Uitgebreid zoeken

Uitgebreid zoeken

Horlogeboxen

Horloge accessoires

  Horlogebanden
  Horlogesluitingen
  Horloge gereedschap

  Mijn mandje

  Aantal: 0
  Totaal: € 0,00

  Zoeken

  Zoek in blog artikelen

  jun
  24

  Welke watchwinder moet ik kopen?

  geplaatst door BensonTrade om 14:17

  Steeds meer horlogeliefhebbers kiezen voor een automatisch horloge. Een automatisch horloge is een horloge dat energie verkrijgt door beweging. Deze pure vorm van een horloge wordt steeds populairder. Het nadeel van een dergelijk horloge is dat het stil gaat staan wanneer het niet gedragen wordt. De oplossing hiervoor is een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat dat polsbeweging simuleert en ervoor zorgt dat het automatische horloge van energie wordt voorzien. Hierdoor blijft het horloge lopen en is het altijd gereed om te dragen.

  Waarop moet ik letten bij het aankopen van een watchwinder?

  Allereerst bepaalt u uw budget dat u wilt besteden aan een watchwinder. Hierna kiest u voor een watchwinder dat in verschillende richtingen roteert; rechtsom, linksom en afwisselend. Als extra optie kunt u kiezen voor een watchwinder met een instelbaar aantal omwentelingen (TPD: turns per day). Waarom kies ik een watchwinder met deze eigenschappen? Een automatisch horloge heeft een bepaald uurwerk dat linksom, rechtsom of bij beide richtingen wordt opgewonden. Ook het aantal TPD speelt een rol. Het ene horloge heeft meer omwentelingen nodig dan het andere. Beide elementen verschillen per merk, en zelfs per model. 

  Een watchwinder die instelbaar is qua draairichting en aantal omwentelingen per dag (TPD) zal elk automatisch horloge, ongeacht merk/model, probleemloos opwinden. Zoekt u een goede watchwinder voor uw horloge? Bekijkt u de webshops BensonTrade en Watchwinders.nl.

  jun
  15

  BensonTrade Blog over horloges, watchwinders en horlogeboxen

  geplaatst door BensonTrade om 10:59

  Ons blog heeft een lange tijd stil gelegen. De flinke groei als bedrijf en hieruit voortvloeiende drukte hebben ervoor gezorgd dat er weinig tijd was voor het BensonTrade blog. Dat is erg jammer, omdat we via onze blog onze ervaringen, ideeën en achtergronden uit onze bedrijfstak kunnen delen met u als lezer. Ons goede voornemen is dat we vanaf heden elke week een blog artikel schrijven over datgene wat wij leuk vinden om over te schrijven, uiteraard horloge en watchwinder gerelateerd. Het kan gaan over bijzondere horloge-of watchwindermerken, ervaringen, reizen of andere leuke weetjes. Wanneer u een speciaal onderwerp belicht wilt zien in ons blog, schroom niet om ons een mailtje te sturen. 

  Tot volgende week! 

  okt
  13

  Tijdloze horloges versus trendgevoelige horloges

  geplaatst door BensonTrade om 14:43

  Elk jaar presenteren horlogemerken hun nieuwste horloges op beurzen wereldwijd. De nieuwste trends, stijlen en materialen worden gepresenteerd aan de consument en pers. Merken die voorop lopen bepalen de trends en de merken hieronder volgen meestal snel. Vaak ziet men een jaar later pas dat de horlogemerken aan de onderkant van de markt de trends hebben verwerkt in hun horloges. 

  Tijdloze horlogemerken versus trendgevoelige horlogemerken

  Veelal hebben de bekende high-end merken een duidelijk eigen gezicht dat in essentie elk jaar hetzelfde blijft, met kleine aanpassingen uitgezonderd. De populaire series van Breitling, Omega, IWC en Rolex blijven eenzelfde lijn volgen op gebied van design, materialen en grootte. Vaak introduceren deze merken naast deze populaire lijn een nieuwe innovatieve lijn horloges die afwijkt van de norm binnen het merk. Nieuwe uurwerken, kleuren en materialen vinden hun weg in deze nieuwe series die door de merken worden getest. Slaat zo'n serie aan zal deze opgenomen worden in de vaste collecties van het merk. Wordt de nieuwe serie niet gewaardeerd door de consument zal de productie al snel stoppen. 

