden we aandacht aan watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van één horloge. Dit is een goede keuze wanneer je de trotse eigenaar bent van 1 of 2 automatische horloges. Watchwinders met de capaciteit voor het opwinden van één horloge zijn natuurlijk verkrijgbaar van diverse merken.

Wij kiezen vandaag voor het uitlichten van een merk dat van Nederlandse origine is, namelijk het relatief jonge merk Benson. Benson biedt watchwinders met een diverse capaciteit, waaronder ook voor een enkel horloge. Daarnaast biedt het merk watchwinders geschikt voor een minder breed budget, maar ook luxere watchwinders. Waar het merk sowieso bekend om staat, is de goede prijs-/kwaliteit verhouding van de watchwinders. Benson biedt watchwinders die niet alleen wat betreft kwaliteit en uitstraling niet onder doen voor watchwinders van grote merken, maar die daarnaast ook veel extra functionaliteiten bieden. Zo bieden zij verschillende watchwinders met bijvoorbeeld extra opbergruimte aan. Wat betreft de motoren biedt Benson zowel watchwinders met Swiss made motoren aan als watchwinders met Japanse motoren.

Als we ons richten op watchwinders voor 1 horloge, dan is de Benson Swiss Series Single collectie een mooie Benson serie om eruit te lichten. Als voorbeeld nemen we de Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather. Dit is een luxe watchwinder voor de echte horlogeliefhebber. Deze watchwinder is bekleed met bruin kwaliteitsleder voorzien van een “padded” patroon. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met een zwarte stof ter bescherming van je horloge. Het is mogelijk deze watchwinder af te sluiten met het glazen deurtje. Dit zorgt ervoor dat jij je horloge beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof. Deze watchwinder is voorzien van een Zwitserse motor. Deze behoren tot het beste van het beste op dit gebied en zijn dan ook uiterst betrouwbaar. Bovendien zijn deze motoren energiezuinig en geluidsarm. Door het speciaal ontwikkelde veiligheidssysteem ontkoppelt de motor wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist wordt verwijderd.

De Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather is voorzien van een flexibele horlogehouder zodat vrijwel elk formaat horloge perfect in de houder past. De watchwinder is in zijn geheel geassembleerd in Nederland en is geschikt voor het opwinden van ieder type of merk automatisch horloge. Met dit model beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Het aantal toeren is instelbaar met behulp van het innovatieve LCD scherm. Tot slot beschikt deze watchwinder over een ingebouwde LED verlichting. Hiermee heb je altijd een perfect zicht op jouw horloge, zelfs tijdens het opwindproces. Deze watchwinder functioneert zowel middels een adapter via netstroom als op een batterij.

Het tweede model dat we nader belichten uit de Benson Swiss Series is de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather. Dit design valt op door het gebruik van een levendige kleur rood voor het exterieur van de watchwinder. De watchwinder is gemaakt van leder met “padded” patroon dat het geheel een unieke uitstraling geeft. De binnenkant van deze watchwinder is zwart van kleur, wat een contrasterend effect geeft. Ook dit model is afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Uiteraard is de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather eveneens voorzien van een Swiss made motor van uitstekende kwaliteit. Dit model is daarnaast ook voorzien van het speciale veiligheidssysteem dat automatisch ontkoppelt wanneer nodig.

Met de Benson Swiss Series Single 1.20 Red Leather beschik je verder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De rotoren zijn instelbaar, dit gaat eenvoudig en snel met behulp van het moderne LCD display. Dit zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Ook hier heeft Benson daarnaast weer gekozen voor het gebruik van flexibele horlogehouders. Deze watchwinder is een uitstekende keuze wanneer je graag een echte eyecatcher van kwaliteit in huis wilt, tegen een scherpe prijs.

Wij hebben een grote collectie watchwinders van Benson bij ons in de webshop verkrijgbaar. De Benson Swiss Series Single watchwinders worden door ons geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Dit kunnen wij doen doordat wij een zeer groot vertrouwen hebben in de kwaliteit en duurzaamheid van de Benson Swiss Series watchwinders. Wanneer jij kiest voor een watchwinder van Benson, zorgen wij ervoor dat deze zorgvuldig verpakt op weg gaat en in perfecte staat bij jou aankomt!

Elke Benson Swiss Series watchwinder wordt geleverd in originele verpakking, inclusief handleiding en certificaat.

