Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 6.16.CF watchwinder

Geplaatst op 26 januari 2024 om 14:40 uur

Een watchwinder is een “must have” horlogeaccessoire. Deze handige accessoire voor automatische horloges is zeer geliefd onder bezitters van één of meerdere automatische horloges. Immers, stilstand van een automatisch horloge is absoluut niet aan te bevelen. Stilstand leidt letterlijk tot achteruitgang, vooral bij automatische horloges die juist beweging nodig hebben om de talloze bewegende onderdelen van het automatische uurwerk soepel te houden. Juist door een automatisch horloge in beweging te houden, door het te dragen of in een watchwinder te plaatsen, houd je de olie goed verdeeld over het uurwerk hetgeen de duurzaamheid ten goede komt.

Wanneer je een liefhebber bent van automatische horloges, weet je dat deze een andere verzorging nodig hebben dan bijvoorbeeld quartz- of mechanische horloges. Een automatisch horloge heeft zoals aangegeven beweging nodig om te kunnen functioneren. Het bijzondere van een automatisch horloge is dus, dat deze zelf automatisch zorgt voor opwinding, door de bewegingen die jouw pols maakt. Dit maakt het automatische uurwerk In het horloge dan ook heel geavanceerd, waarbij de kennis en kunde van de horloge maken van groot belang zijn. Er zijn dan ook veel liefhebbers die een voorkeur hebben voor automatische horloges. Hierbij komt tenslotte het oude ambacht van de horlogemaker het beste tot uiting.

Benson Black Series 6.16.CF watchwinder

Hoewel de charme van een automatisch horloge onmiskenbaar is, moet je er bij het aanschaffen hiervan wel rekening mee houden dat deze niet wordt opgewonden wanneer je hem niet draagt. Dit betekent dat het horloge stil kan komen te staan wanneer je hem niet om de pols hebt. Er zijn verschillende nadelen aan stilstand van een automatisch horloge, zo kan dit bijvoorbeeld onnauwkeurigheden veroorzaken In de tijdsweergave. Daarnaast is het natuurlijk vervelend wanneer je jouw automatische horloge steeds opnieuw moet instellen, Zeker wanneer je naast de tijdsweergave ook bijvoorbeeld de datum of een GMT functie in moet stellen. De echte liefhebber wil dan ook ten alle tijde stilstand van zijn automatische horloge of horloges voorkomen. Hiervoor is de watchwinder ontwikkeld. Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten, daarbij is er ook verschil in kwaliteit en prijs. Kwaliteit hoeft in dit geval niet altijd duur te zijn. Wij bieden jou een inkijkje In de collectie Van het Nederlandse merk Benson. Dit is namelijk een mooi voorbeeld van een merk dat een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding weet te bieden op dit gebied. Met een watchwinder van Benson kies je niet alleen voor een doeltreffende en veilige opwinding voor jouw automatische horloges, maar ook voor een luxe design en gevoel voor stijl.

Doordat de collectie van Benson zeer uitgebreid is, biedt het merk voor iedere liefhebber en verzamelaar wel een passende watchwinder. Of je nu op zoek bent naar een watchwinder voor 1 of 2 automatische horloges, of voor een grote watchwinder met de ruimte voor het opwinden van een gehele verzameling automatische horloges, Benson biedt diverse modellen voor de horlogeliefhebber.

Je kunt binnen de collectie van Benson kiezen uit watchwinders met zowel Swiss made motoren als modellen voorzien van hoogwaardige Japanse motoren. Waar jouw voorkeur ook ligt, Er is voldoende keuze binnen de collectie van Benson. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over een fraai model watchwinder afkomstig uit de Benson Black Series, namelijk de Benson Black Series 6.16.CF.

Deze Benson Black Series 6.16.CF watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in een carbon fibre look. Hiermee heeft de watchwinder een zeer luxe en geheel eigen uitstraling. Dit model is voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Dit zorgt ervoor dat deze watchwinder heel lang mooi blijft en er niet snel beschadigingen te zien zullen zijn. De watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 6 automatische horloges tegelijkertijd. Dan zijn we er echter nog niet, want naast deze ruime opwindcapaciteit, biedt dit model ook nog een extra opbergruimte. Deze opbergruimte is groot genoeg voor het opbergen van nog eens 5 extra horloges. Zo kun je hier je quartz- of mechanische horloges perfect opbergen bij je automatische horloges in de Benson Black Series 6.16.CF watchwinder. Zo heb je al je horloges stijlvol en overzichtelijk bij elkaar. De opbergruimte kan worden afgesloten met de speciale soft close deksel aan de bovenkant van de watchwinder. Aan de voorkant van de watchwinder is er een fraai glazen deurtje voorzien. Op deze manier bescherm je jouw horloges tegen bijvoorbeeld vocht of stof, maar kun je ze toch de hele dag goed bekijken. De binnenkant van de Benson Black Series 6.16.CF watchwinder is voorzien van een speciaal soft velvet, dit zorgt ervoor dat jouw horloges ook goed beschermd zijn opgeborgen tegen krasjes of andere beschadigingen.

Het hart van de Benson Black Series 6.16.CF wordt gevormd door 6 hoogwaardige en krachtige motoren van Japanse komaf. Hiermee is een zeer solide basis gelegd. Bovendien kan je met deze motoren als basis van de watchwinder er van op aan dat jouw horloges op energiezuinige en geluidsarme wijze worden opgewonden. De watchwinder kan geheel naar wens worden ingesteld, per horloge afzonderlijk. Je kunt dit gemakkelijk en snel doen, met behulp van het innovatieve touch screen. Verder beschik je met deze Benson Black Series 6.16.CF watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model ook een handige powerwindingfunctie. Deze functie dient speciaal voor momenten dat je je horloges in korte tijd van energie wilt kunnen voorzien. Tot slot biedt de Benson Black Series 6.16.CF een USB aansluiting. De watchwinder functioneert met behulp van een adapter, middels netstroom.

Wil jij de Benson Black Series 6.16.CF bestellen? Dit kun je met een gerust gevoel doen bij ons In de webshop. Wij leveren deze watchwinder wereldwijd met een garantie van 2 jaar en met certificaat en handleiding.

Naast de Benson Black Series 6.16.CF leveren wij ook de gehele overige collectie van Benson. Heb je liever een watchwinder voor 4 of juist 8 horloges? Benson heeft deze capaciteiten ook in een carbon fibre uitvoering. Wil je liever een andere kleur aan de buitenkant? Geen probleem, bij Benson kies je snel en eenvoudig de door jouw gewenste kleur.

Bekijk nu in onze webshop de mogelijkheden en maak je keuze zodat jouw automatische horloges nooit meer onnodig stil komen te staan!