Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Meccaniche Veneziane vs Venezianico

Geplaatst op 29 maart 2022 om 14:34 uur

Voor horloges met stijl en klasse ben je bij Italianen op de juiste plek. Italianen hebben gevoel voor design, materialen en kleurgebruik. Niet voor niets zijn merken als Ferrari, Lamborghini, Prada, Armani en Locman wereldberoemd. Deze merken onderscheiden zich door de combinatie van design, hoogwaardig materiaalgebruik en een luxe uitstraling. In dit artikel schrijven we over een aansprekend horlogemerk uit Italië, dat onlangs haar naam wijzigde maar waarvan de “oude” horloges populairder zijn dan ooit.  

Meccaniche Veneziane Nereide 1302016 horloge

Wanneer we denken aan horloges die stijl en klasse combineren met kwaliteit dan komen we al gauw bij het horlogemerk Meccaniche Veneziane uit. Dit merk dat is ontstaan uit de fascinatie voor de werking van de klok van twee broers, laat de passie hiervoor terugkomen in tijdloze horloges met een sportieve en tegelijkertijd elegante uitstraling. De Meccaniche Veneziane horloges worden wat betreft uitstraling zelfs wel vergeleken met het bekende horlogemerk Rolex. Waar het merk Meccaniche Veneziane voorheen enkel gebruik maakte van Swiss made uurwerken kiest het merk er nu voor horloges te produceren met eveneens kwalitatieve Seiko uurwerken. Het voordeel hiervan is dat het toch al betaalbare Italiaanse merk hierdoor nog scherpere prijzen kon gaan hanteren. Met een horloge van Meccaniche Veneziane kies je hiermee voor een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Meccaniche Veneziane is een merk dat handwerk en het ambacht van de horlogemaker erg hoog in het vaandel heeft staan. Dit komt tot uiting in de horloges zelf, waarbij een automatisch uurwerk de meest pure vorm van horlogemaken is. Maar ook aan de vintage lederen horlogebanden is heel veel aandacht besteed. Het leder dat wordt gebruikt voor deze bijzondere horlogebanden komt uit Veneto en Toscane en is bewerkt door experts op dit gebied. Als kers op de taart biedt Meccaniche Veneziane een unieke verpakking voor hun horloges. Ieder horloge wordt namelijk verpakt in een prachtige houten horlogebox, die worden gemaakt door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Hiermee laat Meccaniche Veneziane zien op alle fronten voor enkel perfectie te gaan en weet het zich te onderscheiden van de vele andere horlogemerken.

Binnen de collectie van Meccaniche Veneziane, vinden we sportieve en moderne horloges, maar ook meer klassiek ogende modellen. De collectie is onderverdeeld in verschillende series horloges, waarvan de Meccaniche Veneziane Nereide modellen vooral erg populair zijn. Binnen deze serie zien we het gebruik van veel kleur, maar aan de andere kant ook horloges die wat rustiger ogen. De horloges binnen de Nereide serie zijn vooral stoer en sportief van uitstraling. Als voorbeeld noemen we graag de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302009. Dit horloge heeft een zwarte vintage lederen band met de voor Meccaniche Veneziane kenmerkende stiksels in een contrasterende kleur (in dit geval wit). De wijzerplaat van het horloge is eveneens zwart van kleur met witte accenten. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder kiest Meccaniche Veneziane voor het gebruik van anti-spiegelend saffierglas, wat erg sterk is. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302009 is voorzien van een hoogwaardig automatisch Seiko uurwerk. Verder beschik je met dit model over Superluminova, wat ervoor zorgt dat het horloge licht geeft in het donker. Tot slot is dit horloge met een datumaanduiding, secondewijzer, een draaibare bezel en een verschroefde kroon zeer compleet te noemen.

Een tweede Nereide model van Meccaniche Veneziane is de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016. Dit is eveneens een wat rustiger ogend model, aangezien deze voornamelijk in dezelfde kleur bruin is uitgevoerd. Dit geldt voor zowel de handgemaakte lederen horlogeband, als voor de wijzerplaat. Ook hier zien we witte accenten op zowel de wijzerplaat als in het stiksel op de horlogeband. De horlogekast van dit model is uitgevoerd in de kleur rosé, wat erg mooi samengaat met de gekozen kleur bruin. De horlogekast is verder gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Ook dit horloge is tot 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Uiteraard is dit model eveneens voorzien van het sterke saffierglas.

De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016 is uitgerust met een automatisch Seiko uurwerk en biedt eveneens de secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Ook hier zien we daarnaast de draaibare bezel en een verschroefde kroon.

Wanneer we je interesse hebben weten te wekken met de voorgenoemde twee horloges van Meccaniche Veneziane, hebben we goed nieuws! Wij hebben deze twee horloges en daarnaast nog verschillende andere prachtige designs van Meccaniche Veneziane nu in de uitverkoop. Dit betekent dat je nu deze toch al betaalbare horloges van Meccaniche Veneziane nu tegen een extra scherpe prijs kunt aanschaffen.

Met een Meccaniche Veneziane Nereide horloge kies je voor een totaalplaatje. Een prachtig en sportief design, handgemaakte horlogebanden en een prachtige houten horlogebox met daarnaast veel mogelijkheden op technisch gebied. En niet te vergeten een zeer uitnodigende prijs.

Zoals beschreven is het merk Meccaniche Veneziane overgegaan in Venezianico. Echter zijn horlogeliefhebbers direct wakker geworden en willen graag een horloge uit de “oude” collectie kopen. Het nieuwe design van Venezianico spreekt namelijk niet iedereen aan.

Wij leveren deze horloges van Meccaniche Veneziane met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Bovendien zijn wij als officieel dealer van Meccaniche Veneziane in staat de nieuwste collecties en beste service te leveren. Bekijk dus nu onze collectie Meccaniche Veneziane horloges in onze webshop!