Epos horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 28 juni 2022 om 16:57 uur

Het karakter en de aantrekkingskracht van een mooi horloge worden gevormd door verschillende aspecten. Een belangrijk aspect is de geschiedenis van het betreffende horlogemerk. Er zijn nu eenmaal horlogemerken die al zo lang kwalitatieve horloges produceren, dat zij een begrip geworden zijn. Merken die iedereen kent en tot de verbeelding spreken. Een ander aspect dat meespeelt bij de keuze voor een horloge, kan voor de echte liefhebber een voorkeur voor een Zwitsers horloge zijn. Zwitserland staat tenslotte niet voor niets bekend als zijnde het horlogeland pur sang, de kwaliteit van Swiss made horloges is ongeëvenaard. Wanneer je kiest voor een horloge van Zwitserse makelij ben je verzekerd van een betrouwbaar, degelijk en stijlvol horloge. Wanneer we doorgaan op dat laatste punt speelt natuurlijk de uitstraling van een horloge ook een zeer belangrijke rol wanneer je een horloge uitkiest.

Kies je voor een horloge met een klassieke of nostalgische insteek? Of ben je meer een type voor een robuust en modern horloge? De keuze is op dit gebied is zeer breed te noemen, waardoor er voor iedere liefhebber een passend horloge te vinden is.

Een horlogemerk dat een rijke geschiedenis kent en bovendien Swiss made horloges produceert, is het Zwitserse merk Epos. Epos is opgericht in 1925 en dus al bijna een eeuw actief binnen de horlogerie. Het merk is door zijn ervaring en historie, maar ook door de hoge kwaliteit van hun horloges, een waar begrip geworden. Wat betreft uitstraling kiest men bij Epos voor een traditioneel design en een klassiek karakter, met aan de andere kant meer sportieve modellen.

De automatische uurwerken waar Epos gebruik van maakt zijn afkomstig van topmerken als ETA en Sellita en subliem afgewerkt met Côtes de Genève en blauwe schroeven. Deze perfecte afwerking is mede te danken aan het feit dat Epos een kleiner merk is waardoor hier extra aandacht voor is. Het voordeel dat de productie van de Epos horloges relatief klein is, is dat dit ervoor zorgt dat je met een horloge van Epos om de pols echt iets bijzonders draagt. Hoewel de rode draad door de collectie van Epos klassiek is biedt het merk ook horloges die een wat meer sportieve en robuuste uitstraling hebben. Deze horloges kenmerken zich door een modern ontwerp, een goede afleesbaarheid en over het algemeen ook een zeer goede waterdichtheid. Ook voor een echt sporthorloge kun je dus goed terecht bij Epos. Deze horloges vind je in de Sportive serie van Epos.

Vandaag lichten we echter twee horloges uit een andere serie van Epos uit. Namelijk twee modellen uit de Epos Emotion serie. Het eerste model dat we graag bij je onder de aandacht brengen is de Epos Emotion 3390.152.20.10.25. Dit design van Epos heeft een soepele lederen horlogeband in de kleur zwart. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 9 mm en een doorsnede van 41 mm. De wijzerplaat van dit horloge is wit van kleur en zorgt voor een rustig beeld. Natuurlijk is dit horloge voorzien van een automatisch Swiss made uurwerk (ETA), waarmee deze uiterst betrouwbaar is. Er is voor dit horloge verder gekozen voor het gebruik van saffierglas. Dit is erg sterk en bovendien goed bestand tegen krasjes. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Bijzonder detail is de doorzichtige bodem, waardoor de echte liefhebber zijn horloge aan het werk kan zien. Dit horloge is tot slot voorzien van een secondewijzer.

Het tweede model van Epos uit dezelfde serie is de Epos Emotion 3390.152.20.34.30. Dit horloge heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgaande model. Dit komt onder andere door de edelstalen horlogeband, die het horloge een wat meer stoere uitstraling geeft. Ook de horlogekast is gemaakt van edelstaal, met een dikte van 9 mm en een doorsnede van 41mm. Daarnaast heeft dit horloge een donkergrijze wijzerplaat met goudkleurige accenten. De tijd is zeer goed afleesbaar door de grote cijfers die zijn gebruikt. Ook voor dit horloge is er gekozen voor het gebruik van saffierglas. Uiteraard zien we ook hier een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA terug. Dit horloge biedt een datumaanduiding en een secondewijzer. Bovendien is ook dit model voorzien van een doorzichtige bodem, wat voor de echte liefhebber de kers op de taart zal zijn. Tenslotte is ook dit horloge tot 50 meter waterdicht en sluit het met een vouwsluiting.

Epos Emotion 3390.152.20.34.30 horloge

Beide bijzonder mooie modellen van Epos zijn bij ons verkrijgbaar in onze webshop. Bovendien bieden wij ze nu aan met een mooie korting. Wil je dus graag een hoogwaardig horloge aanschaffen van een niche merk zoals Epos? Dan is dit nu je uitgelezen kans! Je krijgt nu namelijk een kwaliteitshorloge van Zwitserse origine met een stijlvolle uitstraling tegen een extra scherpe prijs. Wij leveren deze horloges van Epos met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding in een luxe officiële box.

Heb je vragen? Wij helpen je met onze brede ervaring op dit gebied graag verder!

Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge

Geplaatst op 14 juni 2022 om 12:50 uur

Horloges met een retro design zijn momenteel erg populair. Niet alleen liefhebbers van mooie horloges maar ook mensen met interesse in een stukje geschiedenis voelen zich aangetrokken tot een design dat nostalgie uitstraalt. Het authentieke pilotenhorloge is een goed voorbeeld van een type horloge dat veel horlogeliefhebbers aanspreekt.

Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge

Verschillende gerenommeerde merken die luxe horloges produceren hebben pilotenhorloges ontwikkeld van hoge kwaliteit met een traditionele uitstraling. Een mooi voorbeeld van een merk dat zowel pilotenhorloges als andere prachtige designs met een klassieke uitstraling biedt, is het Duitse merk Iron Annie. Iron Annie is opgericht in 2017 en nog een relatief jong merk. De horlogeproducent waar Iron Annie onder valt heeft echter veel ervaring op het gebied van kwalitatieve horloges.

Deze horlogeproducent, Pointtec dat ook onder andere de merken Zeppelin en Junkers biedt, heeft ruime ervaring op gebied van de productie van hoogwaardige maar betaalbare horloges. De inspiratie voor het merk Iron Annie werd gevonden in de JU-52 vliegtuigen met registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden in de tijd dat deze werden ingezet, bewonderd door de Amerikanen vanwege hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en degelijkheid. Daarom doopten zij dit vliegtuig tot ‘Iron Annie’. De horloges van het merk Iron Annie van vandaag hebben hetzelfde robuuste karakter en de hoogwaardige kwaliteit van de vliegtuigen van toen. Vandaar dat de naam van dit merk zo goed passend is bij de eigenschappen van de horloges uit de collectie.

Iron Annie biedt een collectie met verschillende series horloges. Zo zijn er de retro pilotenhorloges, bijvoorbeeld uit de Flight Control serie van Iron Annie. Maar ook de immens populaire Bauhaus horloges van Iron Annie zijn zeer aansprekend. Voor de designs van deze horloges heeft Iron Annie zijn inspiratie gevonden binnen de Bauhaus kunststroming. Termen die bij deze kunstvorm duidelijk tot uiting komen zijn onder meer minimalisme en een ingetogen uitstraling. Een derde mooie serie afkomstig uit de Iron Annie collectie is de Iron Annie Amazonas serie. De horloges binnen deze serie kenmerken zich door een klassieke uitstraling en mooie details zoals een maanfase functie. Ook komen er steeds verschillende kleuren terug bij de verschillende designs, zoals klassiek bruin en blauw en bijvoorbeeld zwart. We vertellen je graag meer over een specifiek model afkomstig uit deze serie, namelijk het Iron Annie Amazonas 5994-5 horloge.

We beginnen met het mooie design van het horloge. De Iron Annie Amazonas 5994-5 heeft een zwarte wijzerplaat met daarop als bijzonder detail de maanfase aanduiding. Dit geeft het horloge een unieke uitstraling. Je hebt bij dit horloge de keuze tussen een prachtige lederen horlogeband of een stoere Milanese edelstalen horlogeband. Het horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van k1 mineraalglas. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 41 mm. Wat betreft uitstraling kies je met dit model voor een klassiek horloge dat passend is bij vrijwel iedere outfit. Bovendien zorgt de maanfase aanduiding ervoor dat je een echte eyecatcher om de pols hebt.

Op technisch gebied heeft men bij Iron Annie gekozen voor topkwaliteit. Dit horloge is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk van het merk ETA. Het voordeel van een quartz uurwerk ten opzichte van een automatisch uurwerk, is dat deze beter bestand is tegen schokken en stoten. Bovendien is een quartz uurwerk zeer punctueel wat betreft tijdsweergave. De Iron Annie Amazonas 5994-5 biedt naast de maanfase functie, ook nog een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Als kers op de taart heb je met dit model de beschikking over een mooie chronograaf functie. Tot slot is het horloge tot 50 meter waterdicht. Dit horloge is al met al zeer compleet te noemen. Het mooie van de Iron Annie horloges is bovendien dat deze een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben. Je krijgt hiermee een horloge dat het toonbeeld is van de welbekende Duitse degelijkheid, maar dat aan de andere kant zeer betaalbaar is.

Ieder horloge van Iron Annie wordt in Duitsland door de echte vakman gemaakt. Doordat Iron Annie een kleiner merk is, heeft het extra aandacht voor kwaliteit en afwerking. Dit komt dan ook duidelijk tot uiting in ieder afzonderlijk Iron Annie horloge. Bovendien is Iron Annie een merk met historie, wat het horlogemerk voor menig liefhebber extra aantrekkelijk maakt. Bij Iron Annie kun je terecht voor horloges met een quartz-, mechanisch- of automatisch horloge. Zo kies je exact datgene dat het beste bij jou past.