   Feit is dat de basis collectie van de high end merken veelal tijdloze horloges bevat die men direct herkent en identificeert met een bepaald horlogemerk. Voorbeelden zijn de Navitimer van Breitling, de Portuguese van IWC en de Carrera modellen van Tag Heuer. 

  De kleinere merken hebben vaak een minder karakteristiek gezicht. Een echte vaste lijn is hier moeilijker te ontdekken. Dit resulteert vaak in meer trendgevoelige horloges die worden "afgekeken" van de trends van de grote high end merken. Dit anticiperen heeft echter ook nadelen, immers zijn deze trends vaak kortdurig waardoor een trendy horloge al snel niet meer trendy kan zijn.

  maa
  24

  Baselworld 2014, wat staat ons te wachten?

  geplaatst door BensonTrade om 14:47

  Aan het eind van deze maand begint Baselworld 2014, dé horlogebeurs op gebied van horloges, sieraden en watchwinders. Voor elke horlogeliefhebber, zowel zakelijk als privé, is deze beurs enorm belangrijk omdat hier de trends voor het jaar 2014 worden gepresenteerd. Grote horlogemerken zoals Tag Heuer, Rolex, Breitling, IWC en vele anderen presenteren haar innovaties op gebied van design en techniek. 

  Voor ons is Baselworld belangrijk omdat wij ons netwerk aan dealers, distributeurs en merken ontmoeten om elkaar bij te praten. Aangezien wij officieel dealer zijn van meer dan 30 merken betekent dit dat wij een drukke agenda hebben. Uiteraard houden wij ook tijd vrij om nieuwe merken en interessante producten te bekijken die aantrekkelijk kunnen zijn voor onze webshops. 

  Na Baselworld zullen wij diverse nieuwe merken presenteren op gebied van horloges en watchwinders. Korte tijd hierna zullen wij deze merken binnenkrijgen in ons magazijn waarna ze uit voorraad leverbaar zullen zijn. Zoals u van ons gewend bent houden wij u op de hoogte! 

  Op naar Baselworld 2014! 

  feb
  27

  Waarom koop ik een horloge?

  geplaatst door BensonTrade om 13:06

  Iedereen herkent de situatie dat je wilt weten hoelaat het is. De één kijkt op zijn telefoon de ander op zijn horloge. Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden om te weten te komen hoelaat het is. In elke auto zit een klokje, op elk station hangen klokken en diverse bedrijven hebben langs de wegen een digitale klok die naast de tijd ook de temperatuur aangeeft. 

   Uiteraard blijft het nog het makkelijkst en snelst om even op je horloge te kijken. Een horloge is echter allang niet meer enkel een tijdmeetinstrument. Een horloge is tegenwoordig een statussymbool en accessoire. Een horloge moet passen bij je uitstraling, kleding en persoonlijkheid. Het leuke is dat er tegenwoordig enorm veel keus is, qua techniek, kleuren, materialen en ook qua prijs. Een goed horloge hoeft allang niet meer duur te zijn. 

  Een horloge is belangrijker dan veel mensen denken. Een horloge zegt iets over de drager van het horloge. Het merk, de stijl en de kleur zijn gekozen door de drager persoonlijk. Een fraai horloge om te dragen bij een pak, een casual horloge in je vrije tijd of een degelijk en makkelijk afleesbaar horloge voor tijdens het sporten. 

  Een duur horloge hoeft niet persé goed of origineel te zijn, en een goedkoop horloge hoeft niet altijd lelijk en van slechte kwaliteit te zijn. Belangrijk is dat je een horloge koopt dat bij je past en comfortabel draagt. Als je het niet draagt om te zien hoelaat het is, draag het dan als fraaie accessoire die jouw persoonlijke stijl kenmerkt. 

  Volg BensonTrade op Twitter! Like BensonTrade op Facebook! Volg BensonTrade op Google+