Uitgebreid zoeken

Uitgebreid zoeken

Horlogeboxen

Horloge accessoires

  Horlogebanden
  Horlogesluitingen
  Horloge gereedschap

  Mijn mandje

  Aantal: 0
  Totaal: € 0,00

  Zoeken

  Zoek in blog artikelen

  mei
  25

  Waar moet u op letten bij de aankoop van een watchwinder?

  geplaatst door BensonTrade om 13:37

   De horlogeliefhebber weet wat een watchwinder is. Echter weet een groot deel van de consument niet wat een watchwinder is. Een watchwinder is een apparaat dat door beweging energie toevoegt en/of op niveau houdt, waardoor automatische horloges blijven lopen. Een automatisch horloge stopt met lopen wanneer het tussen de 30-48 uur geen beweging krijgt.

  Een watchwinder is handig omdat het automatische horloges in beweging houdt. Een automatisch horloge dat te lang stilstaat kan immers defecten vertonen wanneer het plotseling weer gebruikt wordt. U kunt dit vergelijken met een auto die in de garage staat en slechts eens in de zoveel tijd gestart wordt. Voor diverse onderdelen is stilstand funest. Bij een automatisch horloge is het belangrijk dat de onderdelen in beweging blijven en de olie binnen in het uurwerk rondgaat waardoor het uurwerk soepel kan blijven functioneren.

  Wanneer u één horloge heeft dat u dagelijks draagt is een watchwinder handig, maar niet noodzakelijk. Bij het bezit van meerdere automatische horloges raden wij het gebruik van een watchwinder aan. U kunt simpelweg het horloge dat u wenst te dragen uit de watchwinder nemen zonder het op te winden en/of opnieuw de tijd in te moeten stellen.

  Een watchwinder is een handige accessoire

   Om uw horloge(s) in beweging te houden is een watchwinder een goede accessoire. Is een watchwinder noodzakelijk? Nee, dat niet. Maar buiten het feit dat een watchwinder handig is wanneer u meerdere horloges heeft is een watchwinder ook vaak een mooie accesoire in uw woonkamer, slaapkamer of op kantoor.

  Een watchwinder heeft dus zeker een meerwaarde en is optisch ook leuk wanneer uw horloges keurig ronddraaien. Het zal u zeker gespreksstof opleveren wanneer vrienden of familie de watchwinder zien.

  Welke watchwinder is geschikt voor u?

  Er is veel keus op gebied van watchwinders. U hoeft helemaal geen duur model te hebben voor een optimale opwinding van uw automatische horloge. De meeste automatische horloges worden rechtsom opgewonden waardoor het meest eenvoudige model watchwinder waarschijnlijk volstaat. Wanneer u echter een uitgebreider horloge hebt met diverse functies of een speciaal uurwerk is het aanschaffen van een watchwinder met meer functies aan te raden.

   Een watchwinder met meerdere functies zoals diverse draairichtingen en het aantal omwentelingen per dag (TPD) zorgt ervoor dat vrijwel elk automatische horloge netjes wordt voorzien van energie.

  Wanneer u echt een luxe watchwinder wilt kunt u een model kiezen met innovatieve opties zoals een afstandsbediening, LCD display of touchscreen.

  Bekijkt u onze collectie watchwinders voor een uitgebreide keus aan diverse merken en modellen. U koopt al een watchwinder vanaf 89,00 euro.

  feb
  8

  Het uurwerk van een horloge: waar moet u op letten?

  geplaatst door BensonTrade om 12:48

  Elk horloge heeft een uurwerk binnenin haar horlogekast. Dit uurwerk kan een quartz, automatisch of mechanisch uurwerk zijn. Het meest bekend is het quartz uurwerk, simpel gezegd met een batterij. Een automatisch horloge werkt (mede) op beweging en wordt voorzien van energie door beweging aan de pols of een watchwinder. Een mechanisch uurwerk dient te worden opgewonden door de kroon te draaien waarna het uurwerk gaat lopen.

  Natuurlijk zijn er nog een paar andere type uurwerken (bv. kinetic of ecodrive) maar die vertegenwoordigen slechts een klein deel op de markt. Deze laten wij in dit artikel buiten beschouwing.