In onze webshop vind je een zeer uitgebreide selectie Iron Annie horloges. Ieder horloge van Iron Annie wordt door ons als officieel dealer geleverd met 2 jaar garantie. Natuurlijk ontvang je jouw nieuwe aanwinst in een mooie, luxe officiële box. Neem ook eens een kijkje in de collectie van de merken Zeppelin en Junkers. Ook zij bieden mooie horloges met een traditioneel karakter van hoge kwaliteit. Binnen hun collecties vind je net als bij Iron Annie een brede diversiteit aan horloges. Deze merken vind je eveneens bij ons in de webshop.

Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB

Geplaatst op 1 juni 2022 om 10:27 uur

Ben jij als liefhebber op zoek naar een hoogwaardig horloge met een sportieve en moderne uitstraling? Dan vertellen wij je graag meer over het Italiaanse horlogemerk Locman. Locman is een merk dat zichzelf wat betreft innovatie en ontwikkeling zeker op de kaart heeft weten te zetten. Locman wordt dan ook gezien als een icoon als het gaat om sportieve horloges uit Italië. Het Italiaanse horlogemerk heeft namelijk voor diverse vernieuwingen in de wereld van horloges gezorgd en staat onder meer bekend om het gebruik van bijzondere en hoogwaardige materiaalsoorten. Zo maakt het vooruitstrevende merk onder meer gebruik van carbon fibre en titanium. Carbon fibre heeft verschillende voordelen, zo is het materiaal zeer sterk en geeft de horloges van het merk een sportieve uitstraling. Titanium is een materiaalsoort die ook veel in de vliegtuigindustrie wordt gebruikt. Dit materiaal biedt als grote voordelen dat het sterk, maar ook licht in gewicht is. Dit zorgt ervoor dat de horloges zeer prettig te dragen zijn.

Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB

Locman kwam in 2010 met het aantrekkelijke Montecristo model op de markt. Dit specifieke model is in verscheidene varianten en series verkrijgbaar en wist het meest populaire model van het merk te worden. In de horloges van Locman komt de Italiaanse stijl en klasse duidelijk naar voren. Het merk heeft dan ook als doel gehad horloges te produceren die niet enkel van zeer hoge kwaliteit zijn, maar daarnaast ook een stijlvol en elegant karakter tonen. Daarnaast speelt ook een stuk technische finesse een grote rol voor dit merk. Locman staat bovendien bekend vanwege de zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges. Wanneer we kijken naar concurrerende merken zijn er weinig die horloges van deze kwaliteit kunnen aanbieden tegen dezelfde scherpe prijzen. Dit maakt het merk zeer aantrekkelijk voor een breed publiek. Kenmerkend voor een groot deel van de horloges uit de collectie van Locman zijn de aansprekende kleuren die het merk gebruikt. Deze kleuren zorgen er samen met het opvallende design voor dat je met ieder Locman horloge echt iets bijzonders om de pols hebt. De combinatie van de Italiaanse verfijning met de hoogstaande techniek zal vele liefhebbers weten aan te spreken.

Naast de populaire Montecristo modellen biedt de collectie van Locman nog vele andere bijzondere modellen. Hoewel alle modellen sportief en modern zijn qua karakter, weet het merk toch diversiteit te bieden in uitstraling. Dit komt doordat er voor verschillende modellen andere soort horlogebanden worden gebruikt en er veel gevarieerd wordt wat betreft kleurgebruik. Daarnaast heeft het merk ervoor gekozen horloges aan te bieden met zowel quartz- als automatische uurwerken. Hierbij hebben de quartz uurwerken als voordeel dat deze beter bestand zijn tegen schokken en stoten en bovendien zeer punctueel zijn wat betreft tijdsweergave. Het automatische uurwerk heeft echter al vele harten van echte liefhebbers weten te veroveren, doordat hier de hand van de vakman en het oude ambacht van de horlogemaker meer in terugkomt. Zo is er voor iedere liefhebber wel een passend Locman horloge te vinden binnen de collectie.

Wij zijn officieel dealer van Locman en bieden jou daardoor de nieuwste collecties en scherpste prijzen. Ook wat betreft een passend advies en de beste service ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt bij ons in de webshop daarom een uitgebreide selectie Locman horloges, die je zeker zal weten te verrassen.

Wij vertellen je graag meer over een specifiek Locman horloge, namelijk de Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB. Dit horloge is een echte eyecatcher te noemen. De combinatie van de opvallende blauwe horlogeband van rubber, met de zwarte wijzerplaat is aansprekend. Op de wijzerplaat vinden we een speels patroon en blauwe en witte accenten. Dit horloge van Locman sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van carbon en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 41 mm. Dit horloge van Locman betreft een Limited edition, waardoor het design absoluut uniek is. Je zult niet snel iemand treffen met hetzelfde horloge om de pols, waardoor je kiest voor een zeer bijzonder horloge.

