Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Pilotenhorloges verkrijgbaar bij BensonTrade

Geplaatst op 21 april 2014 om 12:58 uur

Voor een piloot is een horloge nog steeds een belangrijke accessoire, niet zozeer noodzakelijk om te vliegen maar wel als tijdinstrument dat snel en makkelijk afleesbaar is. Daarnaast hebben veel piloten van oudsher interesse in horloges. In de vroege luchtvaart droegen piloten horloges over hun jack om op ieder moment de tijd goed en snel te kunnen zien. Hierbij waren diverse elementen zeer belangrijk. Elementen die men hedendaags terugziet in de ontwerpen van pilotenhorloges.

 Aan welke vereisten moet een pilotenhorloge voldoen?

Omdat een piloot in een oogwenk de correcte tijd moest kunnen aflezen werden pilotenhorloges gemaakt met bepaalde eigenschappen. Een goed pilotenhorloge had een grotere horlogekast zodat de tijd makkelijker af te lezen was. Daarnaast was de horlogeband langer dan normaal omdat de piloten het horloge veelal over hun jack droegen zodat ze direct de tijd konden zien. Een ander belangrijk punt is dat de index oplichtend was in het donker. Zo konden de piloten ook tijdens missies in de nacht het juiste tijdstip bepalen. De originele pilotenhorloges waren simpel qua design omdat het niet mocht afleiden van het meest belangrijke punt: de juiste tijd aflezen.

Hedendaagse pilotenhorloges

Een piloot hoeft tegenwoordig niet alleen meer op zijn horloge te vertrouwen. Een modern vliegtuig heeft zoveel instrumenten beschikbaar dat de tijd eenvoudig op elk moment af te lezen is. Een horloge is voor piloten vooral een accessoire op gebied van stijl en luxe.

Diverse horlogemerken maken nog fraaie horloges gebaseerd op de stijl van pilotenhorloges. Merken zoals Van Speyk, Aviator en Junkers produceren zeer fraaie horloges met accenten van het vliegen. Deze horloges zijn allang niet meer eenvoudig op gebied van design, ze bieden meerdere functies en hebben een moderne look. Het zijn horloges die men elke dag kan dragen.

Bent u benieuwd geworden naar pilotenhorloges? Bekijkt u bovenstaande horlogemerken voor een ruime collectie horloges die alles te maken hebben met vliegen.