  Quartz horloges

  Een horloge met een batterij wordt een quartz horloge genoemd. De batterij zorgt voor de aandrijving van het uurwerk. Quartz horloges zijn in de regel zeer betrouwbaar en vertonen veelal de kleinste afwijking qua tijd.

  Omdat een batterij zeer betaalbaar is en de techniek veel wordt gebruikt is een quartz horloge normaliter vrij betaalbaar. Uiteraard hangt de prijs van het horloge af van het merk, de overige materialen en herkomst.

  De horloges met batterij werden door veelal Japanse horlogemerken in de jaren 60 en 70 op de Europese markt gebracht, met een crisis voor Zwitserse horlogemakers ten gevolg. Deze maakten namelijk horloges met automatische uurwerken die veel duurder waren. Merken als Seiko, Casio en Citizen groeiden in deze periode flink ten koste van de oorspronkelijke Europese horlogemerken.

  Momenteel heeft vrijwel elk horlogemerk een lijn quartz horloges, al dan niet met meerdere lijnen automatische en/of mechanische horloges.

  Automatische horloges

  Een automatisch horloge heeft een uurwerk dat een veer bevat die gespannen wordt door beweging (en/of opwinding). Een gespannen veer levert de energie (door het ontspannen) aan het uurwerk dat daardoor functioneert.

  De techniek van een automatisch horloge is zeer oud (eind 19e eeuw) en gecompliceerd. Hierdoor liggen de productiekosten veel hoger dan bij een quartz horloge. Daarbij zijn in de regel Zwitserse automatische horloges duurder (en waarschijnlijk beter) dan Aziatische automatische uurwerken. Echter worden de Aziaten steeds beter qua kwaliteit en afwerking, en vormen zij binnen enkele jaren een serieuze tegenhanger voor de Europese uurwerkbouwers.

  Een automatisch uurwerk is door haar techniek veel gevoeliger voor externe invloeden. Het laten vallen of het stoten van het horloge kan direct invloed hebben op het functioneren van het horloge. Ook is golfen, tennissen of boren uit den boze met een automatisch uurwerk. Een quartz horloge is echter weer prima geschikt voor dergelijke activiteiten.

  Mechanische horloges

  Een mechanisch horloge heeft een uurwerk dat handmatig moet worden opgewonden. Door het opwinden spant de veer die zich ontspant en daardoor het uurwerk laat functioneren. Wordt het horloge gedurende 24-48u niet opgewonden (afhankelijk van het type uurwerk) komt het horloge stil te staan. Wanneer u het horloge draagt dient u dus eigenlijk elke dag even het uurwerk op te winden zodat het blijft functioneren.

  Ook mechanische horloges hebben veel techniek en zijn daardoor qua prijs vergelijkbaar met automatische horloges. De keuze tussen een automatisch of mechanisch horloge is puur een kwestie van voorkeur. Beide type uurwerken bevatten veel techniek en zijn vergelijkbaar in prijs.

  Welk type uurwerk kies ik wanneer ik een nieuw horloge koop?

  Deze vraag kan men beantwoorden aan de hand van wat men met het horloge wilt doen. Wilt u gaan sporten en/of een horloge waar u eigenlijk niet naar om hoeft te kijken? Dan is een quartz uurwerk een goede keus en veelal goedkoper dan de automatische en mechanische variant.

  Wilt u een origineel uurwerk met techniek uit de 19e eeuw dan komt u uit bij een automatisch of mechanisch uurwerk. Dergelijke horloges zijn veelal in prijs wat duurder, maar u krijgt er wel een schitterend uurwerk voor terug. Vaak kunt u aan de onderkant van het horloge door het glaasje kijken naar het uurwerk dat beweegt. En dit is absoluut een rustgevend!

  feb
  6

  BensonTrade actief op sociale media: Facebook & Twitter

  geplaatst door BensonTrade om 21:34

   De sociale media zijn tegenwoordig enorm belangrijk. Een zichzelf serieus nemend bedrijf moet zichzelf presenteren op de sociale media. Niet alleen als uithangbord, maar vooral is het een extra communicatiemiddel met haar klanten. De sociale media zorgen voor betrokkenheid en dat is precies wat bedrijven graag willen.