Wat betreft het uurwerk is er bij dit model gekozen voor een automatisch uurwerk. Het horloge is daarnaast tot maar liefst 100 meter waterdicht, waardoor deze ook geschikt is voor de sportieve liefhebber. Dit model biedt bovendien mooie extra’s, in de vorm van een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Je kiest met de Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB kort gezegd voor Italiaanse klasse, originaliteit en kwaliteit. Ook wanneer je een minder breed budget te besteden hebt, is een Locman horloge een uitstekende keuze!

Wanneer je de Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB wilt aankopen kan je dit op veilige en vertrouwde wijze doen bij ons in de webshop. Wij leveren dit horloge en de vele andere modellen van Locman uit ons assortiment met 2 jaar garantie en natuurlijk een gebruiksaanwijzing. Ieder model wordt bovendien naar jou verzonden in een luxe officiële box.

Als officieel Locman dealer biedt BensonTrade de nieuwste collecties, scherpe prijzen en levering uit voorraad.

Bernard Favre Planet Silver watchwinder

Geplaatst op 23 mei 2022 om 11:35 uur

Swiss made staat synoniem voor kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor exclusieve automatische horloges, maar ook voor de watchwinders waarmee deze horloges kunnen worden opgewonden. Zwitserland heeft een lange geschiedenis op het gebied van het luxe horloge en herbergt dan ook vele horlogetechnici en mooie merken die deze horloges ontwerpen en vervaardigen. Dit geldt ook voor wat betreft de watchwinder. Sinds de ontwikkeling van deze horlogeaccessoire, wordt de keuze op dit gebied ook steeds groter. Zowel de techniek die wordt gebruikt om de horloges van energie te voorzien als mooie extra functionaliteiten en de designs worden steeds verder ontwikkeld. Innovatie staat dan ook bij vele Zwitserse merken zeer hoog in het vaandel.

Een voorbeeld van zo’n merk is het exclusieve merk Bernard Favre. Bernard Favre biedt uitermate hoge kwaliteit watchwinders welke voorzien zijn van Zwitserse motoren. Motoren van Zwitserse makelij hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze zeer betrouwbaar en degelijk. Natuurlijk is het belangrijk dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Daarnaast kunnen Zwitserse motoren functioneren met weinig energie en maken ze nauwelijks geluiden tijdens het opwindproces.

Bernard Favre Planet Silver watch winder

Naast de onberispelijke techniek, die bij Bernard Favre wordt gevangen in het zogenaamde ‘Planet Winding System’, biedt het merk nog verschillende andere karakteristieke eigenschappen die de watchwinders van Bernard Favre altijd goed herkenbaar maken. Zo maakt het merk gebruik van hoogwaardige materialen, zoals leder, edelstaal en edelstaal PVD. Het design van het merk heeft een geheel eigen identiteit. Wanneer het horloge wordt geplaatst in de watchwinder, draait deze rond zijn eigen as voor opwinding. Hiervandaan komt ook de naam van het systeem van Bernard Favre, het refereert aan het ronddraaien van de aarde. Het opwinden van een luxe horloge in een horlogeaccessoire van Bernard Favre, is een prachtig plaatje en wordt hiermee een hele beleving. De watchwinders van Bernard Favre worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd door de echte experts op dit gebied. Dit is dan ook te zien aan het eindresultaat. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Bernard Favre gaat voor niets anders dan perfectie. Zowel het oog voor detail als de excellente afwerking zijn hier het bewijs van.

Een horlogeaccessoire die zeker de aandacht weet te trekken binnen de collectie van Bernard Favre is de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. Dit model is gemaakt van edelstaal waarbij de voet is uitgevoerd in de kleur zwart en de ringen op de voet in zilverkleur. Dit ‘masterpiece’ verdient een mooi plekje in jouw interieur. Wanneer het horloge wordt geplaatst in deze watchwinder, zul je zien dat je ernaar blijft kijken. De stolp van glas die kan worden geplaatst over het geheel heeft 2 functies. Ten eerste zorgt deze ervoor dat jouw horloge goed beschermd is tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals stof en condens. Ten tweede maakt deze stolp de uitstraling van deze watchwinder helemaal compleet, bij deze watchwinder krijg je zo een puur gevoel van luxe en stijl.

De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is natuurlijk voorzien van een Swiss made motor. Deze motor zorgt voor een solide en betrouwbare basis voor deze horlogeaccessoire. Welk automatisch horloge je dan ook in bezit hebt, dit model zorgt ervoor dat deze de juiste wijze van opwinding krijgt. De watchwinder is voorzien van een speciale LED indicator die de status van de weergeeft. Verder is deze horlogeaccessoire programmeerbaar en beschikt deze over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De vormgeving van dit model van Bernard Favre is compact. Daarnaast werkt deze watchwinder middels een ingebouwde accu die goed is voor 100 dagen functioneren. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat je de watchwinder, wanneer dit je voorkeur heeft, ook in een kluis kan plaatsen. Daarnaast maakt het meenemen op reis of naar kantoor ook een goede optie. Het opladen van de accu kan gemakkelijk met behulp van de USB aansluiting, middels netstroom, PC of Smartphone.

