Uitgebreid zoeken

Uitgebreid zoeken

Horlogeboxen

Horloge accessoires

  Horlogebanden
  Horlogesluitingen
  Horloge gereedschap

  Mijn mandje

  Aantal: 0
  Totaal: € 0,00

  Zoeken

  Zoek in blog artikelen

  feb
  6

  BensonTrade actief op sociale media: Facebook & Twitter

  geplaatst door BensonTrade om 21:34

   De sociale media zijn tegenwoordig enorm belangrijk. Een zichzelf serieus nemend bedrijf moet zichzelf presenteren op de sociale media. Niet alleen als uithangbord, maar vooral is het een extra communicatiemiddel met haar klanten. De sociale media zorgen voor betrokkenheid en dat is precies wat bedrijven graag willen.

  BensonTrade op Facebook

  Sinds enige tijd hebben wij een Facebook account waarop wij elke week diverse nieuwsberichten schrijven over al het nieuws op gebied van horloges. Zo geven wij op Facebook wat extra informatie over horloges en bekende horlogemerken. Ook houden wij u op de hoogte van ander nieuws en aanbiedingen.

  Momenteel geven wij in een speciale actie een gratis Obris Morgan Branco horloge weg. Wanneer onze BensonTrade Facebook pagina 500 likes heeft ontvangen wordt het horloge automatisch verloot onder alle leden van onze Facebook pagina. Wilt u ook kans maken op dit schitterende horloge? Like en deel onze Facebook pagina!

  Ook actief op Twitter

   Een ander groot medium is Twitter. Dit medium waar men korte tekstberichten kan plaatsen is ideaal geschikt voor nieuws en kleine promo's over onze producten zoals horloges, watchwinders en horlogeboxen. Twitter leent zich ook uitstekend voor korte vragen en antwoorden of een leuke discussie over horloges.

  Wilt u BensonTrade ook volgen via de sociale media? Meld u snel aan en volg het laatste nieuws en lees interessante artikelen over horloges, watchwinders en horlogeboxen.

  jan
  16

  Waterdichtheid van horloges: de valkuilen

  geplaatst door BensonTrade om 14:51

  De waterdichtheid van een horloge is voor veel consumenten een belangrijk gegeven bij de keus van een horloge. De waterdichtheid bepaalt immers in welke mate het horloge bestand is tegen water.

  De horlogemerken maken gebruik van gradaties. Deze gradaties bespreken wij graag in dit blog zodat u als consument en horlogeliefhebber een goede keus kunt maken wanneer u een nieuw horloge wilt aankopen en de waterdichtheid voor u belangrijk is.

  Een belangrijke opmerking dient vooraf toelichting: het aantal meters qua waterdichtheid staat niet voor de diepte die veilig bereikt kan worden met het horloge. Het is slechts een door horlogemerken gehanteerd stelsel. Meer uitleg per diepte vindt u hieronder:

  3 ATM Waterdicht - 30 Meter

  De laagste gradatie qua waterdichtheid is 3 ATM, oftwel 30 meter. Een horloge met deze waterdichtheid is niet goed bestand tegen water (in welke vorm dan ook). In principe is het horloge alleen bestand tegen spatwater en mag het niet in meer of mindere mate onder water komen. Wanneer dit toch gebeurt kan dit ernstige gevolgen hebben voor het horloge. De kans is groot dat er water in het horloge komt en het uurwerk en/of de batterij aantast. Vaak is het gevolg dat het uurwerk stopt met functioneren en zeer lastig repareerbaar is.

  5 ATM Waterdicht - 50 Meter

  Een waterdichtheid van 5 ATM, oftewel 50 meter is al iets beter bestand tegen waterinvloeden, maar er is nog steeds een groot risico. Wij adviseren derhalve een dergelijk horloge ook niet in contact te laten komen met water. Uiteraard is het horloge wel bestand tegen spat- en regenwater. Wij zijn van mening dat het verschil tussen de 3 ATM en 5 ATM niet zo ontzettend groot is in de praktijk. Een merk met 5 ATM horloges is bijvoorbeeld Van Speyk.

