Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Laco horloges voor de horlogeliefhebber

Geplaatst op 3 april 2024 om 08:57 uur

Horloges zijn nog altijd de nummer één accessoire voor heren. Maar welk horlogemerk heeft jouw aandacht? Kies je voor een traditioneel horlogemerk of juist een nieuw merk in opkomst? Kies je voor één horloge of wil je liever een paar horloges? Dit heeft namelijk invloed op je budget, je kan jouw geld namelijk maar één keer uitgeven. We kennen allemaal de bekende horlogemerken zoals Tag Heuer, Seiko, Oris en Omega. Maar er zijn zoveel leuke en interessante horlogemerken die minder bekend zijn. Een goed voorbeeld is het Duitse horlogemerk Laco. Misschien wat minder bekend bij het grote publeik, maar zeker niet voor de echte horlogeliefhebber. Laco horloges hebben veel te bieden. Als officieel dealer van Laco brengen wij dit horlogemerk graag onder de aandacht.

Een nieuw luxe horloge kies je als moderne man met zorg en aandacht. Het is vandaag de dag tenslotte niet alleen een handig accessoire om bij de tijd te blijven, maar ook een uiting van karakter en een fashionstatement. Niet alleen het design en de uitstraling van het horloge spelen bij het maken van een keuze hierin een grote rol, ook de achtergrond en het gedachtegoed van het horlogemerk wordt veelal in de overweging meegenomen. Zo zijn er horlogemerken die op een bijzondere manier een stukje geschiedenis hebben weten te schrijven binnen de horlogerie. Bijvoorbeeld door de manier waarop het horlogemerk werd opgericht, de turbulente geschiedenis van het merk of een bepaald soort horloge waarmee een horlogemerk zijn naam op te kaart heeft weten te zetten.

Wij laten je in dit artikel graag nader kennismaken met een horlogemerk dat al bijna een eeuw actief is binnen de horlogerie en zo een indrukwekkende geschiedenis heeft weten op te bouwen. We hebben het dan over het Duitse horlogemerk Laco, dat werd opgericht in 1925. Laco is een horlogemerk dat horloges biedt met een diverse achtergrond en uitstraling, maar dat met name bekend is geworden door de fraaie pilotenhorloges die het merk produceert. Laco vervaardigt al sinds 1940 deze bijzondere pilotenhorloges en staat daar vandaag de dag nog steeds om bekend. Laco heeft daarnaast een stukje vakmanschap, hoge kwaliteit en het gebruik van hoogwaardige materialen hoog in het vaandel staan, waarmee je met een horloge van Laco altijd kiest voor een betrouwbaar, degelijk en stijlvol horloge om de pols.

De collectie van het merk Laco herbergt zoals gezegd horloges uitgevoerd in verschillende uiteenlopende designs. Zo kun je bij dit merk niet alleen terecht voor retro en robuuste pilotenhorloges, maar ook voor bijvoorbeeld meer klassieke en ingetogen modellen. Bovendien biedt Laco daarnaast horloges in verschillende prijsklassen, waarmee het merk een breder publiek weet aan te spreken. Om je een duidelijk beeld van de variatie in de collectie van Laco, beschrijven we graag een tweetal modellen van het merk met een verschillend karakter. We beginnen met een klassiek en ingetogen model uit de Laco Classics serie, namelijk de Laco Classics 862064 Cottbus 40. Dit fraaie horloge is voorzien van een aansprekende lederen horlogeband in de kleur crème, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat is net als de horlogeband crèmekleurig, wat zorgt voor een rustig geheel. Het horloge is daarnaast voorzien van gehard mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. De basis van het horloge wordt gevormd door een hoogwaardig automatisch uurwerk van Laco (Laco 15 movement based on 9015 Miyota). Een automatisch uurwerk is afhankelijk van beweging en zal automatisch worden opgewonden wanneer je het horloge draagt. Wanneer je dit horloge niet draagt, is het aan te raden deze op te bergen in een watchwinder, waar deze alsnog van de benodigde opwinding wordt voorzien. Zo is je luxe Laco horloge altijd klaar voor gebruik. De Laco Classics 862064 Cottbus 40 is tot slot voorzien van datumaanduiding en secondewijzer. Door het rustige karakter van dit horloge is het passend bij vrijwel iedere outfit. Dit maakt je met dit model zeer flexibel. Je kunt dit horloge vinden bij ons in de webshop. Wij leveren dit model in een luxe officiële box, met handleiding en twee jaar garantie.

Een tweede model uit de collectie van Laco, die valt onder de aansprekende pilotenhorloges van het merk, is de Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm. Dit fraaie horloge heeft een retro uitstraling, onder meer door de donkerbruine horlogeband voorzien van lichter gekleurde stiksels. De horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42mm, wat dit tot een robuust ogend horloge maakt. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur. Dit model is verder voorzien van saffierglas. Deze glassoort staat bekend als zijnde zeer sterk, waardoor je niet snel bang hoeft te zijn dat er krasjes op zullen komen. Het horloge is voorzien van een mechanisch uurwerk (handmatige opwinding, Laco 01 movement) van hoge kwaliteit en is daarnaast tot 50 meter waterdicht. De Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm biedt tot slot een secondewijzer en lichtgevende indicatoren, waarmee het horloge ook in het donker goed afleesbaar is. Dit model van Laco is bij ons in de webshop te bestellen en wordt door ons geleverd in een luxe officiële box. Daarnaast bieden wij een garantietermijn van twee jaar en ontvang je het horloge met duidelijke handleiding.

Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm

Bekijk de genoemde modellen van het bijzondere merk Laco nu bij ons in de webshop. Wij bieden een mooie selectie van dit merk en helpen je bovendien graag verder bij vragen of indien gewenst met een passend advies.