Samenvattend kies je met de Planet Silver watchwinder voor een model van een gerenommeerd merk dat op alle gebieden met kop en schouders boven vele andere merken uitsteekt. Superieure kwaliteit, Swiss made motoren en natuurlijk een zeer uniek design maken deze watchwinder ‘one of a kind’ en daarmee een compliment voor jouw geliefde automatische horloge. Met deze horlogeaccessoire is jouw automatische horloge op ieder moment direct klaar voor gebruik en is deze bovendien altijd goed beschermd opgeborgen.

Met een Bernard Favre watchwinder schaf je niet enkel een watchwinder aan. De designs van dit model zijn een waar statussymbool en bovendien kunstobject voor in huis. Wij bieden verschillende bijzonder mooie ontwerpen van Bernard Favre aan in onze webshop. Wij zijn trots officieel dealer van Bernard Favre en hebben derhalve vrijwel de gehele collectie op voorraad. Zo kunnen wij jouw bestelling extra snel bij je laten bezorgen. Iedere Bernard Favre watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie en een handleiding. Bovendien ontvang je je nieuwe watchwinder in een fraaie verpakking en adapter.

Aanrader: een Zeppelin horloge uit Duitsland

Geplaatst op 18 mei 2022 om 08:37 uur

Wie kent de majestueuze Zeppelin luchtschepen niet? De Zeppelin, een imponerend luchtschip wist de geschiedenis van de luchtvaart een enorme draai te geven en is dan ook alom geliefd en wordt door velen bewonderd. Nog steeds kan je varen in een Zeppelin luchtschip als toerist. Een ontzettend leuke en unieke ervaring.

Ferdinand Graf von Zeppelin was de luchtvaartpionier die de Zeppelin heeft ontworpen, dit is dan ook waar de naam van het luchtschip vandaan komt. Het Duitse horlogemerk Zeppelin is geïnspireerd op deze bijzondere persoon die de Zeppelin het leven schonk. Dit merk brengt ons terug naar deze tijd en heeft geprobeerd een stukje van de nostalgie en historie van deze legendarische tijd in hun horlogecollectie te vangen.  Dit is onder andere te zien door het gebruik van traditionele wijzerplaten, historische details en natuurlijk de prachtige lederen horlogebanden die we terug zien binnen de collectie. Een merk met historie zoals het merk Zeppelin, is voor de echte liefhebber of verzamelaar extra interessant te noemen. In dit artikel schrijven wel over de Zeppelin horloges, één van onze favoriete horlogemerken omdat de horloges betaalbaar zijn en ontzettend veel kwaliteit bieden.

Zeppelin horloge

Natuurlijk is de traditionele en klassieke uitstraling van de horloges van Zeppelin een zeer belangrijk aspect dat het horlogemerk bekend heeft gemaakt. Daarnaast is uiteraard ook de degelijke en betrouwbare Duitse kwaliteit van de horloges erg belangrijk. Wanneer je een mooi horloge wilt aanschaffen is kwaliteit tenslotte één van de eerste dingen waar je naar kijkt. Voor de horloges van Zeppelin wordt gekozen voor moderne technologie en hoogwaardige materialen en uurwerken. Op het gebied van de uurwerken biedt Zeppelin met zijn collectie bovendien ook variatie. Zo kun je bij Zeppelin terecht voor horloges met zowel quartz- als mechanische- en automatische uurwerken. Hierbij zijn de quartz horloges werkzaam door middel van een batterij en de mechanische en automatische uurwerken door middel van opwinding. Ook wat betreft het merk uurwerk biedt Zeppelin diversiteit. Zo bieden zij horloges met uurwerken van merken als Miyota, ETA en Sellita. Doordat Zeppelin bovendien een wat kleiner merk is, besteden zij extra aandacht aan kwaliteit en afwerking. Het oog voor detail en de perfecte afwerking vallen dan ook op bij de horloges van Zeppelin.

Een mooi voorbeeld van een bijzonder horloge uit de collectie van Zeppelin, is de Zeppelin 100 Years 7674-2. De horloges binnen deze serie zijn speciaal ontworpen vanwege het 100 jarig bestaan van de horlogeproducent. Dit maakt deze modellen extra bijzonder. De Zeppelin 100 Years 7674-2 is voorzien van een horlogeband in de kleur zwart, gemaakt van hoogwaardig leder. Met een wit stiksel op deze horlogeband creëert Zeppelin een speels accent. De band van het horloge sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat van dit model is uitgevoerd in de kleur zwart, met witte en oranje accenten. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 42 mm. Voor wat betreft het glas is er gekozen voor gehard mineraalglas.