  10 ATM Waterdicht - 100 Meter

  Een waarde van 10 ATM, oftewel 100 meter is een goede uitgangspositie wanneer u een horloge zoekt dat bestand is tegen het dagelijkse gebruik met water. In een normale temperatuur water zal het horloge waterdicht blijven en krijgt water geen kans in het uurwerk te komen. Omdat wij zeer voorzichtig zijn qua advies raden wij u echter aan niet te douchen of te zwemmen met het horloge. Dit omdat de waterdichtheid niet alleen wordt bepaald door de mate van water. De meeste horloges worden uitgevoerd van een waarde van 10 ATM of minder. Daardoor is een 10 ATM waarde prima geschikt voor de normale gebruiker (normale omstandigheden).

  Een horlogemerk dat een ruime collectie 10 ATM horloges heeft is bijvoorbeeld Davosa.

  20 ATM Waterdicht - 200 Meter +

  In principe zijn alle horloges met een waarde van 20 ATM of hoger prima geschikt om te gebruiken bij omstandigheden waar water een rol speelt. U zou probleemloos moeten kunnen douchen en zwemmen. Zelfs snorkelen behoort tot de opties. Voor de gebruiker die meer eist van een horloge qua waterdichtheid is dit een waarde die zeer geschikt is. Elke waarde boven de 20 ATM is beter bestand tegen water. Merken zoals Glycine en Obris Morgan bieden verschillende modellen met deze waarden.

  Algemene stellingen over waterdichtheid

  - Temperatuur (hoog en laag) hebben invloed op de waterdichtheid. Dit omdat het edelstaal sneller warmer wordt en afkoelt dan de rubberen ringen in het horloge die het horloge beschermen tegen water.

  - Het stoten of laten vallen van een horloge kan de waterdichtheid negatief beïnvloeden.

  - Bij het openen van een horloge (bijvoorbeeld een nieuwe batterij of reparatie) vervalt de waterdichtheid. Het horloge moet opnieuw waterdicht gemaakt worden.

  - Door slijtage van onderdelen kan de waterdichtheid minder worden na verloop van tijd. Een onderhoudsbeurt eens per 3-4 jaar is aan te bevelen.

  jun
  17

  Waarom is een watchwinder handig?

  geplaatst door BensonTrade om 13:07

   De meeste dragers van een horloge hebben nog nooit gehoord van een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat dat automatische horloges van energie voorziet zodat deze niet stil komen te staan.

  Dit is vooral handig wanneer u meerdere automatische horloges heeft en regelmatig afwisselt. De watchwinder zorgt ervoor dat uw horloges niet stil komen te staan en voorkomt daarmee dat wanneer u het horloge wilt dragen het eerst moet opwinden en/of moet instellen qua tijd en functies.

  Watchwinders: de opmars is begonnen

  Waar de echte horlogeliefhebber zeker een watchwinder heeft voor zijn/haar automatische horloges beginnen watchwinders steeds populairder te worden bij het grote publiek. Buiten het feit dat een watchwinder enorm handig is, wordt het ook steeds meer als deel van het interieur gezien. Ook ziet het er natuurlijk razend interessant uit wanneer horloges in een mooie watchwinder ronddraaien.

   Omdat watchwinders ook in de lagere prijsklasse steeds meer bereikbaar worden voor de bescheiden portemonnee kiezen steeds meer dragers van een automatisch horloge voor het gemak van een watchwinder. Om u een voorbeeld te geven; de Benson Watchwinders beginnen al vanaf 89,00 euro.

  Technologische ontwikkeling watchwinders

  De komende 2 maanden zullen wij diverse nieuwe watchwinder modellen presenteren. Deze watchwinders zullen zich op diverse punten onderscheiden van de huidige modellen. Niet alleen hebben wij gekozen voor moderne designs, ook is de techniek flink onder handen genomen. Standaard rusten wij onze watchwinders uit met Japanse motoren, die in vergelijking met de standaard Chinese motoren die u bij menig andere aanbieder vindt aanzienlijk sterker en duurzamer is.

  Hierdoor kunnen onze watchwinders gemakkelijker zwaardere horloges van bijvoorbeeld Breitling, Omega en/of Rolex opwinden. Bijkomend voordeel is dat ze ook op langere termijn minder geluid produceren. Dat is wel zo prettig wanneer u de watchwinder op uw slaapkamer heeft staan.

  Handige accessoire voor uw automatische horloge

  Kortom, een watchwinder is een prima accessoire voor uw automatische horloge(s). U bespaart veel tijd, verlengt de levensduur van uw horloge en het ziet er ook nog stijlvol uit.