  BensonTrade op Facebook

  Sinds enige tijd hebben wij een Facebook account waarop wij elke week diverse nieuwsberichten schrijven over al het nieuws op gebied van horloges. Zo geven wij op Facebook wat extra informatie over horloges en bekende horlogemerken. Ook houden wij u op de hoogte van ander nieuws en aanbiedingen.

  Momenteel geven wij in een speciale actie een gratis Obris Morgan Branco horloge weg. Wanneer onze BensonTrade Facebook pagina 500 likes heeft ontvangen wordt het horloge automatisch verloot onder alle leden van onze Facebook pagina. Wilt u ook kans maken op dit schitterende horloge? Like en deel onze Facebook pagina!

  Ook actief op Twitter

   Een ander groot medium is Twitter. Dit medium waar men korte tekstberichten kan plaatsen is ideaal geschikt voor nieuws en kleine promo's over onze producten zoals horloges, watchwinders en horlogeboxen. Twitter leent zich ook uitstekend voor korte vragen en antwoorden of een leuke discussie over horloges.

  Wilt u BensonTrade ook volgen via de sociale media? Meld u snel aan en volg het laatste nieuws en lees interessante artikelen over horloges, watchwinders en horlogeboxen.

  jan
  16

  Waterdichtheid van horloges: de valkuilen

  geplaatst door BensonTrade om 14:51

  De waterdichtheid van een horloge is voor veel consumenten een belangrijk gegeven bij de keus van een horloge. De waterdichtheid bepaalt immers in welke mate het horloge bestand is tegen water.

  De horlogemerken maken gebruik van gradaties. Deze gradaties bespreken wij graag in dit blog zodat u als consument en horlogeliefhebber een goede keus kunt maken wanneer u een nieuw horloge wilt aankopen en de waterdichtheid voor u belangrijk is.

  Een belangrijke opmerking dient vooraf toelichting: het aantal meters qua waterdichtheid staat niet voor de diepte die veilig bereikt kan worden met het horloge. Het is slechts een door horlogemerken gehanteerd stelsel. Meer uitleg per diepte vindt u hieronder:

  3 ATM Waterdicht - 30 Meter

  De laagste gradatie qua waterdichtheid is 3 ATM, oftwel 30 meter. Een horloge met deze waterdichtheid is niet goed bestand tegen water (in welke vorm dan ook). In principe is het horloge alleen bestand tegen spatwater en mag het niet in meer of mindere mate onder water komen. Wanneer dit toch gebeurt kan dit ernstige gevolgen hebben voor het horloge. De kans is groot dat er water in het horloge komt en het uurwerk en/of de batterij aantast. Vaak is het gevolg dat het uurwerk stopt met functioneren en zeer lastig repareerbaar is.

  5 ATM Waterdicht - 50 Meter

  Een waterdichtheid van 5 ATM, oftewel 50 meter is al iets beter bestand tegen waterinvloeden, maar er is nog steeds een groot risico. Wij adviseren derhalve een dergelijk horloge ook niet in contact te laten komen met water. Uiteraard is het horloge wel bestand tegen spat- en regenwater. Wij zijn van mening dat het verschil tussen de 3 ATM en 5 ATM niet zo ontzettend groot is in de praktijk. Een merk met 5 ATM horloges is bijvoorbeeld Van Speyk.

  10 ATM Waterdicht - 100 Meter

  Een waarde van 10 ATM, oftewel 100 meter is een goede uitgangspositie wanneer u een horloge zoekt dat bestand is tegen het dagelijkse gebruik met water. In een normale temperatuur water zal het horloge waterdicht blijven en krijgt water geen kans in het uurwerk te komen. Omdat wij zeer voorzichtig zijn qua advies raden wij u echter aan niet te douchen of te zwemmen met het horloge. Dit omdat de waterdichtheid niet alleen wordt bepaald door de mate van water. De meeste horloges worden uitgevoerd van een waarde van 10 ATM of minder. Daardoor is een 10 ATM waarde prima geschikt voor de normale gebruiker (normale omstandigheden).