De Zeppelin 100 Years 7674-2 is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk. Daarnaast biedt dit model verschillende mooie extra functionaliteiten.  Zo beschik je over een datumaanduiding, secondewijzer, chronograaf functie en een tachymeter. Met andere woorden, een mooi compleet horloge met een authentieke uitstraling. Dit horloge is passend bij zowel een zakelijke outfit als een meer casual outfit en daarmee een onmisbaar accessoire!

Een tweede model uit de collectie van Zeppelin dat we graag even nader belichten is de Zeppelin 100 Years 7680-1. Dit is eveneens een horloge met een klassieke uitstraling. Ook hier zien we een mooie lederen horlogeband, in dit geval in de kleur bruin en voorzien van een patroon. Ook bij deze horlogeband vormen witte stiksels een leuk accent. Het horloge sluit met een doornsluiting. Bij dit horloge is de wijzerplaat wit, voorzien van zwarte details. De horlogekast van dit model is 11 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm. Ook voor dit horloge kiest Zeppelin voor het gebruik van gehard mineraalglas. Verder is dit horloge waterdicht tot 50 meter.

De Zeppelin 100 Years 7680-1 is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk. Verder is dit model eveneens voorzien  van een datumaanduiding en een secondewijzer. Bovendien biedt dit horloge een chronograaf functie en een tachymeter. Ook dit horloge biedt dus alles wat je alles liefhebber van mooie horloges maar te wensen hebt: een stijlvolle uitstraling en een uniek design met een Swiss made kwaliteit uurwerk. Bovendien biedt Zeppelin zijn horloges aan tegen scherpe prijzen, het merk staat niet voor niets bekend vanwege de goede prijs-/kwaliteit verhouding van de horloges binnen de collectie.

Wij zijn fan van de horloges van Zeppelin en we zijn dan ook al ruim 12 jaar trots officieel dealer van dit kwaliteitsmerk. Wij bieden naast de 2 bovengenoemde modellen van Zeppelin dan ook een ruim assortiment Zeppelin horloges aan in onze webshop. Wij hebben als officieel dealer veel modellen van Zeppelin gewoon op voorraad en wat niet op voorraad is, is voor ons snel bij te bestellen. Zo kunnen wij je bestelling snel bij je afleveren. De horloges van Zeppelin worden geleverd met 2 jaar garantie in een luxe officiële box met handleiding.

Watchwinder voor Breitling horloge

Geplaatst op 7 mei 2022 om 10:50 uur

Ben jij een liefhebber van automatische horloges van topkwaliteit? Dan ben je vast bekend met de watchwinder als zijnde het ultieme accessoire dat hiermee onlosmakelijk verbonden is. Deze horlogeaccessoire heeft de eigenaar van één of meerdere automatische horloges namelijk heel wat te bieden. Wel is het hierbij belangrijk te kiezen voor kwaliteit. Voor een automatisch horloge als dat van het merk Breitling bijvoorbeeld, wil je een watchwinder die wat betreft kwaliteit, uitstraling en technische aspecten passend is bij het horloge zelf. Een horloge van Breitling staat niet voor niets bekend om zijn topkwaliteit, technische finesse en absolute klasse. Een watchwinder die je wilt gaan gebruiken voor een horloge van Breitling zal hierbij dus passend moeten zijn.

Benson Black Series 2.16.RD watchwinder

Een watchwinder biedt in de eerste plaats een milde en efficiënte opwinding van jouw automatische horloges. Het is hierbij belangrijk dat je de watchwinder in kunt stellen wat betreft het aantal toeren en draairichting voor een opwindproces dat past bij jouw Breitling horloge. Naast de verzorging van de energievoorziening van jouw horloges, zorgt een watchwinder er ook voor dat er een juiste olieverdeling plaatsvindt in het horloge. Daarnaast wil je je horloge natuurlijk zo veilig mogelijk opbergen en dit doe je bij voorkeur in stijl. Met een kwalitatieve watchwinder bied je jouw horloges een plaats waar ze beschermd worden tegen krasjes of andere beschadigingen en bij voorkeur ook tegen vocht en condens. Tot slot kun je jouw horloges naar waarde presenteren met een watchwinder met een elegante uitstraling. Watchwinders zijn verkrijgbaar met zowel een modern als een meer klassiek design en ook op het gebied van capaciteit is er veel mogelijk op dit gebied.

Laten we eens een paar watchwinders voor Breitling horloges beter bekijken. Wij zullen je in dit artikel attenderen op drie modellen van 3 verschillende merken. Deze 3 modellen leveren stuk voor stuk topkwaliteit en bieden een diversiteit in uitstraling. Ook wat betreft capaciteit voor opwinding laten we je graag wat variatie zien. Het eerste model dat we zullen beschrijven is de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37. Heisse & Söhne is een Duits merk dat bekend staat om de productie van hoogwaardige en zeer degelijke watchwinders met een uiterst chique uitstraling. Dit model van Heisse & Söhne biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 8 horloges. De uitstraling van deze horlogeaccessoire is modern en luxe. De watchwinder is met de grootst mogelijke zorg gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Er is voor deze horlogeaccessoire gekozen voor het gebruik van Japanse motoren. Deze bieden een krachtige en efficiënte opwinding voor ieder automatisch horloge, maar zijn tegelijkertijd ook geluidsarm en energiezuinig.