  Wij bieden een ruime collectie van watchwinders in diverse prijsklassen. Houdt u onze website in de gaten voor de nieuwste serie watchwinders die wij binnen 1-2 maanden zullen presenteren

  mei
  4

  Horlogebanden; kiest u voor kwaliteit?

  geplaatst door BensonTrade om 21:48

  Het kiezen voor een goede horlogeband is essentieel voor het met plezier dragen van uw horloge. Een horlogeband is van belang met het oog op comfort en duurzaamheid. Een horlogeband moet qua materiaal sterk zijn echter ook prettig te dragen zijn. Ook de afwerking is van belang.

  Horlogebanden en comfort.

  Veel consumenten kiezen bij een horlogeband vooral voor het uiterlijk. De kleur en het materiaal zijn belangrijk. Vaak wordt echter vergeten dat de horlogeband vooral fijn moet zitten om de pols. Een horlogeband moet naar onze mening vooral soepel zijn zodat deze zich perfect aanpast aan de vorm van de pols.

  Onze collectie is samengesteld met het oog op comfort. Hierbij hebben wij gekozen voor horlogebanden die zeer soepel zijn en de polsvorm volgen.

  De duurzaamheid van horlogebanden.

  Horlogebanden kunnen flink van elkaar verschillen. Niet alleen qua uiterlijk maar vooral in kwaliteit. Vooral dit laatste element is van de buitenkant lastig te zien.

  Uiteraard kunt u afgaan op het soort materiaal, zoals kalfsleder, krokodil,haai of rubber. Doordat wij onze Benson Horlogebanden produceren in eigen beheer hebben wij een grote invloed op de kwaliteit en duurzaamheid.

  Gunstige prijsstelling op alle Benson horlogebanden.

  Doordat wij, zoals gezegd, de horlogebanden zelf laten produceren en hierbij een grote mate van invloed kunnen uitoefenen kunnen wij tevens de prijzen van de horlogebandjes laag houden. Wij bieden u topkwaliteit horlogebanden voor interessant lage prijzen.

  Zo kunt u al een origineel kalfslederen horlogeband voor slechts 19,00 euro aankopen (incl. gratis verzending). Een origineel krokodillen lederen horlogeband is al verkrijgbaar vanaf 69,00 euro. Bij een willekeurige juwelier betaalt u 2x tot 3x deze prijzen voor een horlogeband van dezelfde kwaliteit.

  Interesse in een nieuwe horlogeband? Bekijkt u de Benson Horlogebanden in onze webshop.

  apr
  22

  Horlogemerk uitgelicht: Locman horloges

  geplaatst door BensonTrade om 16:55

   Toen wij voor het eerst van Locman hoorden waren wij gelijk geïnteresseerd. Het Italiaanse horlogemerk spreekt ons aan, en dat is niet gek want wereldwijd is Locman een bekend horlogemerk dat elk jaar weer verrast met innovatieve designs. Doordat de Locman horloges ook geproduceerd worden met degelijke materialen en Zwitserse uurwerken wisten wij dat dit horlogemerk ook voor onze klanten interessant zou kunnen zijn.

  Locman horloges nu bij BensonTrade verkrijgbaar

  Als eerste officiële internetdealer is BensonTrade nu verkooppunt van de gehele collectie Locman horloges. De bekendste modellen van het merk zijn de "Stealth", "Montecristo" en "Donna". De eerste twee zijn voor heren, de laatste (Donna) is speciaal voor dames.

  Het leuke van Locman is dat het geen dure horloges zijn. U koopt al een Locman horloge voor 210,00 euro (Stealth horloge serie). Hiervoor krijgt u een authentiek Italiaans horloge met Zwitsers uurwerk en modern design.

  De populaire Montecristo modellen zijn hoger geprijsd en liggen rond de 700 a 800 euro. In deze serie kunt u kiezen voor een quartz chronograaf of een automatisch model. Uiteraard zijn deze horloges van Locman uitgerust met saffierglas en een waterdichtheid van minimaal 20 ATM (200 meter). Met deze Locman Montecristo horloges kunt u dus probleemloos zwemmen.

  Neemt u eens een kijkje in de actuele Locman horloge collectie, u zult verbaasd zijn wat u met een bescheiden portemonnee kunt kopen.

  Volg BensonTrade op Twitter! Like BensonTrade op Facebook! Volg BensonTrade op Google+