  Een horlogemerk dat een ruime collectie 10 ATM horloges heeft is bijvoorbeeld Davosa.

  20 ATM Waterdicht - 200 Meter +

  In principe zijn alle horloges met een waarde van 20 ATM of hoger prima geschikt om te gebruiken bij omstandigheden waar water een rol speelt. U zou probleemloos moeten kunnen douchen en zwemmen. Zelfs snorkelen behoort tot de opties. Voor de gebruiker die meer eist van een horloge qua waterdichtheid is dit een waarde die zeer geschikt is. Elke waarde boven de 20 ATM is beter bestand tegen water. Merken zoals Glycine en Obris Morgan bieden verschillende modellen met deze waarden.

  Algemene stellingen over waterdichtheid

  - Temperatuur (hoog en laag) hebben invloed op de waterdichtheid. Dit omdat het edelstaal sneller warmer wordt en afkoelt dan de rubberen ringen in het horloge die het horloge beschermen tegen water.

  - Het stoten of laten vallen van een horloge kan de waterdichtheid negatief beïnvloeden.

  - Bij het openen van een horloge (bijvoorbeeld een nieuwe batterij of reparatie) vervalt de waterdichtheid. Het horloge moet opnieuw waterdicht gemaakt worden.

  - Door slijtage van onderdelen kan de waterdichtheid minder worden na verloop van tijd. Een onderhoudsbeurt eens per 3-4 jaar is aan te bevelen.

  jun
  17

  Waarom is een watchwinder handig?

  geplaatst door BensonTrade om 13:07

   De meeste dragers van een horloge hebben nog nooit gehoord van een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat dat automatische horloges van energie voorziet zodat deze niet stil komen te staan.

  Dit is vooral handig wanneer u meerdere automatische horloges heeft en regelmatig afwisselt. De watchwinder zorgt ervoor dat uw horloges niet stil komen te staan en voorkomt daarmee dat wanneer u het horloge wilt dragen het eerst moet opwinden en/of moet instellen qua tijd en functies.

  Watchwinders: de opmars is begonnen

  Waar de echte horlogeliefhebber zeker een watchwinder heeft voor zijn/haar automatische horloges beginnen watchwinders steeds populairder te worden bij het grote publiek. Buiten het feit dat een watchwinder enorm handig is, wordt het ook steeds meer als deel van het interieur gezien. Ook ziet het er natuurlijk razend interessant uit wanneer horloges in een mooie watchwinder ronddraaien.

   Omdat watchwinders ook in de lagere prijsklasse steeds meer bereikbaar worden voor de bescheiden portemonnee kiezen steeds meer dragers van een automatisch horloge voor het gemak van een watchwinder. Om u een voorbeeld te geven; de Benson Watchwinders beginnen al vanaf 89,00 euro.

  Technologische ontwikkeling watchwinders

  De komende 2 maanden zullen wij diverse nieuwe watchwinder modellen presenteren. Deze watchwinders zullen zich op diverse punten onderscheiden van de huidige modellen. Niet alleen hebben wij gekozen voor moderne designs, ook is de techniek flink onder handen genomen. Standaard rusten wij onze watchwinders uit met Japanse motoren, die in vergelijking met de standaard Chinese motoren die u bij menig andere aanbieder vindt aanzienlijk sterker en duurzamer is.

  Hierdoor kunnen onze watchwinders gemakkelijker zwaardere horloges van bijvoorbeeld Breitling, Omega en/of Rolex opwinden. Bijkomend voordeel is dat ze ook op langere termijn minder geluid produceren. Dat is wel zo prettig wanneer u de watchwinder op uw slaapkamer heeft staan.

  Handige accessoire voor uw automatische horloge

  Kortom, een watchwinder is een prima accessoire voor uw automatische horloge(s). U bespaart veel tijd, verlengt de levensduur van uw horloge en het ziet er ook nog stijlvol uit.

  Wij bieden een ruime collectie van watchwinders in diverse prijsklassen. Houdt u onze website in de gaten voor de nieuwste serie watchwinders die wij binnen 1-2 maanden zullen presenteren

  Volg BensonTrade op Twitter! Like BensonTrade op Facebook! Volg BensonTrade op Google+