Op technisch gebied laat deze watchwinder weinig te wensen over. Zo is er een LCD scherm voorzien, waarmee je de instellingen per horloge afzonderlijk kunt wijzigen. Denk dan aan de draairichting en het aantal omwentelingen per dag, maar ook aan het in- en uitschakelen van de ingebouwde LED verlichting bijvoorbeeld. De watchwinder is uitgerust met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt deze ook een sleep mode, waarmee je je horloges net onder het optimale niveau van opwinding kunt houden. Hierdoor is deze Heisse & Söhne watchwinder prima geschikt voor het opwinden van een Breitling horloge.

Een tweede model dat we graag uitlichten is de Bernard Favre Planet Gold watchwinder. Bernard Favre is een klasse apart te noemen wat betreft het design en de kwaliteit van hun watchwinders. Met de Planet modellen van Bernard Favre zorgt dit merk voor een geheel eigen identiteit en herkenbare designs. Wanneer er een horloge wordt geplaatst in één van de Planet watchwinders van Bernard Favre draait deze tijdens het opwindproces om zijn eigen as, als ware het een planeet. Hier is ook de bijzondere naam naar terug te herleiden. Voor de echte liefhebber van bijvoorbeeld een Breitling horloge zal het een fascinerend gezicht zijn om het horloge te zien worden opgewonden. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden, benadrukt dit gevoel nog eens. Bovendien zorgt deze ervoor dat je horloge niet vuil wordt en dat vocht en condens geen kans krijgen.

De Bernard Favre Planet Gold watchwinder heeft een LED indicator welke ervoor zorgt dat je de status van de watchwinder gemakkelijk in de gaten kunt houden. Met als basis een Swiss made motor ben je ervan verzekerd dat je voor de opwinding van jouw Breitling horloge altijd op je watchwinder kunt rekenen. Met de programma’s CW, CC en Alt biedt deze horlogeaccessoire voor ieder type en merk automatisch horloge de juiste wijze van opwinding. Dit model biedt verder een groot voordeel. Hij is namelijk voorzien van een ingebouwde batterij die 100 dagen meekan. Hierdoor kun je jouw watchwinder en horloge veilig opbergen in een kluis. Opladen gaat gemakkelijk door middel van de USB aansluiting via netstroom, PC of Smartphone. Kortom, met de Bernard Favre Planet Gold watchwinder kies je voor een uniek design, dat een waar piece of art te noemen is. Daarnaast krijg je met deze horlogeaccessoire uitmuntende kwaliteit en een hoge mate van gebruikscomfort voor je geld.

De laatste watchwinder in dit artikel is de Benson Black Series 2.16.RD Limited Edition die geschikt is voor het opwinden van 2 automatische horloges. Benson is een merk van Nederlandse bodem dat erom bekend staat veel te bieden tegen een scherpe prijs. Dat is ook het geval bij deze watchwinder. Naast de capaciteit voor het opwinden van 2 horloges, biedt dit model om te beginnen extra opbergruimte voor nog 3 horloges of andere sieraden. Deze ruimte wordt afgesloten met een speciaal soft close deksel aan de bovenkant. Aan de voorkant sluit je je watchwinder veilig af met het deurtje van mineraalglas, ter bescherming van jouw horloges tegen invloeden van buitenaf. Deze horlogeaccessoire valt verder op door de levendige kleur rood waarin deze is uitgevoerd. Het betreft hier een Limited edition, wat betekent dat je hiermee een uniek stuk in handen hebt. Doordat de watchwinder voorzien is van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, blijft deze lang mooi. Aan de binnenkant is de watchwinder bekleed met een speciaal soft velvet, ter bescherming tegen krasjes en beschadigingen.

Deze watchwinder van Benson is uitgerust met Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat jouw Breitling horloge, of ieder ander merk, op een doeltreffende wijze wordt opgewonden. Door het gebruik van het moderne touchscreen kun je onder meer de draairichting en het aantal turns per day bepalen. De watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting. Deze eigenschap in combinatie met het glazen deurtje zorgen ervoor dat je op ieder gewenst moment jouw horloges goed kunt bekijken. Met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en tot slot een powerwinding functie is deze horlogeaccessoire zeer compleet te noemen.

Deze 3 kwalitatieve watchwinders zijn slechts een kleine greep uit onze uitgebreide collectie. Bij ons in de webshop vind je watchwinders van nog verschillende andere merken, allen van uitermate hoge kwaliteit. Neem dus nu een kijkje bij ons in de webshop voor een watchwinder voor jouw Breitling horloges!