Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De aantrekkingskracht van Iron Annie horloges

Geplaatst op 19 december 2023 om 14:40 uur

Ben jij die horlogeliefhebber die altijd zijn ogen goed openhoudt voor nieuwe fraaie horloges? Ben jij op zoek naar iets bijzonders? Een leuk horloge hoeft helemaal niet duur te zijn. In onze collectie bieden we diverse horlogemerken waar je prima kunt slagen in de prijsklasse t/m 500,00 euro.

Wanneer je een nieuw luxe horloge gaat kopen dan zal je op zoek gaan naar een horloge van een horlogemerk dat goed bekend staat wat betreft kwaliteit. Op dit gebied vind je in Zwitserland topkwaliteit, maar dit geldt zeker ook voor horloges uit Duitsland.

Horloges uit Duitsland staan bekend als degelijk, betrouwbaar en duurzaam. Naast de kwaliteit van een horloge is natuurlijk ook de uitstraling belangrijk. Bovendien hechten vele liefhebbers waarde aan het gebruik van fraaie en duurzame materialen. Als laatste kan voor de echte liefhebber ook het verhaal achter een horlogemerk of een specifiek horloge een belangrijke rol spelen. Zo zijn er verschillende horloges en horlogemerken die verwijzen naar de tijden van weleer en die zodoende een nostalgische uitstraling hebben. Een mooi voorbeeld van een horlogemerk dat onder deze noemer valt, is het Duitse merk Iron Annie. De naam van dit bijzondere horlogemerk verwijst naar de JU52 vliegtuigen met registratie D-AQUI. Deze vliegtuigen werden in de geschiedenis van de luchtvaart ‘Iron Annie’ gedoopt vanwege hun robuuste en sterke karakter. De verwijzing hiernaar betekent niet alleen dat er een stukje historie verweven is in de designs van Iron Annie, maar ook dat de horloges van het merk hetzelfde betrouwbare en robuuste karakter hebben als deze vliegtuigen destijds.

Iron Annie 5018-4

De collectie van Iron Annie onderscheidt zich niet alleen van tal van andere merken door dit stukje geschiedenis. Daarnaast valt het merk namelijk op door de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges. Met een horloge van Iron Annie kies je voor topkwaliteit, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Bovendien kun je bij Iron Annie terecht voor zowel horloges met een quartz uurwerk, als horloges met een mechanisch- of automatisch uurwerk. Hiermee weet het merk dan ook een breed publiek aan te spreken. Om je een idee te geven van de verschillende mogelijkheden binnen de collectie van Iron Annie, lichten we graag een tweetal horloges van dit aansprekende horlogemerk voor je uit. Beide modellen zijn afkomstig uit de Iron Annie Bauhaus serie. Binnen deze serie Iron Annie horloges vinden we modellen die zijn geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming. Binnen deze stroming voeren eenvoud en minimalisme de boventoon. Dit is dan ook terug te zien aan de verschillende horloges uit deze serie. We zien hier rustig ogende designs, zonder allerlei toeters en bellen. Dit maakt deze ontwerpen van Iron Annie niet alleen tijdloos, maar ook zeer goed te combineren met verschillende soorten outfits.

Het eerste Iron Annie Bauhaus horloge waarover we je graag meer willen vertellen, is de Iron Annie Bauhaus 5056-2. Dit fraaie horloge is voorzien van een subtiele zwart lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 40mm. De wijzerplaat van het horloge is eveneens zwart van kleur, wat een rustig beeld geeft, geheel passend bij de Bauhaus stijl van het horloge. Verder is dit horloge voorzien van K1 mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. Het hart van de Iron Annie Bauhaus 5056-2 wordt gevormd door een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA (ETA 2824-2). Voor menig liefhebber geniet een automatisch uurwerk de voorkeur, omdat in deze variant de kennis en kunde van de echte horlogemaker het best tot zijn recht komt. Tot slot beschik je met dit horloge van Iron Annie over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Al met al een fraai, stijlvol en compleet horloge dat bovendien scherp geprijsd is.

Een tweede Iron Annie Bauhaus horloge dat wat ons betreft zeker de moeite waard is, is de Iron Annie Bauhaus 5066-2. Ook dit horloge is voorzien van een zeer fraaie lederen horlogeband in de kleur zwart, die sluit met een doornsluiting.  De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 41mm. De wijzerplaat van het horloge is ook zwart en voorzien van chique goudkleurige accenten. Het horloge is daarnaast voorzien van K1 mineraalglas en is tot 50 meter waterdicht. Ook dit model is uitgerust met een automatisch uurwerk, maar dan van het merk Miyota. Naast een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren, beschik je met dit horloge ook over een gangreserve aanduiding en glazen bodem. De glazen bodem maakt het speciaal voor de echte liefhebber mogelijk het uurwerk aan het werk te zien. Dit is dan ook een waardevolle aanvulling voor de echte liefhebber en/of verzamelaar van luxe automatische horloges te noemen.

Beide genoemde modellen, en nog vele andere fraaie horloges van het merk Iron Annie, vind je bij ons in de webshop. Wij leveren de bijzondere horloges van dit merk in een luxe officiële box met 2 jaar garantie. Als officieel dealer staan we je daarnaast graag met raad en daad bij wanneer je vragen hebt of een passend advies wenst. Bekijk de uitgebreide collectie van Iron Annie nu in onze webshop en vind jouw favoriete Iron Annie horloge!